Köpek Sahiplenmek İstiyorum

köpek sahiplenmek istiyorum. Tuvalet olayı nasıl oluyor ? 2 tane kedim var anlaşmalarında sıkıntı olurmu ? Zorlukları nedir ?

2 CEVAP

AyseMia
AyseMia

111364

Evlat edinmeyi düşündüğünüz köpek yavru ise zamanla alışmaları çok daha kolay ve kısa sürede olur, kedileriniz de çok hırçın değillerse.


Tuvalet eğitimi konusunda ise: aşıları bitinceye kadar dışarıya ayak basmamalı, taşıma kafesinde gidip gelmeli, dışarıdan bulaşabilecek olası hastalıklara karşı. O yüzden ev içinde tuvaletini yapmalı, tercihen köpek pedi üzerinde, patilerinin ıslanmaması ve bunu eve yaymasını önlemek için de özel olarak satılan, içine ped yerleştirilen ızgaralı köpek tuvaletlerinden satın alabilirsiniz. Izgara üzerindeki katı dışkıları da poşet ile alıp atıyorsunuz. Köpekler 8-9 aylık oluncaya kadar kasları gelişmediği için tamamen tuvalet eğitimi alamazlar, yani sık sık temizlik yapmaya hazırlıklı olmalısınız. Ancak sabır, sevgi ve kararlılıkla üstesinden gelebilirsiniz. Aşıları bittikten sonra zaten yapacağınız yürüyüşlerle birlikte sosyalleşme ve dışarıya da tuvaletini yapabileceğini öğrenmeye başlar. Daha sonra da evdeki tuvalet gereçlerini kaldırıp yavaş yavaş süresini artıracağınız uzun yürüyüşlerle sadece dışarı yapması gerektiğini öğrenmesini sağlamalısınız tuvaletini tutabilmeye başladıktan sonra. Çünkü bir köpek hem içeri hem dışarı tuvaletini yaptığında asla tuvalet eğitimi alamaz ve evi de tuvalet ortamı olarak görür.


Zorlukları ise elbette ki o cana maddi ve manevi tamamen hazır olduğunuza emin olmanız ve ömürlük asla hiçbir nedenden dolayı onu terk etmeyeceğinize dair kendinize söz vermeniz. Malum çok büyük bir sorumluluk ve kedi bakımından daha çetrefilli, daha ilgi ve özveri isteyen bir durum; her gün yaz, kış, sabah, akşam demeden 3 kere tuvalet ihtiyacı için dışarı çıkarmak ve edineceğiniz ırkın boyutuna göre de günlük 1-2 saat (en basitinden) gezip, koşması ve bazı günler de köpek arkadaşlarıyla sosyalleşmesi şart.

blue_hpood
blue_hpood

128183

çok büyük zorlukları var; baştan sona köpekle ilgili her şeyi öğrenmek isterseniz size sadece kral köpek ailesi’ni önerebilirim. lütfen şartları gözden geçirmeden ve en azından köpek beden dilini hiç keşfetmeden köpek sahiplenmeyin; özellikle büyük ırklardan uzak durun. instagram adreslerine göz atabilirsiniz, ders almanızı da öneririm. lütfen köpeklere karşı düşündüğünüz ve bildiğinize inandığınız tüm yargıları bir kenara bırakıp kendileri ile tanışın. mutlu bir köpek arkadaş için gerçekten köpek beden dili bilmeye ihtiyacımız var, bunu onlara borçluyuz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 278 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR