Kedi İle İletişim Kurmak

frekans06
frekans06

700 Puan

Merhabalar,
British cinsi 2 aylık bir kedi sahiplendik. Yaklaşık 40 gün kadardır da birlikteyiz.
Biliyorum her kedinin kendine has karakter özellikleri vardır. Bizimki de hiç ama hiç kendini sevdirmeyen bir tip. Hayatta kucağa gelmez, kendine dokunulmasından hoşlanmaz. Öyle ki sevmek için elimizi uzattığımızda bile nereye kaçacağını şaşırıyor. İlaç sürmek, gözüne damla yapmak, tırnak kesmek, taramak tam bir işkenceye dönüşmüş durumda. Fakat ilginçtir ki yalnız da yapamıyor. Örneğin gece olup herkes yatağına çekildiğinde yanımdan ayrılmamak için kuyruk gibi peşimde dolanıyor. Ama dokunmaya kalksam da kaçıveriyor. Yanımda yatmak istiyor. Ben yatağa uzanınca pıt diye atlayıveriyor yanıma ama dokunmaya kalksam hemen kaçıp gidiyor. Çok değişik geliyor bu hareketleri. Yani bu bir alışma süreci değil kedinin karakter yapısı gibi...
Vitaminini, maltını, ödül mamasını kucağımda vermeye çalışıyorum alışsın diye ama değişen bir şey olmuyor. İşini gördükten sonra "saniye" durmuyor yanımda.
Sormak istediğim ise bu durum ilerde değişebilir mi? yoksa kedinin yavruyken karakteri neyse büyüdükçe de o mudur? Yada onu biraz daha sevecenleştirmek için ne yapılabilir?


Teşekkür eder iyi haftalar dilerim...

11 CEVAP

frekans06
frekans06

700

evet hiç kucak sevmediğini okumuştum ancak bu derece olacağını tahmin etmiyordum. Onu sevmek için elimizi uzattığımızda bile kaçıyor. Hani eşref saati, eşşek saati vardır diyeceğim ama hiç eşref saatine denk gelemedik daha :)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bu bence ileride değişebilir. Benim oğlum ilk zamanlarda (ilk 4-5 ay belki daha fazla) sevmek istediğimizde ısırıyor, sevdirmek için geliyor ama sevmek istedigimizde kaçıyordu. Şimdi nerdeyse 3 yıldır birlikteyiz ve kendi istemediği zamanlar dışında sevmemize izin veriyor,kendi de sürekli yalayıp sürtünerek sevgisini belli ediyor.
Benim oğlum gibi insana tamamen güvenmesi uzun zaman alan hassas bir evladınız olduğunu düşünüyorum ben. Eğer öyleyse kendiliğinden zamanla size tam olarak güvenip sevgisini belli edecektir diye düşünüyorum.
Birde kedinizi nereden sahiplendiniz acaba? Travma geçirmiş olma ihtimali var mı sizce?

MinelG
MinelG

12959

Benim kedim de aşırı hırçındı dokunmaya kalksam ısırırdı durup dururken yüzüme atlardı gerçekten benden nefret ettiğini düşünüyordum bir ara ama hep bana da onun henüz bir yavru olduğunu,oyun istediğini söylediler.Ben de göz damlası kullanmıştım bir süre bu da bence güveni zedeliyor.Her saldırdığında oyuna yönelttim hayır diye bağırdım işe yaramadığını düşünüyordum fakat bir süre sonra neredeyse hiç ısırmaz oldu.2 buçuk aylıktı geldiğinde şimdi 7 buçuk aylık ve çok uslandı.Kendini sevdiriyor kucağıma geliyor.Yani tek yapmanız gereken sabretmek ve onu zorlamamak.Henüz küçük bol bol oyun oynayın :)

MinelG
MinelG

12959

Bir de 2 buçuk aylık kedinin tam olarak karakterinin oluştuğunu düşünmüyorum biraz da kedimizin karakteri bizim elimizde bence.Sakin sakin konuşup hırpalayarak sevmediğimiz sürece,bağırıp hırçınlaştırmadığımız sürece hayvanın çok agresif bir kedi olacağını düşünmüyorum.Bizim onlara olan tavrımızda çok önemli :)

frekans06
frekans06

700

@MinelG çok teşekkürler.
Gerçekten çok nazik bir kedi. Bir defa ısırdığını, bir şeyleri parçaladığına şahit olmadık. Anlattığınız içimi ferahlattı. Umarım bizimki de zamanla sizinki gibi düzelecek.

MinelG
MinelG

12959

Henüz size alışmaya çalışıyor bir süre sonra kendisi gelecek beni sev diye :) kedinizle mutluluklar dilerim :)

frekans06
frekans06

700

Yani kucak olayı öyle bir şey ki mesela derin uykudayken kediyi sarsmadan yatağı ile birlikte kucağıma alıyorum hemen anlayıp atlayıveriyor aşağıya.
Komikte geliyor bazen. Hani bir insan böyle bir hareket yapsa ömür billah görüşmem :)
Umarım zamanla düzelecektir. Tekrar teşekkürler.

dilex
dilex

4519

Merhabalar benim de british shorthair oglum var 3.5 aylik,british shirthairlarin yapisi boyle kucak sevmezler.sadece kendileri isteyince gelirler :) karekteristik ozelligi oldugu icin cok bi beklenti icine girmiyorum bende :) belki onu bole sevilebilir kilan cool tavirlaridir :)

kedilimadam
kedilimadam

114398

@MinelG
Ne güzel söylemişsiniz:) size kesinlikle katılıyorum.Ben kedilerimi çok küçükken (2aylık) sahiplenmiştim.Ve birlikte olduğumuz tüm bu süreç boyunca gördüm ki onlara nasıl yaklaşırsam aynen o şekilde karşılığını alıyorum.Sakin davranmak, konuşmak, laf atmak çok önemli.Kediler insanlara sabretmeyi öğretiyor bence.Zorlamamak çok önemli.İstemediğini belli ettiği hiçbir şey için onları zorlamamak gerek.Daha sakin bir anını bekleyip yapılması gerekeni bir çırpıda bitirmektense peyder pey yapmamız gerekiyor.Sabredin...bol bol oynayın ve konuşun...

frekans06
frekans06

700

Kediyi bir arkadaşımızın yavrularından sahiplendik. Haliyle annenin yanından aldık belki bu bir sebep olabilir. Eve geldiği ilk 2 gün sürekli ağladı yavrucak. Sonra alışmaya tanımaya başladı. Birde geldiğinden beri göz enfeksiyonu ve şimdi de mantar sebebiyle sürekli bir tedavi süreci. Göz damlası yapmak falan da etkilemiştir belki. Cevabınız için çok teşekkür ediyorum. Umarın sizinki gibi zamanla aşarız bu sorunu.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Kedinizin travması yok gibi gözüküyor. Travma dan kastım kötü muamele görmüş olmasıydı. Anladığım kadarıyla hassas bir kedi ve bu yüzden bu şekilde davranıyor. Zamanla geçeceğini düşünüyorum. Bu arada kucakta durma kedinin karakterine bağlıdır ve her zaman ırkın genel karakterine sahip olmayabilir. Benim oğlum İran kedisi ve kucak kedisi olduğu yazar ama kucakta durmaktan hiç hoşlanmaz. Bence zamanla değişecektir bu durum. Benim fikrim bu yönde:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2626 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.009 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR