Evdeki Sakincali Yerler Ve Kedi

nht
nht

2491 Puan

Iyi gunler evde kediyi sakincali yerlerden nasil uzak tutuyorsunuz? Mesela mutfak tezgahi, yada uzerinde gezmesini istemediginiz bir yer... birde kullanilmayan elektrik prizlerini bantla vs kapatmak gerekirmi yani bir tehlike olustururmu kediye?

4 CEVAP

AyseMia
AyseMia

111368

İyi günler, iki kedim var ve şükür ikisinin de tezgahta yürüme huyları yok lakin çıkmasını istemediğim yerler olursa bant yapıştırıyorum ikiye katlayıp yapışkanlı tarafı üstte kalacak şekilde ve oldukça işe yarıyor bir daha çıkmıyorlar. Alüminyum folyonun da bu gibi durumlarda işe yaradığını duymuştum bazı kedilerde, yapıştırarak onu da deneyebilirsiniz.


Elektrik prizlerine hiç yaklaştıklarına tanık olmadım şu ana kadar ancak kablolar daha tehlikeli diye düşünüyorum, özellikle yavruyken çok meraklı ve oyuncu olduklarından ve dişleri de kaşındığından sık sık ısırmak isteyebiliyorlar ne kadar ortada bırakmasanız da ve bu çok tehlikeli. O yüzden her ısırmaya çalıştığında "hişşşt!" diye kızarak ve olabildiğince duvar dibine monte ederek unutturmuş ve uzaklaştırmıştım kabloları.

Cennet29
Cennet29

123930

Biz mutfagı hep kapalı tutarız izin vermeyiz. Çünkü tüyler yiyecek içeceklere yapışıyor 😊 ailemde bu konuda biraz titiz bende saygı duyuyorum. Evin her alanına izin veriyoruz ama mutfak yasak bölge. Çünkü kedim tüpe filanda atlıyordu Allah korusun. Birde kedim elbise dolaplarının üstüne cok cıkıyor arkasına onun rahatca geçebileceği kdr boşluk bırakıyorum olurda ayağı kayar fln arkaya düşer sıkışır diye sıkışmayacağı kdr arkada boşluk var yani düşerse yere inip yürüyebilir. Yada ful duvara yapıştırmak lazım hiç aralık olmasın. Kesici aletleri ortalıkta bırakmıyorum. Düşünce kırılacak şeyleri etrafta barındırmıyorum. Saksı yada şişeler vs. Kaldırırım hep.

blue_hpood
blue_hpood

128292

mutfak tezgahı şundan bundan önce camlara ve balkonlara file yaptırmak gerekiyor; en büyük tehlike buralar. onun dışında zararlı bitkilerden ve mutfaktan da uzak tutmak gerekli. ortamda hiçbir türlü kesici/delici alet olmamalı, bunlara çok dikkat edin. kolye, küpe, tokalar da aşırı riskli şeyler. cam eşyalarınız varsa ortalıkta bırakmayın, kaldırın.

Zxhrlast0x
Zxhrlast0x

2873

Mutfağa hiç sokmayın bence.. kapısını falan kapatsanız ya da o oradayken onu gözetleseniz ben kedime izin vermediğim yerlere çıkınca oranın yasak olduğunu öğretiyorum (kesinlikle bağırmayın) ve
öylece gitmiyor oraya ama gidersede beni görünce hemen uzaklaşıyor oradan ..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 172 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR