Sık Sık Tuvalete Çıkıyor

krmhmrt
krmhmrt

107160 Puan

Kedim 2 gündür çok sık tuvalete gitmeye başladı bunun sebebi ne olabilir? Su içme oranı aynı değişmedi ve tuvaletini yaparken her hangi bir ses çıkarmıyor zorlanmıyor. Gün içerisinde normalde 3-4 kez gidiyorken bu sayı şimdi 9-10 a yükseldi daha çok idrarını yapıyor. Alex le ilk defa kış geçirecem havalardan falan olabilir mi? Aslında cinsinden dolayı soğuk havaları daha çok sever diye biliyorum ama eğer bugün de böyle devam ederse veterinere gidecez.

6 CEVAP

Merhaba


Tuvalete çıkma sayısı 3 katına çıkmış. Bu durum kesinlikle normal değil. Kediniz Scottish Fold cinsinde. Genetik böbrek rahatsızlıklarının çok olduğu bir cins. Veterinere gitmeniz çok iyi olacaktır.

Mivia
Mivia

1416

Büyük ihtimalle böbreğinde sorun var beklemeden veterinere gidin yoksa sorun büyür

Trifane
Trifane

12042

Idrar yollarında sorun vardır muhtemelen. Kum kabina bakın özellikle topaklasmis cis öbeklerine. Hafif bir pembelik farkedersiniz. Hiç vakit kaybetmeden veterinere gidin. Cok çabuk ilerleyebilir. Kristallesme vardır diye düşünüyorum. Scootishler bobrek hastalıklarına yatkinlar. Nisan ayında biz de yaşadık aynı sorunu.

Trifane
Trifane

12042

Bobrek diyerek korkutmak istemiyorum. Ki bobrek sorununda daha farklı ilerliyor. Cis sayısı 3 katına çıktıysa idrar yollarında sorun vardır. Kediniz erkek ve bu sorun erkek kedilerde görülüyor. Siz beklemeden veterinere gidin bobrek sorununa çevirmesin. Ben 2 defa yaşadım bu sorunu.Geçmiş olsun. Bize de veteriner sonrası bilgi verirseniz seviniriz.

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

9-10 kez idrar yapıyor ama miktarı nasıl mesela? Topaklar küçüldü mü? Genelde çok fazla ve küçülen topaklar idrar yolu hastalığı belirtisi oluyor ama tabi bu sadece tahmin. Aslında vakit kaybetmeden veterinerinize başvurmanızı öneririm. Sizi en iyi o yönlendirecektir. Bi anormallik olduğu belli. Umarım bir sorun yoktur

krmhmrt
krmhmrt

107160

Trifane Biz o gün veterinere götürdük tabi ama yoğunluktan dolayı anca yazma fırsatım oldu. Hemogram testi yaptı röntgen çekti bazı değerleri düşük çıktı. Sizin de söylediğiniz gibi kristalleşmeden varmış. VETEXPERT URINARY kuru mama, URINOVET CAT DILITION, PIYOLESEPTYL,METSIL ve AUGMENTIN ilaçlarını verdi 1 hafta içinde düzelmez ise check-up yapılacak + ultrasona girecekti ama şükür check-up ultrasona gerek kalmadı düzeldi gayet iyi şimdi hem tuvalet sıklığı azaldı hem kanlı idrar yapmıyor artık neşesi de kaldığı yerden devam ediyor. Korkuttu bizi ama çok şükür iyi şimdi. Cevaplarınız için de çok teşekkürler.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 282 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81392 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR