Scottish Fold Kedimin Gen Hastalıkları Hakkında

mehtapkaplan
mehtapkaplan

5436 Puan

Merhaba petlebi ailesi. Kedimin ırkı scottish fold. Şuanda henüz bebe 4 aylık. Ama gen hastalığı olarak eklem rahatsızlıklarının oldugunu biliyordum bu cinste. N&D mama kullanıyorum dün morino balıklısı geldi balıklı mamalar yedir dedi veteriner. Bu hastalıklar göz önünde bulundurularak ekstra kedime neler yapabilirim önerisiniz varmı?

14 CEVAP

Ebrnk
Ebrnk

4329

Benim de scottish fold kedim var, glukozamin (vets plus damla) ve idrar yolları için kızılcık özlü bioürinamin tablet günde bir tane kullanıyoruz.


Eklem rahatsızlıkları haricinde, Yine kuru mama haricinde günde az da olsa sevdiği yaş mamalardan veriyorum. Vitamin ve tüyleri için malt macun kullananilirsiniz

blue_hpood
blue_hpood

128292

sayfama yazmışsınız, buradan cevaplayayım. maalesef sitenin ismini hatırlayamıyorum, burada bile görmüş olabilirim, inanın emin değilim fakat baktığınız kedi ırkı genetik açıdan çok sorunlu bir kedi ırkı. bu sebeple bolca araştırma yaparsanız eminim karşınıza ne gibi önlemler alabileceğinize dair bir dünya yazı, makale ve bilimsel kaynak çıkacaktır. umarım ömrü boyunca hiçbir sağlık sorunu yaşamaz..

stellabennett
stellabennett

119987

sanırım önerebileceğim tek şey fazla kilolu olmaması gerek fazla kilosu olunca eklemlerw baskı yapıyor zaten onun dışında kilo kalp için de sağlıksız

Palyaco
Palyaco

218519

Meo ton balıklı deniz tarakli sıvı puding glukozamin kolojen ve britt care dental ödül kolojen mama olarak nd tahilli bu cinslerde tahilsiz nd proteini yüksek onermem

Fistikliokum
Fistikliokum

2342

glikozomin tablet ve kolojen kullaniyoruz kür seklinde.

Glukozamin kullanabilirsiniz

Trifane
Trifane

12042

Dr natures glukozamin type 2 plus kullaniyoruz biz. Günlük 40 gr mamayi aşmamaya dikkat ediyoruz. Ayrıca malt macunu kullaniyoruz. Başka da yapacak bisey yok malesef.

KravatliKedi
KravatliKedi

26506

1 yaşından önce glukozamin onermiyorlar gimcat kitten paste kullanman yeterli hastalık psikolojisine girmene gerek yok hiçbir sorun olmaz her kedide ne kadar risk varsa bunlarda da o kadar

blue_hpood
blue_hpood

128292

şu an hatırlayamadığım bir sitede görmüştüm; birisi öyle iyi besliyordu ki düşük kulakları dikleşmeye başlamıştı. tavsiyem bolca araştırma yapın, genetik yatkınlığını iyice öğrenin, ağrı çekmemesi için neler yapmanız gerektiğini öğrenin. bağışıklığının güçlenmesi için bolca tavuk, balık, ciğer, kuzu haşlayıp suyuyla birlikte verebilirsiniz. gücünüz ne kadar vermeye yetiyorsa o kadar verin.

lilypoaca
lilypoaca

941

Benimde Scottish fold 2.5 yaşında kızım var. Az önce veterinerden geldik maalesef kulak uyuzu olmuşuz. Saniotic verdi kullanacağız beslenme konusunda nd hiç önermiyorlar hareketli kediler olmadığı için protein oranı düşük olmalı ki böbrekleri yorulmasın. Ayrıca evde hazırlanan ciğer tavuk vs vermeyin sadece kuru mama haftada bir yaş mama öneriyorlar ben virbac somonlu kullanıyorum özel ırk olduğu için diğer kedilerden daha fazla özen istiyorlar lütfen yorum yaparken daha dikkatli olalım her kedi aynı değil veterinerimizin sözlerine dikkat edelim ki ben çok titiz biriyimdir 3 ayrı klinik ve 3 ayrı veterinerle istişare etmeden bişey yapmıyorum

aslihan_e
aslihan_e

128541

Kuru ve yaş mamalar işlenmiş et içeriyor, dünyanın en zararlı gıdaları, ayrıca vitaminler ve taurin de tamamen sentetik. O halde sadece kuru mama, yaş mama verin taze pişmiş et vermeyin derken dikkat etmek gerek asıl. Veterinerler tabi ki mama önerir sistem böyle işliyor. Onlar da mama satıyor.

lilypoaca
lilypoaca

941

Çok teşekkür ederiz @mehtapkaplan 🙏

mehtapkaplan
mehtapkaplan

5436

Tüm dostlara çok teşekkür ederim yorum için. blue_hpood çok teşekkür ederim güzel yorumun için bende tavuk haşlıyorum suyuyla veriyorum ciğer ve kuzuyuda deneyeyim.

mehtapkaplan
mehtapkaplan

5436

Çok geçmiş olsun lilypoaca. Benim oğluş scottish fold ama cok hareketli veterinere sordum alt segment mama dedi ama inandırıcı gelmedi bana. İçeriğine baktıgımda pek alt segment değil. Acana önermişti mama olarak. Bence kuru mama + haşlanmış taze et (yaş mama yerine) daha mantıklı. Sadece oyunlardan sona ödül cubugu veriyorum. 10 günde bir yaş mama o da değişiklik olsun farklı tatlar denesin diye : )

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 494 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR