Korkuyorum

stellabennett
stellabennett

119987 Puan

bu soruyu çokça sordum ama bir türlü sonuca varamadım kedim kilo almıyor 1 yaşında ama 2.300 kilogramda kaldı veteriner kısırlaştırabilirim dedi ama ben çekiniyorum bu kiloyla anestezi almasından bir sağlık sorununun olmadığını söyledi ama kilo almıyor yaş mama Acana kuru mama Exclusion kullanıyorum önceden Royal kullanıyordum çok tahıllı olmasına rağmen kilo aldırmadı ne yapacağım lütfen yardım

11 CEVAP

GzdeAkbuz
GzdeAkbuz

10356

3,5\5 Yetişkin bir kedi için ideal kilolarmış benimkide yemeden kesildi 4kilodan 2,6ya düştü birden Mera aldım çok çok az yemeye başladı inşallah eski kilosuna çıkartmaya çalışıcam havadanmı bilmiyorum o biten tası ağzına kadar dolu duruyorken birden yememeye başladı ama haraketli oyun oynamasa endişelenirdim valla o kadar harekete bu kadar hızlı zayıfladı zaten

stellabennett
stellabennett

119987

@GzdeAkbuz umarım aldırabilirsiniz benimki hep zayıftı bir anda zayıflama gibi bir şey olmadı

blue_hpood
blue_hpood

128183

gaz anestezi ile çok daha hassas şekilde ameliyat edilebilir fakat bence 3 kilo olsun. size önerim, haftada verebildiğiniz kadar tavuk, balık, kuzu, ciğer, aklınıza gelebilecek her türlü et türü haşlamasını suyuyla birlikte verin. ev yapımı yoğurdunuz varsa sulandırıp verin; hem bağışıklığı daha kuvvetli olur, kemikler için de ideal, genel sindirim için de. acana yaş mamaya o kadar para verene kadar tam et ile beslemenizi öneririm. haftada kaç kez alabilirseniz o kadar alın. kasaptan 20 liralık ciğer alıp iki üç seferde haşlayıp veriyorum ben, çıldırıyor resmen.

Balimlilac
Balimlilac

11267

kedinizin zayıf olması bağışıklığının düşük ve sağlığının kötü olduğu anlamını her zaman taşımaz. İsterseniz kan testi yaptırıp değerlere göre karar verin. Belki de yapısı zayıftır sadece.

Deniz1741
Deniz1741

10927

Hemogram ve biyokimya değerlerine baktırın. Eğer uygunsa gaz anestezi ile yapılabilir.

AyseMia
AyseMia

111367

Kilo aldırmak için Hills kuru mama öneririm özellikle yavru maması olanını, kilo alıp operasyon gerçekleştirilene kadar kullanabilirsiniz. Tuna balıklı ve tavuklu olmak üzere iki çeşidi var. Benim kilo almayan kızıma yavruyken kullanmıştım tuna balıklı ile kilo almış ve toparlanmıştı.

KimJeongguk
KimJeongguk

122042

Merhaba arkadaşımın kediside aynı durumdaydı dişi 2-2.5 kiloydu oda asla kilo almıyordu kısırlaştırma ameliyatına girdi sağlıklı bir şekilde çıktı ve iyileşti kısırlaştıktan sonra 2 kilo aldı.

tursubebe
tursubebe

767

Benim kedim de sizinki gibi kilo almayan bir kedicik. Şu an neredeyse 1.5 yaşında olmasına rağmen 3.5 kilo. Ben normalde 6-7 aylıkken kısırlaştırmak istiyordum ama veterinerimiz kilosunun az olduğunu ve beklememiz gerektiğini söyledi. 2.5 kg olmasını bekledik mecbur ve temmuz ayında kısırlaştırdık. Kısırlaştırmadan önce tahlilleri yapıldı, bağışıklığı düşükmüş. Opreasyondan önce vitamin kullandık, operasyon sorunsuz geçti ama kısırlaşmasına rağmen hala çok fazla kilo almadı. Ama kan değerleri, bağışıklığı vs olması gerektiği gibi gayet sağlıklı bir kedicik. Veterinerimiz anne sütünden erken kesildiğini, minyon olduğunu söylüyor belki sizin pisiciğinizde minyon bir kedidir. Ama benim tavsiyem 2.5 kg olmasını beklemeniz ve kan değerlerine baktırmanız. Çünkü kısırlaştırma operasyonu yorucu bir süreç, özellikle dişi kediler için.

Zxhrlast0x
Zxhrlast0x

2873

Et oranı yüksek protein içeren kuru mama verin ND deneyebilirsiniz kilo aldırıyor kuzenimin kedisinde baya bir artış oldu.

Lisanisan
Lisanisan

817

Balık yağı ve yaş mama kullanabilirsiniz kilo alması için iştahı açılır daha fazla yer

sudesama
sudesama

7225

Hills kullanıyoruz ancak en çok kilo aldıran proplan oldu

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 439 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR