Müstakil bir eve taşındığımız için babam arkadaşından Belçika Kurdu sahiplenmiş bir de oradaki en yaramazini... 2 aylık yavruydu. Eve iki ay sonra gelebildim, şimdi 4 aylık oldu, bahçede yaşıyor eve hiç girmedi (zaten kedim var, ikisi hiç anlaşamıyor bağırışıyorlar) ama böyle bir ısırma yok. Bizi görünce heyecanlanıyor, çekiştirmeye başlıyor. Amacı can yakmak değil biliyorum çünkü elimi, parmağımı ağzındayken ısırmıyor yalıyor ama onun dışında sürekli dişleyip çekiyor. Babamın üç pantolonunu yırttı... Böyle ısırınca da bağlıyoruz çünkü can yakıyor. Napabiliriz acaba? Eğitim verilmedi, otur komutunu daha yeni öğretebildik. Ona kizinca daha çok sinirleniyor, bu sefer oyun isirmasindan çıkıyor. Oyuncakları var, bir oyuncağını çok seviyor, tek onunla oynatırken ısırmıyor ama bazen oyun oynarken bile bırakıp bizi ısırıyor... :D Isırmayı bırakması için ve temel komutları öğrenmesi için napmalıyız? İnternette fix cevaplar var.
köpeğinizin değil sizin köpek beden dili öğrenmeye ihtiyacınız var. benim buradan gördüğüm ailesinden çok erken alınmış ve sürekli sorumluluk almak için sizi baskılayan yönetici bir köpek var. günde üç kere yürüyüşe çıkarmanız gerekiyor, alan yönetiminiz de yok. ileride çok tehlikeli şeyler olabilir, size ciddi tavsiyem kral köpek ailesinden köpek beden dili eğitimi almanız. bana inanın, 1 günde bile bambaşka bakmaya başlayacaksınız ve sizi bir daha ısırmayacağına yemin edebilirim:)
ben bir köpek saldırısı sonucu bu tatlı çiftle tanıştım, iyi ki yollarımız kesişmiş diyorum. köpek arkadaşı olan herkesin veya köpekleri seven herkesin öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum. tekrar edeyim, siz eğitim alacaksınız, köpek arkadaşınıza tek bir komut bile öğretilmeyecek zira bu onu ödül veya ceza ile şartlamaktan başka bir şey değil, bu şekilde bir sürü üyesi olan köpekle baş etmeniz imkânsız. kendilerinin youtubeda ücretsiz videoları var, instagramda da bilgilendirmeler paylaşıyor ve numaraları da bulunmakta. kendileriyle iletişime geçip sorunu anlatırsanız size mutlaka yardımcı olmaya çalışacaklardır.
Yavrum erken mi ayrılmış diyorsunuz... Çok üzüldüm, bize de tam zamanı diye vermişler. Evet, internetten bakarken videolarını gördüm, araştıracağım. Sokağa da çıkaramıyoruz, bulunduğumuz yerde baya köpek var sokaklarda. Beni tanıyorlar ama köpeğimiz havladigi için ona biraz dikleniyorlar, korkuyorum zarar görür diye. Bahçemiz oldukça büyük, iki bahçe birbirine bağlı. Üç kişi ve köpeğimizle koşturarak oyunlar oynuyoruz her gün, enerjisini atmak adına. Beni ısırmayı bıraktı, iki komutumu dinliyor ama evdekilere aynı:)) Dediğiniz gibi ben aileyle iletişime geçeyim.
icazet almayı öğrenirseniz diğer köpekler için endişelenmeniz gerekmez:)
inanın bambaşka bakmaya başlayacaksınız, söz veriyorum:)
Merhaba,
Aynısından bir arkadaşımda da vardı. Bahçeli evine güvenerek aldı ama hayvanın en önemli ihtiyacı olan enerjisini atmayı beceremediler. Size tavsiyem yürüyebildiğiniz kadar yürüyün, koşturun, oynayın. Ondan sonrada at getir oyunları, bahçeye birşeyler saklayarak, yada yat-otur-takip et gibi ödül maması kullanarak fiziksel aktiviteler dışında da beyin aktiviteleri yaparak onu çalıştırın. Köpeğiniz şu an enerjisinin en yüksek olduğu dönemlerde haliyle sizden bunların karşılığını göremeyince başka davranışlar sergiliyor. Siz onu yormadıkça ruhen ve fiziken enerjisini tüketmedikçe daha çok sorunlar ile karşılaşabilirsiniz. Eğer yapamayacaksanızda tavsiyem hayvanı heba etmeden hemen başka birilerine sahiplendirin. En azından hala eğitim alabilecek yaşta iken hayatı daha farklı olabilir. Arkadaşım yaklaşık 6 aylık iken özel hareket polis amirlikleri ile iletişime geçti ve onlara verdi. Şu an bomba ya da uyuşturucu eğitimi alıyor sanıyorum.
köpeklerde eğitim, ödül veya ceza ile, ki ödül de bir cezadır, şartlamaktır, buna kka’lılar olarak karşıyız. lütfen köpek beden dili öğrenin ve çevrenize de bunu tavsiye edin.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor