Yavru Kedi Kuru Mama Yemek İstemiyor

Baliminannesii
Baliminannesii

13171 Puan

Arkadaşlar 55 günlük bir yavrumuz var annesini emmeyi bırakmadı ama pek fazla emmiyor artık. Kuru mama yemek istemiyor. Yaş mamayla karıştırınca iştahlı yiyor. Süt tozuyla ıslatıp karıştırınca sütünü içip mamayı bırakıyor. Yani hala ıslak şeyler yemek istiyor. Mama royal canin. Sizce daha zamanı var mı?

6 CEVAP

Cemalchief
Cemalchief

12106

Bence orada kuru mamayı hafif suyla karıştırıp verebilirsiniz o da alısmis olur, birde az ufak ufak sade yagsiz tuzsuz tavuk bonfile haşlayın verin güçsüz düşmesin

salihaondag8
salihaondag8

16402

Yani daha alışması kolay değil anneden yeni ayrilmis bir yavru ve ilk defa kuru mama yiyor biraz buyuyesiye kadar yaş kuru karışık besleyin mamayı ıslatın yada arada et türleriyle karıştırıp et suyu tarzı ürünlerle ıslatıp sevdirmeye ve yedirmeye çalışın iştahı açılsın ve alışsın yani alisasiya kadar böyle yapın bünyesi ve bağışıklığı düşmesin biraz büyüyünce yaş mamayı azaltip kuru tamamen verin zamanla alışır biraz büyüyünce yas mamayı çok sık vermezsiniz kuru mamaya alışması için birde sevdiği aromada mama alın ve deneyerek gözlemleyin sevdiği mamayı bulun bu mamayı yemedi diye sevmedigi için yemiyor olabilir genel olarak yemek istemediği için değil sevmediği için yapıyorlar benim kefimfe aynı öyleydi daha sonra mamayı değiştirdim severek yiyor şimdi sizede öneririm inşallah düzelir dediklerimi uygulayin mutlaka

Emirckr
Emirckr

11040

Bizimki de yememişti,
Mecburen yaş mamayla başlattık,kaliteli mamalar tercih ettik,ediyoruz bu yüzden ishal gibi bir durum bebeklik döneminde hiç yaşamadı,dışkılaması her daim sağlıklıydı.
N&D,Gimcat,Schesir,Nutri Feline’in yaş mamalarını tercih edebilirsiniz.
Bunlar arasında N&D ve Nutri Feline bütçeyi daha az yorar.
N&D’nin tavuklu ve balıklı konservelerine bayılıyor bizimkisi :)
Fakat şöyle ki bizim hatamız sadece yaş mamayla beslemek oldu 4.ayını bitirmesine rağmen kuru mamaya yeni yeni alışıyor.
Yaş-kuru karışık veriyoruz bazen ayırt edip kuru mamayı ağzından atıyor.
Ya da kokusunu farkederse yemeyebiliyor.
Alıştırmak oldukça zorlu bir süreç o yüzden henüz küçükken kuru mamayı da en azından yaş mamayla dahi olsa mutlaka tatsın,yesin..

Emirckr
Emirckr

11040

Ama bir kez daha büyütsek belki de gerçekten 1-2 aylık dönemde direkt anne sütüne ek olarak kendimiz tavuk haşlayıp verirdik,
Yaş mamaları da çoğunlukla haşlanmış tavuk içerikli tercih etmiştik ama insanın kendi hazırladığı bir başka tabiki.


Bu yüzden deneyin eğer yavrunuz severse kendiniz haşlayıp verin,suyunu da değerlendirin mesela kuru mamayı tavuk suyuyla ıslatıp verebilirsiniz.
Hem daha ekonomik olur hem de daha sağlıklı :)


Tavukları da ince ince keserek fileto haline getirip önüne sunabilirsiniz veya bir diğer yöntem iyice ezdirip tavuk püresi haline getirerek.


Zaman zaman bu püreye bir kaşık ev yoğurdu da ekleyebilirsiniz.


(Bu arada haşlanmış tavuğa kesinlikle tuz/baharat gibi eklemeler yapmayın.)
Tadı size çok yavan gelebilir belki ama onların bu şekilde beslenmesi gerekiyor genellikle de böyle de olsa seviyorlar merak etmeyin :)

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

55 günlük bir yavruya kuru mama verilmez. Konserve mama bağırsak florasını bozar ve ishal yapar.
Anne sütüne ek olarak bol suda haşlanmış tavuk göğsünü suyuyla beraber yedirebilirsiniz.

Baliminannesii
Baliminannesii

13171

@Hamlet 55 günlük yavruya kuru mama verilmez demişsiniz ama okuduğum kadarıyla 30 günden itibaren yavaş yavaş verilmesi gerekiyor. Yavrumuz 10 gün sonra 2 aylık olacak. Şuanda zorlamıyorum zaten deniyorum. Yaş mama ve tavukla karıştırıp deneyeceğim bir süre teşekkür ederim herkese tavsiyeler için 🌺

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 317 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR