Veteriner Korkusu-Sakinlestirici

pinarcaya
pinarcaya

19123 Puan

Kedim tasima cantasinda bir yere gitmekten cok korkuyor. Yakin zamanda asi icin veterinere gitcez. Deneyip memnun kaldiginiz sakinlestirici var mi? (sadopet disinda)

3 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Bazı kedilerin evde "veteriner" dendiğinde bile anında stresten tüy döktüğünü bilirim.
Arkadaşlar takma isim kullanıyorlar veteriner yerine.
Bizim kız da veterinerden nefret ediyor. Orada bir canavara dönüşüyor.
Saldırgan ve ele avuca sığmaz bir kedi oluveriyor. Tüyleri havada uçuşuyor.


Ama bugüne kadar kutusuna girmemezlik yapmadı hiç (neyse ki). Ama bunun nedeni nyancat'in de söylediği gibi, bu kutunun günlük hayatının bir parçası olması. Salonda duruyor kutusu, içinde yastığı var. Dilediği zaman girip yatıyor. Uzanıyor, uyuyor.
Yani bu tür kedilerde o kutunun hayatlarının bir parçası haline getirilmesi gerekiyor. Alıştığında, artık içine girmekten çekinmiyorlar. Ama yalnızca veteriner zamanı ortaya çıkan kutular, edimsel koşullanma nedeni doğrudan. Biliyor ki o kutu onu o lanet veterinere götürecek. Yani çantayı günlük hayatının içine sokmanızı öneririm.
Sakinleştirici vete gitmeden önce verildiğinde bazı semptomların görülmesini engelleyebilir. Bunu unutmayın.

nyancat
nyancat

9149

Sakinleştiricileri çoğu kimse önermiyor biz küçüklüğünde kutusuna alıştırdık şimdi taşıma kutusunu evi biliyor bize dokundurtmuyor bile içine battaniye serdik oyun oynattık sizde ödül mamasıyla vs. Alıştırabilirsiniz kapalı tuvalete de öyle alıştırdım içine mama koydum oyuncak attım girmekten çok korkuyordu aynı zamanda benim kedimde inanılmaz korkuyor veterinerden her seferinde altına yapıyor ama kutusuna girmektekten korkmuyor kutusuna alıştırabilirsiniz hiç yoktan ama veteriner korkusu çok zor her seferinde sakinleştirici kullanamazsınız bence :(

pinarcaya
pinarcaya

19123

Cantaya girmesinde sorun yok. Ama cantaya girdikten sonra veterinere giderken ve veterinerde asi olurken cok stresleniyor, saldirganlasiyor. Beapharin Sakinlestirici odul mamalari falan var. Ise yarar mi acaba biraz da olsa...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1623 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.037 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR