Acil Yardım Kedimi Ve Yeni Yavru Kedimi Nasıl Zarar Olmadan Tanıştırırım?

Kedim 1 yaşında erkek, yeni yavrumuz 3.5 aylık dişi. Yavruyu sokakta hastayken bulduk, 2 aylık 300 gram bir kediydi. Uzun bir tedavi ve geçici evden sonra bize kalıcı evine geldi. Şu ana kadar sadece kapı altından ve box içinden tanıştılar. Kedim sürekli derinden hırlıyor ve tıslıyor. Nasıl bir yol izleyebilirim acaba yavruya zarar gelsin istemiyorum korkuyorum?

7 CEVAP

Mivia
Mivia

1416

Ben kedilerimi bu sekilde alistirdim 15 dk boyunca tasima kaplarinda (mama su koyun) yan yana koyarak... Kokularinj tanisinlar fakat bir farkli yontem var ama buna kesin olur diyemiyorum. Havlu alin vr yavru kediye surtun ondan sonra kedinize koklatin. Veya kedinin kokusunun oldugu herhangi esyayi

Mivia
Mivia

1416

2 tane ayri tasima kabi almalisiniz biraz masraf edecek ama sanirim mecbur

Aynı evde nasıl yaşayacaklar demek istedim. 😕 hiç 2 kedi bakmadım. Zarar gelmeden nasıl direkt tanışacaklar bilmiyorum

yagmur3545
yagmur3545

760

Bizim asla başka kedi kabul etmez dediğimiz kedimiz bile kabullendi. Sonradan gelen yavruya kapalı balkonda baktık. Diğer kedimizi hiçbir şekilde kısıtlamadık. Birbirlerini uzaktan göre göre aylar sonra alıştılar.

Yagmur3545
Tek odada çok sıkılıyor aylarca odada tutmak olmaz gibi sanki.


Mivia
-havluyu deneyeceğim 🙏🏻🌻


çok sağ olun

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

İki kediye mamalarını birbirlerini görebilecekleri ancak birbirlerine dokunamayacakları konumda (cam kapının iki tarafı gibi) verin. Aynı yerde oyuncak verin. Birbirlerini gördükleri zaman olumlu tecrübe yaşamaları birbirlerine daha kısa zamanda alışmalarını sağlar.

blue_hpood
blue_hpood

128292

size şöyle bir önerim var; mutlaka deneyin. iki kediye de yemeği her gün farklı noktalarda vermeyi deneyin, kedilerin yemek noktasını aşırı sahiplendiğini fark ettim, belki işe yarayabilir. kedinizi evin dışına çıkardıysanız başka bir önerim daha var; iki kediyi de bir arkadaşınız evine götürün, ikisinin de baskın olmadığı ortamda tanışmaları çok daha iyi olur diye düşünüyorum. ikisini de farklı odalarda aynı anda bırakın, koklasınlar, ortamı tanısınlar, bunu uzun süre yapın. daha sonra büyük kediniz dışarıdayken dişi kedinin sizin evde dolaşmasını sağlayın.
bu kadar hızlı adapte olmaları elbette çok zor, biraz sancılı geçecek.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 174 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR