Kedi Kısırlaştırmazsan Ne Olur

Lissssaaaa
Lissssaaaa

2418 Puan

Kedim 4 aylık kısırlaştırmam gerekiyo mu ilerde kısırlaştırmasam bişey olurmu erkek kedim

5 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128292

kısırlaştırmasanız en başta psikolojik olarak sorunlar yaşarsınız; önce koku bırakmaya başlar, ardından bağırmalar, evde sağa sola agresifçe koşmalar, koltuk yastık gibi yumuşak dokulara kerkinme, kaçma davranışları gösterebilir hatta kaçabilir. çiftleştirmeden veya kısırlaştırmadan senelerce kalması mümkün değildir. kızgınlığa girince çiftleştireyim derseniz maalesef erkek kedilerde böyle bir durum yok, olgunlaştıkları andan itibaren çiftleşmeye hazırdırlar ve hormonlar salgılanmaya başladığı andan sonra agresif tavırlar gözlemlenebilir.
diğer taraftan her seferinde çiftleştireyim, kedim baba olsun, ondan bana hatıra kalsın derseniz kedinizi değil kendinizi düşünmüş olursunuz; zira çiftleşeceği dişi kediyi siz belirlemiş olursunuz oysa doğada böyle bir durum söz konusu değil, dişi erkeği seçer. sokağa salayım, çiftleşip gelsin derseniz kapabileceği hastalıkları, sonu ölümle sonuçlanabilecek milyonlarca olasılığı saymıyorum bile, geri gelip gelemeyeceği bile kesin değil.
zorlayarak bir dişiyle eve kapatıp sürekli çiftleşmeleri sağlarsanız bu da çok sürdürülebilir bir fikir değil, zira dişi kediler ortalama 5 yavru doğuruyor, senede 15 yavru doğurabiliyorlar; kediniz tekirse bu yavrulara sahip bulmanız imkânsız; dişinin bu kadar doğumdan sonra sağlıklı kalması da imkânsız. kediler ortalama 15-20 sene yaşıyor. 150 yavru eder; hepsine bakabilecek misiniz veya güzel yuva bulabilecek misiniz? eğer cins ise durumunuz daha vahim çünkü gerçekten hayvansever birinin sahiplenme olasılığı çok düşük ve bu 150 yavrunun geleceğini kontrol edemezsiniz maalesef. diyelim bir kere baba olsun dediniz; tek bir çiftleşmede bile hastalık kapma olasılığı var, sıfırdan yüksek olasılıkla. babalık/annelik olgusu da kedilerde insanlardaki gibi değildir. 2 yavru oldu birini aldınız diyelim dişi; 4 aylık bile olmadan muhtemelen çiftleşme hareketlerinde bulunacaklar. gerçekten başka kedilere bakabilme şansınız varsa barınaklardan sahiplenebilirsiniz, eğer gerçekten varsa gidip bir bakın, oradaki sakat, yaşlı terk edilen canlara bir bakın.
ben 4.5 aylık civarıyken sokaktan aldım berlini, erkek bir kedi. 5 aylıkken kısırlaştırdım, hiç kızgınlığa girmedi, koku bırakmadı, agresifleşmedi, çiftleşme hareketinde bulunmadı, ağlar gibi bağırmalar yaşamadık. sizden ricam lütfen kısırlaştırın. bilinçli olun, özellikle yabancı kaynaklardan araştırın.
“erkek kedilerde kısırlaştırma kanser de dahil olmak üzere testiküler hastalık riskini ortadan kaldırır ve testosteronun neden olduğu hastalıkların (örneğin prostatit, perianal adenomlar, perineal herniler ve benign prostat hiperplazisi) riskini azaltır.”

Zxhrlast0x
Zxhrlast0x

2873

Kedinizi kızgınlık dönemine girdiğinde kısırlaştırın onda alışkanlık kalır yoksa. Kuzenim kedisi 7 aylıkken kısırlaştırmaya gittiğinde 1 yaşından küçük kısırlaştırmıyoruz dediler ve işlemi gerçekleştirmediler.. kısırlaştırmak tabiiki de şart hem onun sağlığı içinde kısırlaştırmazsanız kedi depresyona bile girebilir kızgınlık dönemindeki huylarını alışkanlık edinir ve bu sizin içinde zor olur. Çiftleştirmeninde tarafında değilim. Kısırlaştırdıktan sonra kısır mamaya geçin ki kilo problemi yaşanmasın..

Lissssaaaa
Lissssaaaa

2418

Bi yerden okumuştum 6 aylıkken kısırlaştırdım bişeyler diyodu ama 1 yaşında mı olması gerekiyor anlamadım

Dph
Dph

246

Merhaba bende bir şey sormak istiyorum yaklaşık 3 4 aydır bizimle olan erkek kedimiz var şuan 7aylık. Eve 45 günlük bir dişi kedi geldi. 2 haftadır bizimle. Oğlumuz sürekli dişi kediye saldırıyor ve miyavlıyor normalde hiç miyavlamaz. Kızgınlık dönemi olduğunu düşündük bu yüzden 2 gün önce kısırlaştırdık ama hala dişi kediye sürekli saldırıyor. Ne yapmamız lazım bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun.

sudesama
sudesama

7275

Depresyona giriyorlar kilo veriyorlar benim kedim 4.5kg dan 4 e düştüydü

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 216 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR