Çiğ Besleme Hakkında

Cennet29
Cennet29

123713 Puan

Çoğu kişi çiğ beslenmenin zararlı olduğu söylüyor. Parazit mikrop vs onları biliyoruz ztn benim merek ettiğim kısım Zararsız hale nasıl getirilir? Aranızda bu yöntemi uygulayan var mı? Suzionline hesabında eski yazılarında çiğ besleme ile ilgili yazıları okudum kendi bazı makalelerden faydalanarak bir besleme menüsü hazırlamış. Et oranları ne derecede dondurulması gerekiyor vs. kuru mama yiyen kediyi direkt çiğ beslemeye geçirmek değilde günde 1 öğün çiğ besleme yapılır yada imkanlar ne kdrına yetiyorsa. Çiğ et yerken dişleri de temizleniyor bundan dolayıda arada sırada tercih edilse güzel olur. Zararsız şekilde nasıl uygulayabilirim bunu gercekten bilgisi olanlar yazarsa sevinirim

7 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136159

mama yerken ayni anda cig besleme yaparsaniz mide ph’ini bozarsiniz bu nedenle zarsrli olur. ayrica ic parazit vs bu cig besleme yapilirken zaten pat diye kedilerin onune konmuyor. zararli diyenler gercekten bilgisi olmayan insanlar. bu etler ozellikle soklaniyor, tabi ki riski yok mu var ancak ayni sey mama yerken de soz konusu. benim kedim sirf kuru mama yiyordu ic parazit oldu bir ara yani boyle bir sey yok. gercekten bilgili bir veteriner ve guzel kaynaklardan arastirirsaniz tamamen gecmeniz cok daha iyi olur ancak turkiye sartlarinda cok buyuk masraf demek bu bunu da unutmayin.


acikcasi bir ara ben de raw for us’tan tavuk boyun almayi dusundum dis sagligi icin ancak bilemiyorum. 1 kere versem bir sey olmaz ancak bu rutine donerse sorun yaratir diye dusunuyorum.

Cennet29
Cennet29

123713

@blue_hpood ztn suzionline hesabında çiğ besleme yazısını okudum diye yazmıştım. Kuru mamalarında fiyatları ortada. Uzun vadede faydaları-zararları kısmına girmicem bile. Keşke hakkıyla en sağlıklısından besleme yapabilsek. Çiğ besleme her zmn merak ettiğim bi konudur. Burda da ztn besleme yapan var mı diye sordum nasıl yöntemler uyguluyor ne gibi faydasını görüyor hayvan üzerinde olumlu olumsuz etkisi oldu mu. Ama anlaşılan tecrübesi olan yok . Kedime yaş mamasını kendim yapıyorum pişmiş et ciger tavuk yiyor ztn. Elimden geldiğince düzgün beslemeye çalışıyorum. Yinede acaba daha iyisini yapabilir miyim diye araştırıyorum. Onlar bizim dostlarımız ❤️ ömürleri güzel geçsin.

Okan3439
Okan3439

3212

Bence çiğ beslemek daha sağlıklı ama maliyetli ve çok uğraştırıcı belli bir süre donması ve yiyeceği kadarı çözdürülüp verilmesi gerekiyor vs. Bakteri bulaşma riski vs de göze alınıp düzenli parazitleri yapılması gerekli onun yerine nd gibi kaliteli bir mamayla beslemek bana daha mantıklı geliyor

Poncikcik06
Poncikcik06

107

Kuru mama yaş mama hem sağlıklı hemde uygulaması kolay

amillaaa
amillaaa

12046

Veterinerinize danışırsanız sizi yönlendirebilir bence

Cennet29
Cennet29

123713

Teşekkürler

blue_hpood
blue_hpood

128183

kuru mama ile çiğ besleme aynı anda yapılmaz, tamamen çiğ beslemeye geçmeniz gerekir.
diş sağlığını da kuru mamadan daha fazla etkilemez, emin olun. her gün dişlerini fırçaladığınız sürece problem yok. türkiyede bu işi hakkıyla yapan bulmak zor, insanla kendileri et yiyemiyor. gerçekten geçmeyi düşünüyorsanız iyi araştırmanız gerekli.
suzionline sitesinde baştan aşağı bilgilendirme mevcut:
https://www.suzionline.com/category/cig-beslenme/

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 216 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR