Acil!! Kedimin Mama Geçişi

Zxhrlast0x
Zxhrlast0x

2873 Puan

Kedim 3 güne 4 aylık oluyor. Benim elimde şuan kullandığı mamadan çok az var sanırım mama geçişi yapamayacağım royal canin babycat&mother serisinden kitten serisine geçeceğim. Mama geçişi yapmama gerek var mı? Ve royalden sonra ND sever mi çünkü kitten maması bitmeye yakınken ND’ye geçicem 4 ay üstü kedilere royal canin babycat&mother kullanılır mı yoksa geçiş olmadan kittena mı geçsem???

16 CEVAP

KimJeongguk
KimJeongguk

122073

Sizin yerinizde olsam royal kullanmam sırf adı var diye gereksiz pahalı içeriği çer çöp bir mama. Kademeli olarak N&D ye geçişinizi yapın zaten ishal diyorsunuz daha kötü olabilir.

Zxhrlast0x
Zxhrlast0x

2873

@kimjeongguk ND azerbaycanda olmadığı için 2 haftaya falan tr3ndyoldan alıcam ona kadar idare edicem

Ruzgarin
Ruzgarin

696

KimJeongguk


Madem RC çöp siz niye kullandınız? Hem bırakıncada kendinizin tüyleri dökülmüş

KimJeongguk
KimJeongguk

122073

Ayrıca N&d veteriner serisi ne alaka? Konuyu şaşırdınız herhalde veteriner serisi her mama ilaçlı mamalardır ve gerektiğinde kullanılması gerekir. N&D içerik konusunda Royal'e 1000 değil 10000000 basar. Sırf adı var ünlü bir marka diye içeriği bağımlılık yapıcı maddeler dolu kedi cipsi bir mamanın kullanılmasını kimseye öneremem kusura bakmayın. Ben ilk aldığımda bu kadar bilgim yoktu tamamen herkes kullanıyor adı var diye almıştım ama gerçekleri öğrenince çok çok üzüldüm. 7 ay sonra mamayı hem sokak kedilerine dağıtarak hemde kendi kedimi besleyerek bir şekilde bitirdik ve kurtulduk. Kimseye de Royali önermiyorum, önermeyeceğim. Onun içeriğinde 15 kilosu 100-200₺ olan mamalarda var Royal alacağınıza onları alın paradan tasarruf olur hem.

blue_hpood
blue_hpood

128292

bence hazır 4 aylık olmuşken gidip kısırlaştırın, mis gibi de kısır mamaya geçin, her şey çözülsün:)

Zxhrlast0x
Zxhrlast0x

2873

@blue_hpood burda 1 yaşından küçük kedilere kısırlaştırma işlemi yapılmıyor ve 6 aydan önce zararlı diye biliyorum

blue_hpood
blue_hpood

128292

1 yaşından önce kısırlaştırma yapılmıyor mu? nerede yaşıyorsunuz, kuzey korede mi? eğer yabancı diliniz varsa kısırlaştırmayı mutlaka araştırın, 4 aydan itibaren her kedi sağlıklı bir biçimde kısırlaştırılabilir. veterinerlerin sıktığı her palavraya inanmayın, mutlaka kendiniz de araştırın.

amillaaa
amillaaa

12046

6 aydan önce kısırlaştırmayı ben de tercih etmezdim, ayrıca 4-6 aylık kedi kısırlaştırılsa bile kısır kedi maması kullanmasının iyi bir fikir olduğunu düşünmüyorum.
4 aylık kedi için babycat mamadan ziyade kitten mama daha uygun olacaktır diye düşünüyorum. N&D'ye geçebilirseniz çok iyi olur ancak Royal Canin fazla tatlandırıcı içerdiği için bağımlılık yaptığını, kedilerin Royal Canin'den sonra başka mamaları reddettiğini duymuştum. Bilemiyorum, denemek lazım. Bol şans diliyorum :)

Ruzgarin
Ruzgarin

696

Selam ben olsam RC kitten devam eder sonrasında da RC ile devam ederdim.

Zxhrlast0x
Zxhrlast0x

2873

Kitten mamaya geçerken royal canin yine oda geçiş yapmasam sorun olur mu kedim zaten antibiyotik tedavisi gördü ve ishal şuan

Ruzgarin
Ruzgarin

696

Bence Veterinere danışın.

Ruzgarin
Ruzgarin

696

Royal canin e çöp diyip ND öneren arkadaşlar, hiç ND markasının veteriner serisinin içeriğine bakmışlarmı merak ediyorum. RC çöpse, ND Veteriner serisi tam çö o zaman. Herkes üzerindekini okuyup kendi beğenisine göre yorum yapıyor. Mamanın besleyiciliği önemlidir. Yoksa ondan bundan duyma bilgilerle herkes aynı yorumu yapıyor, verilen referanslar başka bloglar, bir videoda iyi dediğine öbüründe kötü diyen YouTube lar.

siameselokito
siameselokito

1093

royalden nd ye geçtim 2 yıldır kullanıyorum hiçbir sağlık sorunu yok veterinerimin tavsiyesiyle kümes hayvanı yerine ocean serisinden kullanmaya başladım kedim seçicidir ama sevdi

KimJeongguk
KimJeongguk

122073

Ruzgarin


Kedimin tüyleri mama geçişinden döküldü ve şuan gram tüy dökmüyor. Royal canini aldığımızdan 2 hafta sonra mamanın içeriğini öğrendim ve asla değmeyecek rezil bir mama olduğunu gördüm. 15kg olarak aldığımız içinde mecbur kullandık iade edemedik. Sonrasında bittiğinde hemen exclusion a geçiş sağladım. Başlarda çom tüy döktü ama şuan dökmüyor iştahla yiyor tüyler yumuşacık çok mutlu.

amillaaa
amillaaa

12046

@Ruzgarin:
"Royal canin e çöp diyip ND öneren arkadaşlar, hiç ND markasının veteriner serisinin içeriğine bakmışlarmı merak ediyorum. RC çöpse, ND Veteriner serisi tam çö o zaman."
Bir markanın kötü bir ürünü olması, o markanın diğer ürünlerini de mi kötü yapıyor? Mesela bu konuda sizin görüşlerinizi bilmiyorum ama Schesir yaş mamalar burada en çok övülen en çok saygı duyulan yaş mamalar. E ama Schesir markasının kuru mamaları kötü? Kuru maması kötü olan bir markanın yaş mamaları nasıl iyi olsun sizin mantığınıza göre? Buna benzer pek çok örnek var, bir markanın bazı ürünleri iyiyken bazıları kötü olabiliyor. O yüzden ben mama alırken mamanın markasına değil, tam olarak o ürününün içeriğine bakarım. Markaya bakarak ürün almak saçmalıktır zaten bence. Çok aldatıcı olabiliyor.
Ayrıca evet, Royal Canin'e çok benzer içeriğe sahip mamalar Royal Canin'in yarı fiyatına falan satılıyor, neden daha fazla para verip aynı kalitedeki ürünü alayım o zaman? Ya aynı fiyata daha kaliteli mama alırım ya da aynı kalitedeki mamayı daha uygun fiyata alırım.
"Herkes üzerindekini okuyup kendi beğenisine göre yorum yapıyor. Mamanın besleyiciliği önemlidir."
Evet üzerindekini okuyup kendi beğenime uygun buldum ve kullanıyorum. İçeriği güzel olan pek çok başka mama da denedim ama hiçbirinde de N&D gibi bir besleyicilik gözlemleyemedim. N&D'den bu anlamda gerçekten çok memnunum ve imkanım olduğu sürece başka markaya geçmeyi de düşünmüyorum.
"Yoksa ondan bundan duyma bilgilerle herkes aynı yorumu yapıyor, verilen referanslar başka bloglar, bir videoda iyi dediğine öbüründe kötü diyen YouTube lar."
Hiç de öyle birilerinin yorumlarını referans almadım. Mantığa uygun olanı takip ediyorum. Veterinerlerimle konuştuğumda mamaları değerlendirirken baktığımız kriterlerin de benzer olduğunu fark ettim. Hiç adını bile duymadıkları mamalar oluyor, içeriğine bakarak objektif yorumlar yapıyorlar ve genelde benim beğendiklerimi onlar da beğeniyor, benim beğenmediklerimi onlar da beğenmiyor. Royal Canin de tavsiye etmedikleri mamalardan mesela N&D'yi ise tavsiye ediyorlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 738 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR