Kedime Bahçesi Uygun Olan Bir Ev Arıyorum.

Boncuk bizim apartmanda doğdu. Hep dışarıda baktık, 1 yaşında falandı, baktık topallıyor. Sokak hayvanıdır, hem de yavru olduğu için geçer dedik, bekledik. Yılbaşı gecesiydi, baktık hem topallıyor, hem de başını kaldıramıyor, felaket halsiz. Veterinere götürdük, ayağında bir kırık tespit edildi, ateşi de 41 çıktı, antibiyotik falan verdiler. Eve getirdik, bir süre evde baktık, iyileşince gene bahçeye salarız dedik. Bu süre içinde eve tuvalet aldık, tuvalete alıştı, mis gibi, temiz, çok neşeli, güzel zaman geçiriyoruz, feci sevimli, oyuncu, sevgi dolu, şebek bu arada. Biraz toparladı ama gene sık sık halsizleşmeye başladı ve ayağı düzelmedi. Tepeören'deki Hayvan Barınağı'na götürdük ağlaya ağlaya (çünkü barınaklar hakkında korkunç şeyler anlatılıyor) Orada ayağının iltihaplanmış olduğunu söylediler. 1 ay kadar orada tedavi oldu, sonra aldık. Ayağı düzelmişti. Gene evde bakmaya başladık. Ama çocuğun burnu akmaya başladı. Gene veteriner, antibiyotik, kanında enfeksiyon var falan. Bu arada kısırlaştırdık, çip taktırdık. Ama bu arada tuvalet eğitimini unuttu resmen, çişini tuvaletine / kumuna, kakasını dışarıya, ortaya, halıya, yatağın üstüne yapmaya başladı. Bir veteriner fip (korona) olabileceğini, kakasını o yüzden tutamıyor olabileceğini söyledi. Çapa'da bir veterinere götürdük, hakikaten fip çıktı. 2 ay tedavi gördü. Bi ara çok özledik, eve getirdik, belki düzelmiştir, kakasını eve yapmaz dedik. Baktık değişen hiçbir şey yok. Tekrar götürdük, iyice iyileşsin diye 1 ay daha tedavi gördü. Geçen hafta geldi. Aynı Boncuk Gece benimle yatıyor, sabaha bakıyorum ki yatağın üstüne kakasını yapmış O kadar zor durumdayım ki: Bahçeye bıraksam eve almasam, eve alışık, miyavlayacak pencerenin kapının önünde, dayanamayıp alacağım, biliyorum. Ayrıca, apartmanda asansörün önüne falan da kakasını, çişini yapıyor, bu sefer apartmandakilerle papaz olacağım. Tuzla sahile bırakayım diyorum, bu sefer eve alışık hayvan orada üşür, hastalanır diye düşünüyorum. Ne yapacağım ben????

13 CEVAP

Deniz1741
Deniz1741

10942

Hayvan çok zorluk yaşamış. Bu kadar şeyden sonra sahile bırakmak çok kötü bir fikir. Kediler yaşadığı psikolojik sorunlardan veya geçirdiği rahatsızlıklardan dolayı da dışkısını dışarı yapma girişiminde bulunabilirler. Bence birazcık sabretmelisiniz belki yapıyorsunuzdur bilmiyorum ama dışarı kakayı yaptıkça yaptığı kakayı kum kabına götürüp kediye eşeletme hareketi yaptırabilirsiniz belki alışır tekrardan. Önümüz kış soğuk bu kadar rahatsızlık atlatmış yazık olmasın hayvana.

Cennet29
Cennet29

124614

Tuzla sahile bırakmak hiç güzel bir fikir değil. Evinize almayacaksanız yerini de değiştirmeyin dışardaki hayatına devam etmesi için destekleyin. Ne kadar zor şeyler atlatmış hayvan ordan oraya gidip durmuş kediler yer değişmekten nefret eder ve stresten perişan olurlar. Her yere kaka yapması cok normal. Bakıldığı yerlerde kimse onlara özel kum dolu kedi tuvaleti sunmadı sonuçta.

Evet, kakasını kum kabına götürüp koklatıyorum ve eşeleme hareketi yaptırıyorum. Ondan da sonuç alamadım. Üstelik son günlerde çişini de dışarıya yapmaya başladı.

Cennet29
Cennet29

124614

Veterinerden fikir alabilirsiniz ama yaşadığı zor süreçleri unutmayın artık mutlu olmayı hak ediyor

KedicikUzum
KedicikUzum

12773

Arkadaşlar, sabredin diyorsunuz ama kabul edin yatağınızın üstünden kedi b.ku temizlemek hiç kolay değil :) kediniz stresten bu hale geldi muhtemelen. Kediniz sarman cinsi mi?

Cennet29
Cennet29

124614

#kedicikuzum evin içi ve dışı dahil ne boklar temizlediğimi hayal bile edemezsin 😂😂😂 evet ne yazık ki zor ama sabırla çözülebilen sorunlar bunlar. Bol ilgi sevgi ve sabır

aslihan_e
aslihan_e

130936

Kısır değilse koku bırakmak için yapıyor da olabilir.

Untuung
Untuung

7873

Isıtmalı kedi evleri var evde balkon varsa kediniz evinde uyur , tuvaleti de yanında olur .
Yazın bahçeli bir yer kışın balkonda olması Tuzla sahilinden daha güvenli .
Belki zamanla iyileşir , FİP atlatıp iyileşen kediler var.

Kedim kısır bu arada. Başka bir şey daha: Son günlerde çişini de kum kabına yapmıyor, banyoya, duşakabine yapıyor:) Ölümlerden ölüm beğeneyim:))

Boncuk'u önceki gün dışarıya, apartmanın bahçesine bıraktım. Her nasılsa apartmanın içine girmiş. Apartmanda doğup büyüdüğü için apartmana nasıl girileceğini de biliyor. Akşam baktım ki apartmanın merdivenlerine kakasını yapmış.
Dün de evdeydi, dışarıya çıkarmamıştım. Bu sefer daha önce hiç yapmadığı bir şey yapmış: Mutfaktaki masanın üstü de dahil tüm koridor, banyo ve duşakabine kakasını yapmış.
Acil bahçesi müsait olan birisine vermek istiyorum. Mama giderlerini, aşı giderlerini, v.s. karşılarım. Arkadaşlar acil yardım lütfen.

gamzenoel
gamzenoel

1578

bence şu anda en mantıklı çözüm bahçenizde bakmak. sevgi, ilgi önemli ama her davranış bozukluğunu çözmüyor. arkadaşım üç senedir çiş, kaka temizliyor yataklardan. çok zor bir durum. hiçbir şekilde çözülemedi.
apartmana giriş yollarını kapatın. kapıya da lütfen kediyi içeri almayın gibi bir şey yazıp asarsanız biraz önünü alabilirsiniz. apartmandakilere de söyleyin almasınlar içeri. ya da gören hemen çıkarsın dışarı. binaya girmek istese de biraz dayanın, almayın. bahçenizde de sığınabileceği yerler varsa süper. sonuçta dışarıda bakılan bir kediymiş, alışık bu duruma. dışarıdayken de ilginizi eksik etmeyin. bu şekilde kararlılıkla devam edince çözüm bulabileceğinizi düşünüyorum

Cennet29
Cennet29

124614

Apatmanın dışına onun cok seveceği kulübe gibi bir şey yapsanız güvenli ve sıcam. sevip alışsa orayı benimsese apartmana girmese belki daha iyi olur.

Kedim Tekir cinsi. Gösterdiğim sevgi ve ilgiyi tahmin edemezsiniz. Onun bana olan sevgisi de anlatmakla bitmez. Bir çocuk annesine nasıl sarılır ve koklarsa o da beni öyle seviyor. Dolayısıyla vazgeçmem, bir yere bırakmam benim için öyle kolay değil. Doktorlar fip hastalığını atlattığını söylediler. Bu alışkanlığını atlatamadı nedense. Denemediğim şey kalmadı. Yukarıda önerdiğiniz her şeyi yaptım. Bunu sadece benim evde yapsa kokudan, alışkanlıktan diyeceğim. Denemek için kardeşimin evine gönderdim, ki Boncuk'la birbirlerini aşırı severler. Onun evinde de halının, yatağın üzerine kakasını yaptı. Geri yanıma aldım. Isıtmalı kedi evini denemedim. Deneyebilirim ama balkonum yok. Balkon olsa çözüm olabilirdi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 479 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR