Kedime Islak Fip Denildi.

Arkadaşlar geçen hafta kedimin 2 aydır geçmeyen ishal durumunu yazmıştım. Pazartesi veterinere yatış yapıldı çift antibiyotik ve serumla destek tedavisi başlanıldı. 5 gün boyunca durumunda hiç bir düzelme olmadı kan tahlilleri normal sadece bağışıklık değerleri düşmüş denildi. Dün karnında şişlik farkettikleri için ultrasonla bakıldı sıvı birikimi var denildi yüksek ihtimalle kediniz ıslak fip e yakalanmış dediler. Bugün artık dayanamadığım için alıp eve getirdim damar yolu açık bir şekilde yarın sabah tekrr gideceğiz. Evet karnında şişlik var halsiz hiç kalkmıyor ne mama ne su yiyip içmiyor ishali halen devam. İki gün önceki gittiğimde kuyruk ve poposu çok kirliydi sarı renkte ishal değil bu dediğimde serumu vitaminli olduğu için idrar rengi değişti muhtemelen kumunda çişine oturup bulaştı dediler. Bugün alınca yıkadım evde temizledim orayı fakat farkettimki sıvı makattan sızıyor. Bunu yaşayan oldumu daha önce fip te karın içi sıvısı bu şekilde akarmı ? serumlar fazla geldide yavrumun bünyesimi kaldırmadı. Ne denilene inanabiliyorum ,ne neyapacağımı biliyorum, bu halini gördükçe ağlamaktan ev halkı perişan haldeyiz gözümüzün önünde yavrum eriyor.

11 CEVAP

Artık sağlık sisteminede inancım güvenim yok. Kendimde yıllarca özelde çalışmış bir sağlıkçı olarak. Alternatif neler var bildiğiniz paylaşırsanız sevinirim. 8 aylık yavrum gözümün önünde acı çektikçe ben tükeniyorum. Yarın tedaviyi sonlandıracağım antibiyotiğin zaten bir faydası yok bu tür virüslerde. Elma sirkesi aklıma benimde geldi ne şekilde verilecek acaba. Acı çekmesin diye uyutma kararını sanırım vermem imkansız. Sizin yavrunuz içinde çok üzüldüm. Çevremdekiler hayvan nolcak dedikçe çıldırıyorum. Bir can ben doğurmasamda evladımdan farksız benim için. Seninle yaşlanacağız oğlum derken bu erken gitmeye kalkması

Gelyahron
Gelyahron

118178

Şimdi aradım bulamadım ama şöyle bir metin aklımda kaldı hatırladığım kadarıyla yazıyorum
" Veteriner tahlilleri antikor düzeyleri kötüye gidiyordu. Bağışıklık baskılayan ilaçlar yüzünden yemez içmez oldu. Gözümde yaşlarla tedaviyi sonlandırmak istedim. Bir gün dondurma yiyordum. Yemek yemeyen mila dondurmayı yalamaya başladı. Hiç sesimi çıkarmadım. Sonra elma sirkesi ile ilgili bir yazı okudum. İçme suyuna bir damla damlatmaktan ne kaybedebilirim ki diye düşündüm. Her gün bir damla organik elma sirkesi içme suyuna. Bir biberon(şırınga da olabilir) ile icirmeye başladım.Mucizeye şahit olmak böyle birşeydi benim için. Bir hafta sonra gözle görülür bir duzelme vardı. Şimdi beraber limonlu dondurma yiyoruz"

Mivia
Mivia

1416

Her veterinere guvenmeyin. Fip hastaligi serumlarla vitaminlerle gecmez direk fip ilaci gerek... Merak etmeyin ilaci siparis edip 84 gun uygulayin umarim atlatir

Ozzey
Ozzey

118677

Merhaba elma sirkesini deneyin. Bagisikligini guclendiriyor. Bir de gulce gulceyi deneyin gec doner whatsapptan yazin. Ama bence ise yariyor. Norolojk fibli bir kedi icin yardim aldik arkadas sokakta bakiyordu. Artik hayvan duz yuruyemiyordu. Saga ya da sola cekiyordu yurumesi. Gulcenin ilaclariyla duzelmeye basladi. Duzelmeye baslayinca kacti. Her kedide ayni gelismiyor surec ama deneyin. Top kekik kaynatip cok az suya katip onu da deneyebilirsiniz. Ishal icin bir ilac vardi eski yazismalardan bakayim belediyeden vermislerdi bir sokak cani icin. O kesiyor. Cesamolin. Tek bir paket veriyorlar onu bese bolup her gun suyla karistirip siringayla iciriyorsun duzeliyor. Probiyotik destegi al. Bir de istersen baska bir veterinere daha goster. Istanbuldaysan fatih hayvan hastanesi var. Tavsiye ederim. Yemek su iciyor mu icmiyorsa iyilesmesi cok daha zor. Oluyor. Ishal hala devam ediyorsa bulantisi vardir. Veterinere danisip evde verebileceginiz bulanti ilaci sorun. Gecmis olsun. Duzelir insallah.

Ozzey
Ozzey

118677

Bir de tavuk suyu tavugu kaynatin farketmez hangi parcasi oldugu. Suyunu soguduktan sonra icirin kendi icmiyorsa siringayla az az icirin. Siringa kullanirken dikkat edin. Agzin yan tarafindan vereceksiniz. Yavasca verin. Nefesine kacarsa bogabilirsiniz. Ya da solunum yolu hastaligi da gelisebiliyor.

Ozzey
Ozzey

118677

Bir de sirkeli su hayvan ishal oldugu icin normalde bulantisi oldugu icin bulsntisini arttirabilir cok fazla icirisen. Tavuk suyuna koyup verirsen belki daha az etki eder. Bir de gun asiri cay kasigi yogurt verebilirsin ama onu da cok vermemelisin ishalini arttirabilir imkan varsa probiyotik macunlar trixienin ozel bir urunu vardi bagisikligi da guclendiren ondan verebilirsin.

Gelyahron
Gelyahron

118178

Geçmiş olsun öncelikle Allah şifa versin inşallah. Fip vakalarında kurtulma oranı çok düşük. Yabancı kaynaklı makalelerdeki kurtulma hikayelerinde organik elma sirkesi ile iyileşmeden bahsediliyor. Tabi bu süreçte nasıl bir yol izlersiniz bilemeyiz ama alternatif tedavi yöntemlerini deneyin derim. Kordisep mantarı gibi

Gelyahron
Gelyahron

118178

Gelyahronu fip yüzünden kaybettik. Karnında biriken sıvıyı enjektör ile alıyorduk. Ama bünyesi daha fazla dayanamadı. Keşke şunu da deneseydik dediğimiz çok şey oldu.

Gelyahron
Gelyahron

118178

Organik Elma sirkesini 1/10 oranında sulandırıp kullanan da var 1/4 oranında da. Türkçeye çeviri yaparken yanlış tercüme ediliyor olabilir. Kordisep mantarını böbrek yetmezliği olan kedimizde kullanıyoruz ciddi bir gelişme olduğunu söyleyebilirim. Allah'tan ümit kesilmez. Hiç ummadığınız bir şey şifa olabilir.

Bambikkk
Bambikkk

181

Karnı şiş olan her kediye fip diyorlar . Benim kedimde aynı şikayetler vardı fip dediler sonra başka vet pyometra olduğunu farketti

aslihan_e
aslihan_e

128541

Popodan mukus akar onun karın içi sıvıyla alakası yok. Ağır ishalden oluyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 361 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR