Acana Pacifica Vs Mera Tahılsız Ördekli

Ayseghoul
Ayseghoul

2654 Puan

Merhabalar,


Proplan'den sonra Advance ile devam eden maceramızda daha kaliteli bir seçeneğe geçmek istiyoruz.


Acana Kitten aldım ancak 2 yavru kedim (>5 aylık) de bıyığını sürmedi maalesef. Advance ile karıştırarak verdim elbette ve Advance tanelerini seçerek yediler. Tabakta sadece Acana Kitten kalmış oluyordu akşam eve döndüğümde. Buraları okuduğumda tahıllı mama konusunda bende de bir antipati oluştu bilmem iyi bilmem kötü. SIrf Advance sevdiklerinden ötürü daha yararlı mamaları denemekten vazgeçmek istemiyorum.


Balıklı mamaya karşı da bir tavsiye etmeme durumu seziyorum ancak kediler bebeklik zamanı ne kadar iştahla yerse o kadar iyi fikrimce, sonrasında içerik konusunda seçici davranılabilir. Minnacık patiler nasıl büyüyecek yoksa :') Ancak balıklı mamanın neden sürekli önerilmediğini açıklarsanız aydınlanacağım. Henüz kültürüm oluşmadı, bu esnada yavrularıma da yanlış bir besin rutini oluşturmak istemem.


ND şüphesiz önerilen tek mama olduğu için de şahsen en ön yargılı olduğum mama oldu. Çok sık kanlı ishal yorumları okuyorum, duyuyorum. O yüzden seçeneklerimin arasında yok.


Değerli vaktinizden artırabilirseniz ve yorumlarınızı duyarsam çok memnun olacağım.
Teşekkür ediyorum şimdiden.

9 CEVAP

amillaaa
amillaaa

12046

Balık insanlar için de sürekli kullanımı tavsiye edilmeyen bir besin bildiğim kadarıyla. Sebebi de çevre kirliliğine bağlı olarak balıklarda ağır metal taşıyıcılığı olması ve bu ağır metallerin sürekli kullanımda zararlı hale gelebilmesi sanırım.
Acana ve Orijen pek çok kedinin beğenmediği mamalar. Tatlandırıcı, aroma gibi şeyler içermediği için beğenmiyorlar sanırım. N&D istememenize üzüldüm açıkçası, kendisi benim uzun süredir kullandığım ve denediğim tüm mamalar arasında en memnun kaldığım mama markası :( Bir sürü farklı içerik çeşidinin de bulunması ayrı bir avantajı. Alleva içerik olarak çok güzeldir ancak kedilerde ona karşı da bir beğenmeme durumu gözlemledim. Fitmin çok büyük beklentilerle aldığım bir mamaydı, içeriği çok güzel görünüyor falan ama onu kullanmaya başlayınca kedimin mama tüketimi de dışkılama miktarı da iki katına çıktı, bu da mamanın sindirilemeyen içerik oranının yüksek olduğunu gösteriyor. Carnilove diye yurt dışından getirttiğim bir mamayı da denedim, onun da içeriği çok güzeldi ancak onda da Fitmin'dekine benzer bir durumla karşılaşınca N&D'den şaşmamaya karar verdim. Çoğu mamada günlük tüketim miktarı 60 gram civarıyken N&D'de 30-35 gram civarı benim kedim için. Bu da N&D'nin gereksiz içeriklerden mümkün olduğunca arındırılmış bir mama olduğunu gösteriyor. Veterinerimle de konuşmuştum bu konuyu, o da benzer şeyler söylemişti. Onun dışında Brit Care içerik olarak güzeldir ama çok fazla ishal şikayeti duyuyorum hakkında. Saydığım markalar haricinde düzgün içeriğe sahip bir marka gelmedi. Bozita, Exclusion, Sanabelle vs. diyenler olabilir ancak ben onların gereğinden fazla abartılan mamalar olduğunu düşünüyorum, fiyatlarını hakkedecek içerikleri de yok bana göre. Hiçbirini denemedim, denemeyi de düşünmüyorum. Mera'nın içeriğine baktım, kendi kedim için tercih edeceğim bir marka olmazdı, içeriği pek güzel gelmedi gözüme. Ama Acana'yı da yemiyorlarsa 3. bir seçeneğe yönelmeniz en mantıklısı olabilir. Kolay gelsin şimdiden, kedilerinizin beslenmesine gösterdiğiniz bu özen için de teşekkür ediyorum ^_^

Emirckr
Emirckr

11040

Acana Kitten’ın bizimki de yüzüne bile bakmamıştı,annesi yedi diyebilirim tüm paketi,
Ardından Orijen’e geçtik annesi yine bayılarak yiyor ama yavru nadiren.
Yaş mamayla da desteklediğimizden olsa gerek kuru mamayı tercih etmiyor.
Gelip geçerken görürse yiyor anca ama Acana’ya göre Orijen’den daha memnun kaldık diyebilirim.
Fakat fiyatlar uçtuğu için N&D’ye dönüyoruz bizde hatta bu akşam siparişini verdim morina,balkabaklı,karidesli olanını.
Bakalım umarım bunu ikiside severek yer :)

blue_hpood
blue_hpood

128183

size şöyle bir önerim olacak; n&d kötü mama değil fakat bütçeniz varsa orijen, taste of wild gibi mamaları deneyin fakat bu süreçte kedim beğenmedi, önünden alayım dememelisiniz. doğada yemek seçme şansı yoktur canlının. unutmayın, o bir evde olduğunun bilincinde değil; ne verirseniz onu yemek zorunda. kaldı ki acana da iyi bir mama. benim size tavsiyem önüne koyun ve yemediği her öğünde önünden alıp bir sonraki öğünde tekrar koyun, inanın mecburen yiyeceklerdir:)

Ayseghoul
Ayseghoul

2654

Değerli vaktinizden ayırıp tavsiyelerinizi sunduğunuz için çok teşekkürler hepinize.


Bu esnada Mera'yı (Kitten, tahılsız, ördekli olanı) zaten sipariş etmiş olduğumdan ötürü denedim, gözlemledim. Buraya da not düşmek istedim.@amillaaa'nın da bahsettiği gibi hem yeme miktarı x2 oldu hem de dışkılama miktarı. Sürekli kum kürüyorum. Her temizlikte ayrı bir şok oluyorum. Bu da yorumlarınızdan anladığım kadarıyla olumsuz bir sonuç. O yüzden hazırladığım mamadaki Advance oranını tekrardan artırmaya başladım çünkü farklı bir seçeneğe yöneleceğim.


Hills denedim tavuklusunu da, balıklısını da, Advance'den daha isteksiz yediler.


Orijeni arkadaşım kedisinde denedi, öyle denemelik, koklatmalık götürdüm, yine yanaşmadılar. Çok aç bir anlarına denk getirmeme rağmen. Anlatırken ne kadar huysuz sıpalarımın olduğunun farkına vardım yahu :D
Acana'ya da zorla devam etmek istesem dahi yesinler diye zorladığım dönemde ishallerini kontrol altına alamadığımdan vet ziyaretinde bulunmak zorunda kalmıştık. Kaldı ki bir de fiyatlar inanılmaz uçmuş. Uçuktu yine ama Acana'yı aldığım fiyatla şimdikinin arasında >150 lira fark var maalesef. Öte yandan diğer mamalar bu denli artmadı bu süreçte.


Şimdi n&d deneyeceğim mecbur. Çünkü pek bir seçenek şansım kalmadı. Bakalım neler olacak :D en azından pozitif geri bildirim çok bu mamada.


Bu arada huysuz kızlarımın beğenmediği güzel mamalar hep şirket bahçemizdeki bebişlere gidiyor. Paranın da çıkacağı varmış diyelim haha. :)

Ysalihoglu
Ysalihoglu

27

@amillaaa dediği herşeye çok katılıyorum ama bazende bu tarz tahılsız yüksek proteinli kaliteli mamalar yumuşak kaka problemi yapabiliyor ( ayni bizdeki gibi ) ozaman ne kaka yiyeceğimizi şaşırıyoruz tüm mamalara baktım nd harici kafama yatan bir tek alleva oldu oda türkiyeden çekildi nd dede yumuşak kaka yapıyorlar, son kez nd balkabaklı deneyeceğim sonrasındada aynı problem olursa mecbur az tahıllı mama kullanmak zorunda kalacağız :) önerisi olan varsa çok memnun olurum :)

amillaaa
amillaaa

12046

Alleva gerçekten de güzel içeriğe sahip bir mama, iki paket kullanma imkanım oldu. Kedim çok beğenmemişti diye kaldı aklımda, detayları çok hatırlamıyorum :( İlk paketi Türkiye'deki bir petshoptan almıştım, ikinci paketi babam Bulgaristan'dan getirdi. Olur da o taraflardan gelen arkadaşlarınız olursa yanlarında getirmelerini rica edebilirsiniz belki :D

Zeke
Zeke

118626

Ben de uzun süre acana pacifica kullandım çok memnunduk. Fiyatlar sebebiyle bir süredir nd kullanıyoruz.
Ama benim tombik kızım hiçbir şekilde yiyeceklerde ayrım yapmıyor önüne ne geldiyse yedi şimdiye kadar...
Birkaç defa tabağımdaki bal-kaymağı bile yedi :D
Sizinkiler cidden huysuzmuş:)

Ruzgarin
Ruzgarin

696

Royal canin veya hills deneyebilirsiniz.

Ysalihoglu
Ysalihoglu

27

Sürekli olarak oradan mama getirmek benim için epey zor bir tedarik olur o yüzden türkiyeden bulabileceğim bir mama arıyorum, açıkcası fiyatını falan artık geçtim yeterki sağlıklı beslensinler ona rağmen istediğim mamayı bulamadım başka mama önerileriniz varsa çok memnun kalırım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 331 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR