Felicia Kısırlaştırılmış Kedi Maması Mı Purina Cat Chow Kısırlaştırılmış Kedi Maması Mı İyi?

Betuoztrk
Betuoztrk

2789 Puan

İçerikleri hakkında bilgi sahibi değilim uzun zamandır 3 kedime felicia kullanıyorum ama bu purinayı da yeni gördm 15 kilosu ile fiyatları yakındı Acaba hangisi içerik olarak daha iyi Bilenler yardımcı olursa sevinirim Ya da bi kedi mamasında içerikte neye dikkat etmek gerekiyor

7 CEVAP

amillaaa
amillaaa

12046

Daha önce Cat Chow ile ilgili yazdığım bir yorumu kopyala yağıştır yapıyorum, oldukça detaylı açıklamıştım:


**Piyasada bulabileceğiniz en en en kötü mamalardan biri maalesef. Sokak kedilerine bile verilecek bir mama değil bence, ki zaten fiyatı da ucuz değil, o fiyata çok çok daha güzel mamalar bulunabilir. Özel bir sebebiniz yoksa elinizdeki paket bitince başka mamaya geçmenizi tavsiye ederim. İçeriğin her maddesi birbirinden kötü. Yavru kedi versiyonunun içeriği:


Tahıllar (%32 Tam Tahıl)


Et ve Hayvansal Türevler (%30, %14'ü Tavuk)


Sebze Proteini Ekstraktı


Yağlar


Bitkisel Kaynaklı Türevler


Sebzeler (%2 Kurutulmuş Hindiba Kökü, %0,07 Kurutulmuş Havu( %0,4 Havuca Eşdeğer), %0,07 Kurutulmuş Bezelye (%0,4 Bezelyeye Eşdeğer)


Bitkisel Kaynaklı Türevler


Mineraller


Mayalar (%0,3)


Doğal bileşenler


İlk bileşenin %32 tahıl olması zaten o mamayı yeterince kötü yapıyor (aynı markanın öbür çeşitlerinde %42'ye kadar çıkıyor.).
İkinci bileşen et ve hayvansal türevler. Bu çok belirsiz bir ifade ve hoş değil ama neyse, ilk madde kadar kötü sayılmaz o yüzden görmezden gelelim.
Üçüncü bileşen sebze proteini ekstraktı. Bu benim için kabul edilemez bir şey. Kedilerin ihtiyaç duyduğu bazı aminoasitler bitkisel proteinlerde bulunmaz, bu yüzden hayvansal proteinlere bağımlıdırlar. Bir mamaya katılan her bitki zaten bir miktar bitkisel protein verir ancak gidip sebzenin proteinini ayıklayıp mamaya koymak bana göre yalnızca etiketteki protein oranını şişirmek için yapılan bir şeydir. Ben böyle mamalardan kaçınıyorum kesinlikle.
Dördüncü bileşen yağlar. Ne yağı? Yine son derece belirsiz bir ifade. Ama birinci ve üçüncü bileşen kadar kötü olmadığı için bunu da görmezden geliyorum. Kabul edilebilir.
Beşinci madde bitkisel kaynaklı türevler. Mamanın zaten ilk bileşeni tahıldı. Yetmemiş bir de bitkisel kaynaklı türevler eklemişler (yine ikinci ve dördüncü bileşenlerdeki gibi bir belirsizlik de söz konusu ama onu görmezden geliyorum.). Kediler etçil hayvanlar ve bu kadar tahıllı, bu kadar bitkili mamaların onlara iyi geleceğini hiç düşünmüyorum.
Geri kalan maddeleri teker teker incelemeyeceğim ama genel olarak bileşenler listesinde büyük bir belirsizlik ve üstü kapalılık söz konusu. Son madde olan doğal bileşenler de ne mesela? Güzel kedi mamalarının içine eser miktarda kediye faydalı olacak kızılcık, keten tohumu, kinoa, yosun gibi şeyler konur. Cat Chow'un son maddesindeki doğal bileşenlerden kasıt bu tarz şeyler mi acaba? Öyleyse keşke açık açık yazsalardı. Öyle değilse de bunları içermemesi benim için bir eksidir.
Bir de analiz değerlerine bakalım:


Ham Protein %38


Ham Yağ %13


Ham Selüloz %2,5


Kül %8


Protein oranı iyi bir seviyede ancak paketin üstünde proteinlerin yalnızca %50'sinin hayvansal protein olduğu yazıyor yani mamadaki hayvansal protein oranı toplam %19. Bence bu oldukça düşük bir seviye.
Yağ oranı yavru kediler için oldukça düşük, güzel kedi mamalarında bu oran %18-22 arasında olur genelde. %13'lük oran yavru kedilerin gelişimini olumsuz etkileyebilir. (Başka çeşidi kullanıyorsanız bu söylediğim geçerli değildir ancak başka çeşitlerin de kendince sorunları var, bu çeşit üzerinden başladığım için buradan devam ediyorum.)


Uzun lafın kısası benim bu mamayı bir kediye vermem için bana bedava falan verilmesi lazım. O durumda bile benim için özel değeri olan kedilere vermem. Fiyatı da kilo başı 50 lira civarıymış bu sitede büyük paket alındığında. Daha ucuza bile çok daha güzel mamalar var. Hatta Cat Chow'dan daha kötüsünü yakın zamanda gördüğümü hatırlamıyorum, insanlar neden hala tercih ediyor bilmiyorum. Keşke satıştan kaldırılsa bile diyorum, kediler böyle kalitesiz şeyler yemek durumunda kalmasa...


Tabii bu mama bile kimi kediye iyi gelebilir. Sizin kediniz onlardan biriyse bir şey diyemem. Ayrıca ben bir profesyonel de değilim, sadece bu konuda çok şey okumuş araştırmış biriyim. Kaynaklarım yanlış olabilir. Bir profesyonele danışmayı ve kendi araştırmanızı da yapmanızı tavsiye ederim ^_^**


Cat Chow'u kesinlikle kimseye tavsiye etmem, Felicia ise tercih edilebilir. Kopyala yapıştır yaptığım yorumdan mama içeriği değerlendirme hakkında da bir fikir edinebilirsiniz belki :) Kolay gelsin :D

salihaondag8
salihaondag8

16402

Yani duydugum ve bildiğim kadarıyla feliciamin içeriği daha güzel ve kullananlar memnun catchow fiyatını hak etmeyen ve içerik olarak iyi bir mama değil size önerim feliciayla devam etmeniz yeda bonacibo marka var onu şuan kisir yetişkin erkek kedime kullanıyorum tavukluyi hem Uygun fiyatlı hemde içeriği güzel kaliteli bir mama catchow yerine felicia bonacibo bence yani tecruve ve deneyimlerimle ve duyduğum ve onaylanan mamalar bunlar genelde catchow çok önerilmiyor yinede kullanlar yine fikirlerini söyler sizde ona göre hareket edersiniz inşallah

salihaondag8
salihaondag8

16402

Eğer mamada ne olması gerektiğini ve olmamasi gerekn şeyler yani kısacasi mamalar ve kullandığınız mamalar hakkında fikir alıp öneri almak ve mamadan devam etmek istiyorsanız volipet kanalında mama incelemeler var orxan bakıp fikir sahibi olur ilerlesiniz ona göre mama kullanırsınız kedinizde hemde fikir sahibi olursunuz ben ona göre ilerliyorum ve tercih yapıyorum bu kanala ve youbeden bakabilirsiniz kısacası herşeye videolar var vaya saten

Ruzgarin
Ruzgarin

696

Merhaba, kendiniz sağlıklı ise verdiğiniz mamada devam edin.

Betuoztrk
Betuoztrk

2789

Çok teşekkür ederim önerileriniz için ❤

banubabayigit
banubabayigit

1096

daha önce cok araştırdım ve en iyisinin, en iyi, temiz, sağlıklı, şişirilmemiş içeriklisinin purina proplan mama olarak buldum.
yavruluk döneminden beri proplan kullanıyorum. simdi kısır simdi de kısır olanını kullanıyorum.

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

Sizin yazdıklarınızda bu seçenek yok ama kesinlikle biraz daha çıkıp hills kullanmanız özellikle kısır kedilerde mükemmel içeriğie sahip allaha şükür çok memnunum..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 319 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR