Kedime Kuru Mama Veriyorum.haşlanmış Tavuk Ve Haşlanmış Kıymayı Kaç Günde Bir Vermem Doğru Olur?

muezzagumus
muezzagumus

104153 Puan

Haşlanmış tavuk,haşlanmış kıyma gibi ek gıdaları kaç günde bir vermeliyim?

10 CEVAP

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Elif dengesiz bir BARF kuru mamadan daha tehlikelidir. Sen sen ol ya tamamen homemade yap bence.

eccakir
eccakir

3113

Ben hazır yaş mama yerine kendi hazırladığım tavuk, balık, ciğer, yumurta peynir gibi besinlerle besliyorum her gün tabi bu saydıklarımı günlere bölüyorum haftada bir ciğer, yumurta. Haftada 2 kere haşlanmış tavuk, balık. Bazen çorba yapıyorum tavuk ve balıktan. Günde 1 kerede kuru mama yiyor. Şu anda gayet sağlıklı güzel kızım bir sorunumuz yok şükür.

dilex
dilex

4519

@elttarcin bisey sorabilir miyim ben malt macunu ve gimcatin yavru kediler icin olan vitamin takviyesini hergun 5 cm kdar veriorum.siz malt macunu haftada 2 diyince sorim dedim.yeterli olur mu?

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Asıl maltın sürekliliği sıkıntı olur kısa tüylü kedilerde. Vitamini vermenizde sakinca yok ama.

eltarcin
eltarcin

116201

Vitamin sıkıntı olmuyor ama malt macun sıkıntı olabilir. Ben en fazla 2 güne sıkıştırıyordum çünkü diğerlerine zaman kalmıyordu. İsterseniz 2 gün verin isterseniz 3 gün. Biz iki gün verdik sorun yaşamadık.

NehirC
NehirC

2449

@dilex
Biz iki günde bir veriyoruz maltı. Ama diğer arkadaşların yaptığı gibi haşlanmış tavuk vs. vermiyorum. Siz de vermiyorsanız gün aşırı verebilirsiniz maltı 3-4 cm kadar. :)

eltarcin
eltarcin

116201

Ben haftada 2 veriyordum. Bir sorun çıkmadı. Yani aslında her gün ek gıda yiyordu mutlaka. Haftada 2 yaş mama, haftada 2 tavuk veya et, haftada 2 malt macunu, haftada 1'de peynir tarzı şeyler. Tavuğu da çiğ veriyordum. Çiğ daha sağlıklı. En azından BARF beslemesem de bünyesi biraz alışık oluyordu. Bir nevi küçük çiğ diyet. Size de öyle tavsiye ederim.

Benim kedim her gün haşlanmış tavuk yiyor kıyma aldigimizdada haftada bir falan köfte yaparken çiğ istiyor pişmiş sevmiyor bi sorun çıkmadı parazit aşısı yaptırıyoruz çünkü bence siz genede cok vermeyin benimki kuru mama yemiyor :(

eltarcin
eltarcin

116201

Yeni kedicik gelsin inşallah. Şimdi istesem de yapamam.

dilex
dilex

4519

@SelinTuksal cok tessekkur ederim bilgilendirdiginiz icin.Hic bilmiyordum hergun kullanin diye yaziodu paketin uzerinde.tuh ya :( peki malti haftada 2 gun mu vermeliyim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3229 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR