Mama / Sağlık / Veteriner

frekans06
frekans06

700 Puan

Öncelikle herkese iyi haftalar dilerim...


1- Mama olarak tanıdığımın tavsiyesi ile "Advance kitten" almıştım. Ancak buradaki yorumları okuduktan sonra "Naturea Somon Kitten" mama ile değiştirdim. Bu mamayı da %75 somonlu ve premium bir marka diye aldım ama protein oranını %32 olarak görünce şüphelendim. (Bazı konularda protein %40'tan aşağısı ise o mama yaramaz şeklinde yazılar var). Bu mamayı nasıl bilirsiniz?


2- Kedimde sahiplendiğim günden beri göz enfeksiyonu vardı. Veterinere götürdüm. Bir kaç çeşit test ve ilaç denendi. En sonunda veterinerin değil eczacının tavsiyesi ile kullandığım tobradex ilacı sayesinde tedavi oldu. Fakat ara ara bir gözü diğerine göre daha küçük oluyor. İlacı damlatınca düzeliveriyor. Şimdi ise kulağında mantar sorunu ile uğraşıyoruz. Kulağın birinde tüyler soyuldu ve tamamen çıplak kaldı. Veteriner mantar aşısı yaptı ve "biyo dermacure tribor" adlı bir ilaç verdi onu kullanıyoruz. Bir hafta olmasına rağmen bir düzelme gözlemlemedim. Zaten kremi sürer sürmez kedim arka patisi ile kulağını kaşıyıp patisini yalıyor. Buna engel olamadığım için mantarın yayılmasından ve çocuklara bulaşmasından korkuyorum. Sirke ve sarımsak tedavisinden bahsedilmiş. Bundan herkes sonuç alabiliyor mu acaba? Yada başka bir ilaç tavsiyesi olabilecek var mı?


3-Kediyi sahiplendiğim günden beri veterinere götürüyorum. O ilaç olmadı şunu kullanalım, yok bu kedi alerjik, yok kan testi yapalım, yok retina testi yapalım sürekli bir fatura çıkıyor. Göz damlası için 3 ayrı ilaç kullandık en son vet'in değil eczacının verdiği ilaç çözüm oldu. Vet. internette 21 liralık göz temizleyiciyi 60 TL ye sattı. Yine 20 liralık kremi 35 liraya sattı. İmmunex için 80 lira istedi. Mantar için 35 liraya biyo dermacure tribor krem verdi. İçeriğine bakıyorum mantar ile ilgili hiç bir şey yazmıyor. Veterinerler çok paragöz geliyor bana. Ankara Eryaman'da iyi bir vet tavsiyesi var mı?

7 CEVAP

Feronia
Feronia

117611

Naturea gayet iyi bir mama fakat yavru kediler için biraz hafif bir mama. @Pitircikgofret'e katılıyorum.


Sarımsak yağı tavsiye ederim mantar için. Aynısefa ve sirke de fayda eder ama sarımsak yağı kadar değil.


Ankara konusunda bir bilgim yok ama ben çözümü veterinere gitmemekte buldum.

Feronia
Feronia

117611

1-2 damla mantarlı bölgeye damlatıp elinizle hafif masaj yapın. Eldiven giymenizi öneririm.

Naturea cok sağlıklı fakat kisir kedilere daha uygun. Onun yerine orijen, acana , instinct ,wildfield ,now fresh , n&d , petcuran go! alabilirsiniz. Veterinerlerin önerdiği advance ,reflex ,proplan ,Royal canın gibi mamalara asla güvenmeyin

kedilimadam
kedilimadam

114398

Ankara Eryamanda petart veteriner kliniğini bir deneyin.Uygun fiyatlı bir yer ve hizmeti iyi.

frekans06
frekans06

700

@feronia çok teşekkür ederim. Sarımsak yağını direkt mantar bölgesine mi sürüyoruz? Herhangi bir şey ile karıştıracak mıyız?

frekans06
frekans06

700

@Pitircikgofret teşekkür ederim. Söylediğiniz markaları not aldım. Veterinerler'ler içerisinde işini layıkı ile yapanları tenzih ediyorum ama güvenim çok sarsıldı. Keşke bu güvensizliği sadece mama önerisi konusunda yaşasaydık.


@kedilimadam, öneriniz için teşekkür ederim. Petart evime çok yakın.

frekans06
frekans06

700

Bugün Ankara Eryamanda Petart Veteriner kliniğine götürdük. İç dış parazit aşısı ve kontrolleri yapıldı. Kedinin kulağındaki sorun için ise söylediği aynen şu;
Btirish cinsi kedilerin kulaklarında soyulma, ağız kokusu, göz akıntısı gibi problemler kroniktir. Kedinizin kulağındaki sorun da bu. Yani mantar problemi yok kedinizde. Size yanlış teşhis konulduğu ve gereksiz ilaç kullanıldığı için kedinizin kulağındaki tüyler iyice dökülmüş. Bu yüzde ilaç kullanmayın zamanla tüyleri yeniden çıkacaktır.


Britis kedilerde benzer problem yaşayan var mıdır arkadaşlar?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 872 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.009 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR