Kedimin Bağışıklığını Nasıl Güçlendirebilirim?

Ayseoskar
Ayseoskar

543 Puan

Merhaba. Kedim 4 aylık tekirfold. Kedimin yüksek ateş ve bağışıklık sistemi düşük olduğu için tedavi görüyordu. Dün Allah’a şükür ateşi indi bugünde tedavisi bitti. 4 gün önce kalisivirüslü kediyle temas halinde oldu. Veterinere sorduğumda suan birsey yapamıyoruz hastalık çıktığında tedavi ederiz dedi. Ben işimi şansa bırakmak istemiyorum. Kedim ateşten önce nd mama yiyordu balıktağını kasıktan yerdi maltını elleriyle tutup yerdi şimdi hiç birini yemiyor. Güçten düşmesin diye yaş mama verdim sonra ishal oldu. Hergün tavuk göğsü haşlayıp didip koyuyorum önüne gimcat pressifional multivitamini patilerini sürüp yediriyorum. Balıkyağını ağzına şırıngayla sıkıyorum. Veterinere ilaç soruyorum cevap vermiyor kendim araştırıp bulduğum ilaçları sorunca kullan diyor. Bu dönemde bağışıklığı güçlensin diye ve bu lanet virüs büyük ihtimalle kuluçka dönemindeyken ne ilaçlar kullanabilirim ? Supravit ve immuneks şurupları çoğu kişi tavsiye ediyor. Bu dönemi en az zararla nasıl atlatabiliriz?


4 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128183

öncelikle lütfen boynundaki tasmayı çıkarın. ev içerisinde hayvana tasma takılmaz, kürk bütünlüğünü bozar; kediler zaten nefret ederler. diğer konuya gelirsek, veterinerinizi değiştirin, daha ilgili ve bilgili bir veterinere gidin. ölüm riski bu hastalıkla düşük ama sıfır değil. benim tavsiyem bolca et, balık, tavuk, kuzu, ciğer haşlama ile desteklemeniz. bu hastalık vücuttan asla tamamen atılmıyormuş, dolayısıyla bir tık daha üzerine düşmeniz gerekli.

blue_hpood
blue_hpood

128183

bu arada, kedinize test yapıldı mı teşhis kondu mu?

Ayseoskar
Ayseoskar

543

Hayır ben veterinere ısrarla temaslı olduğunu söyledim. Belirtiler çıksın tedavi ederiz dedi.

blue_hpood
blue_hpood

128183

o veterineri acilen değiştirin, gidip iki kediye de test yaptırın. ortada hiçbir şey olmayabilir. boşuna endişeleniyor olabilirsiniz, ortada belirti bile yokken virüs kaptığını nasıl söyleyebiliyor?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 160 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80716 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR