Yavru Kedimi Eğitmek İstiyorum Yardimmm

Linaymin
Linaymin

2233 Puan

Merhaba arkadaşlar, british cins dişi yavru kedim var daha 2 aylık ve her ne kadar inat huylarına aykırı olsada eğitmek istiyorum. Ama ilk kedim olduğu icin nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bana yardımcı olabilirmisiniz?

4 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128183

ilk kediniz olduğu ne kadar da belli:) kediler eğitilemez, onlar asil, başına buyruk ve aykırı hayvanlar. ataları kılıç dişli aslan, haberiniz yok mu:)
benim aslan git, gel, otur, yakala, koş, içeri, dur, aşağı komutlarını biliyor ama işine gelince yapıyor. zamanla konuşmadan anlaşmayı öğrenirsiniz. ben miyavlama tonundan ne istediğini anlıyorum. ancak bu kadar eğitebilirsiniz, onun bir kedi olduğunu ve işine gelmezse hiçbirini yapmayacağını unutmayın.

Siyamask
Siyamask

14886

Eğitim konusunda kedileri köpeklerden ayıran şey, köpekler sahiplerini memnun etmek ister. Kedilerin böyle bi isteği yoktur. Eğitim zor ama imkansız değil. Eğitimle alakalı netflix ve youtube da videolar mevcut:)

blue_hpood
blue_hpood

128183

bu arada bir yanlışı düzeltelim, köpeklerin kimseyi mutlu etmek gibi bir derdi yok. sadece sorumluluk alarak sürüye liderlik ederler ve baskın hareketleriyle biz insanları yönlendirirler, biz de ‘ay canım beni ne çok seviyor dimi’ falan deriz. insan işte:(

Sezgek
Sezgek

16508

Kediler her şeyi anlar ama canı istedikleri zaman yaparlar yani boşuna umutlanmayın mesela kızım eğer ortada görünmüyorsa ve ben nerde olduğunu anlamak için çağırıyorsam umru olmaz ama mama için ya da malt için çağırırsam ışık hızlıyla gelir eşim seslenirse en fazla kulağını çevirir ben seslenirsem mutlaka bana bakar yaramazlık yaptığında sert bir şekilde hayır dersen kızdığımı anlar bazen bırakır yaptığını ama bazen mesela koltuğu tırmalarken aynı şekilde hayır diyeyim gözümün içine bakarak tırmalamaya devam eder hatta sın bir tırnak atıp kaçar ödül maması bizde asla işe yaramaz mesela ilaç sürmem gerekiyordu bir vakit yani artık beynimi okumaya başladığını düşünüyorum normalde ödül maması vereceksem ayağıma dolanır ama ilaç sürmek için mama vereceksem koltuğun arkasına saklanır yani görmeden inanamazsınız ilaç süreceğim zaman kalkışımdan anlayıp kaçıyordu hayvan ya çok garip o yüzden salın boşverin eğitimi falan :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 160 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR