Kedim Eşimden Kaçıyor

Merhabalar,


Bizim 6 buçuk aylık bir kedimiz var. Yakında kısırlaştırma işlemini de gerçekleştireceğiz. Yani demem o ki şu sıra yavaş yavaş kızgınlık dönemine girmiş olmalı. Pek bir farklılık varmış gibi değil, koşup oynuyor, hırçınlık vs. yok; tek bir şey dışında.


Özellikle gözümüzün nuru gibi baktığımız, bebek gibi sevdiğimiz içli ve uysal kızımız ne olduysa bana tapmaya ama eşimden de uzaklaşmaya başladı. Bu uzaklaşmayı ve çekingenliği fark ettiğimizden beri birçok şey denedik. Özellikle son iki haftadır sürekli böyle ve bir şeyler deneyip duruyoruz.


Oturduğumuz odaya girdiğinde eşimin hemen ona ödül maması vermesi, her gün tüylerini sabah saatlerinde taraması (tüylerinin taranmasını seviyor) Her hafta yaş mama gününde eşimin mamayı hazırlaması, günlük mama ve su kabı değişimlerini, kuru mama verme durumlarını eşimin koyması, (ben hiç ellemiyorum) gün içerisinde bol bol gidip onu sevmeye onunla konuşmaya ve oynamaya çalışması gibi gibi...


Bir süre düzelir gibi oldu ama son iki akşamdır eşimin de kedinin ona davranışından morali bozuldu ve ekstra ilgilenmeyi bıraktı. Ve şu an sanki travma yaşamış kedi gibi her gördüğünde eşimden kaçıyor. O olduğunda odaya gelmiyor, ya da odanın kıyısından köşesinden gizli gizli geçip oyun parkına tırmanıp tüm gece yatıyor.


Çok moralim bozuldu. Aralarının iyi olmasını istiyorum. Sonuçta kediyi öyle görünce sanki üzüyormuşuz gibi geliyor ama bir şey de yapmıyor. Hayvana artık şişt bile demiyoruz küsmesin diye. İyice hassas ve hisli bir kedi oldu çıktı. Evde süpürge yapacağımız zaman bile her şeyi onun korkmamasına göre ayarlamaya çalışıyoruz. Ödü kopuyor süpürgeden.


Eşim de bu akşam tutturdu, beni sevmiyor diye...


Üzüldük epey açıkçası. 2 aylık olduğundan beri bizde ve genel eğitimlerin dışında (masaya çıkınca şişt gibi) başka hiçbir korkutma vs. yapmadık üzülmesin diye. Çok hassas bir kedi zaten. Artık yaramazlık yaptığında bile kızamıyoruz küsecek diye.


Bir tavsiyesi olan var mıdır acaba?


6 CEVAP

Sezgek
Sezgek

16545

Merhaba kedinizin cinsiyeti erkek mi ve siz bayan mısınız ? Bunu soruyorum çünkü bizzat soruyorum çünkü bizzat deneyimlediğim bir şey olduğu için söylüyorum kızgınlık yavaş yavaş başladıysa eşinizi bir nevi rakip ve tehdit gibi görüyor olabilir kediler bölgeci hayvanlardır ve eşinizi alfa olarak görüp bölgenin sahibinin o olduğunu düşünüyor olabilir eğer cinsiyet hakkında doğru tahmin ettiysem fazla uzatmadan kısırlaştırmanızı öneririm

Sezgek
Sezgek

16545

Hımmm dişi ise olay farklı bizim kızın bizim erkek teknisyenimizin arkasında dolanıyordu😅 bilemedim ama kızgınlıkla alakalı olabilir yine acaba eşiniz farkında olmadan bir şey mi yaptı ya da sokakta falan kedi sevip geliyor mu mesela iş yerinde başka kedilerle haşır neşir oluyor mu bilemedim ama ben kalıcı olduğunu düşünmüyorum bence biraz daha sabretsin yine mamasını suyunu versin oynatsın istemeden de olsa bir hareketi kedinizi huzursuz etmiş olabilir

Kedimiz dişi. Eşim de erkek. Yani evin hanımı ben oluyorum doğal olarak. Biz de bunu kızgınlık ile bağdaştırıyoruz biraz ama bilemedim.


Kedi dişi sonuçta. Eşimin de sesi gürdür boyu uzundur. Ondan mı oluyor acaba bilemedim.


Bu akşam işten gelince kucağına alıp birlikte mamasını koysunlar istedi. Kediyi yere koyduğu gibi depar atarak çıktı odadan. Hiç böyle yapmıyordu. Normalde mama onun yumuşak karnı.

Evet olabilir. Bir ay önce araları harikaydı. Zaten her yeni gelenle mesafeli olsa da bir şekilde anlaşıyor ama belki bu kızgınlık döneminde biri gelse farklı olabilir.


Umarım düzelirler, hayvan stres oluyor diye çok üzülüyorum.

Bu arada sabahları eşime de kendini sevdiriyor, yatıyor önüne sevdiğinde, cam önüne uzanıp mayıştığında kafasını seviyor örneğin kediler kafa vurur ya hevesle, öyle yapıyor. Kucağına alıp uzun uzun sevdiğinde yüzüne pati açma kapama hareketi yapıyor. Çok enteresan gerçekten. Bir saat önce bunları yapıyor.


Bir saat sonra holde eşimle karşılaşınca kuyruğunu kısıp kaçacak yer arıyor.

Minetokyo
Minetokyo

251

Sorumu yanlış anlamayın lütfen, acaba eşiniz istemeden farkında olmadan canını yakmış olabilir mi? Bazen öyle bir durum bizde de meydana geliyor. Veya eşiniz dışarıda başka bir kediyi seviyorsa diğer kedinin kokusu üstüne sindiği için biraz mesafe yapıyor da olabilir mi?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 197 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR