Karma Aşısı Öncesi Hangi Testler Yaptırılmalı?

KremTheCat
KremTheCat

2922 Puan

Merhaba bugün evime yakın bir kliniğe gittim ve kedim hakkında bilgi verip yapılması gerekenleri söyledim.
Kedim 3 aylık 1.7 kg, iştahı yerinde, neredeyse hiç tüy dökmüyor. Çok oyuncu. günde 60 gram orijen kitten kuru mama ve haftada 1 kez acana yaş mama yiyor. Dışarıdan gelen ev üyeleri kesinlikle üstlerini değiştirmeden ve ellerini yıkamadan kediye temas etmiyor. Kedi balkona dahi çıkmıyor şuanda.


Bu bilgiler doğrultusunda karma 1 aşısının yapılabileceğini söyledi hekim. Bende öncesinde test vs. yaptırmak faydalı olur mu yoksa gereksiz mi olur diye sordum.
Corona testi yaptırılabilir dedi. Eğer taşıyıcıysa aşı sonrası aktif hale gelebilirmiş. Onun dışında hemogram'da yaptırabilirsin dedi.
Şimdi sormak istediğim şey ücret yüzünden değil sadece corona testi nasıl yapılıyor? Kan alarak mı? Açıkçası 3 aylık kedime kan aldırmak ve strese sokmak istemediğim için çok sıcak bakmıyorum bu teste. Yoksa ücreti mühim değil ne gerekiyorsa yapılır. Dediğim gibi bu testi daha önce yaptıran var mı? Kedileri çok etkiliyor mu kan alma olayı?

1 CEVAP

amillaaa
amillaaa

12046

Benim kedim kısırlaştırılacağı zaman hemogram için bir tüpçük kan alındı. Hemogram sonuçları sıkıntılı çıkınca veterinerim bazı hastalık testlerinin yapılmasını tavsiye etti. Lösemi testi yapılmıştı, yanlış hatırlamıyorsam korona da yapılmıştı. Nasıl olacak, kedimden tekrar kan mı alınacak falan diye endişelenmiştim ama hemogram için alınan kan kullanıldı direkt. Yani hemogram baktıracaksanız yanında korona testi de baktırmanın kediye herhangi bir ek zararı olmayacaktır. Hemogram ise kedinin genel sağlık durumunu gözlemlemeniz için iyi bir fikir olabilir.
Kan alınırken genelde şırınga iğnesi damara batırılıyor, daha sonra şırınga iğnesinin öbür ucuna kan tüpü yaslanıp bir miktar kanın tüpe dolması bekleniyor.
Hazır kan aldırmışken lösemi testine de baktırmanızı tavsiye ederim çünkü lösemi aşısı öncesi lösemi testi çok hayati bir önem taşıyor, lösemi aşısını yaptıracağınız zaman kediden tekrar kan alınmasını istemiyorsanız onu da şimdiden aradan çıkarmanız mantıklı bir fikir olacaktır diye düşünüyorum. Arada lösemi kapma gibi bir riski var mı emin değilim gerçi, onu veterinerinize danışabilirsiniz ^^
Kedinizin bu kadar iyi imkanlar içinde yetişmesi beni çok mutlu ediyor bu arada, sağ olasınız ^
^

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 181 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR