Kedim 2 Aylık Kuru Mama Yiyor Ve Bizim Yediğimiz Herseyi Yiyor Vermelimiyim

RukiyeGun
RukiyeGun

181 Puan

Kedim 2 aylık evde yediğimiz herseyden yemek istiyor ve yiyor vermelisiniz ve kurumama versem dogrumu

2 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136205

2 aylık kedi için veterinere sormakta fayda var kedi süt tozu tarzı şeyler konusunda ancak kuru mama yiyorsa bunu içer mi bilmiyorum. evdeki her şeyden vermemelisiniz tabi ki. baharatlı, yağlı, kemikli, kılçıklı şeyler kedilere zararlıdır. evden illa vermek isterseniz ona özel ciğer, tavuk, et, balık haşlayıp verebilirsiniz suyuyla beraber (tabi ki baharatsız). ek olarak benim kedim haşlanmış yumurta sarısı da sevip yiyor, ev yoğurdu da seviyor. arada şımartmak için ama kendi yediğimiz baharatlı tavuktan ya da zeytinden de veriyoruz (zeytinin çekirdeğini çıkarıyoruz).


bunlar demek değildir ki kedi kuru mama yememeli. asıl besini kuru mama olmalı. bu saydıklarımız yanlarında ödül niyetine. kuru mamayı da lütfen marketten almayın. eğer bütçenizi yazarsanız (kilosuna 100tl verebilirim ya da 10 kilosuna max 600tl veririm tarzında) size bütçenize göre sağlıklı kuru mama önerileri yapılacaktır. market mamalarının içeriğinde tuz bulunuyor ve kediye dair yararlı neredeyse hiçbir şey bulunmuyor. bu mamaları kediniz çok yerse ilerde sağlık sıkıntıları yaşarsınız

blue_hpood
blue_hpood

128292

hayır, insanların tükettiği besinler kedilere uygun değildir. şansınız varsa ona özel ayrı olarak pişirin. ne kadar alabiliyorsanız o kadar ciğer, tavuk, balık, kuzu haşlayıp suyuyla verebilirsiniz; hem sağlıklı hem su ihtiyacını fazlasıyla karşılar, sizi de rahat bırakır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 191 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR