Bozita, Brit Care Ve Sanabelle

erhan354
erhan354

729 Puan

Anket

Bozita
(19 oy)
Brit Care
(8 oy)
Sanabelle
(8 oy)
Toplam (35 oy)

Merhaba arkadaşlar,
Şuanda 2 kedim var ikiside kısır ve hills mama kullanıyoruz. Ancak fiyatlarının zamlanması ve şuanki fiyatını haketmediğini düşünmem sebebiyle (içeriğinde doğru düzgün et olmaması, çok fazla tahıl olması gibi) artık değiştirmeye karar verdim. Başlıkta sunduğum 3 mamadan birine geçmek istiyorum ancak hepsi hakkında endişeli olduğum konular var.
1)Brit care hepinizin bildiği gibi kağıt üstünde içerik olarak gayet iyi duruyor ancak yorumlardan yola çıkarak çok fazla ishal vs durumlarıyla karşılaşanlar olduğundan açıkçası biraz korkuyorum bu mamaya adım atmaktan.
2)Bozita en çok yakın olduğum mama. Bu mamada tek tereddüt ettiğim nokta içeriğinde l-karnitin oranının çok az olması. Bu da yağ yakıcı özelliğinin az olduğu anlamına gelir ve kedilerimin daha da şişmanlamasından korkuyorum.
3)Sanabelle hakkında çok çeşitli yorumlar var çok sert olduğu vs. Ancak benim bu mamaya karşı ön yargım içeriğinde mısır çok olması ve lkarnitin hiç olmaması.


Yukarıda saydığım mamalar büyük paket alındığında fiyatı birbirine yakın olan mamalar. Kullananlar ya da mamalar hakkında detaylı bilgi sahiplerinin yapacağı yorumlara ihtiyacım var. Şimdiden hepinize teşekkür ederim.

5 CEVAP

Poncimin
Poncimin

116509

Sanabelle çok fazla mısır içeriyor demişsiniz fakat Sanabelle mamaların içeriğinde mısır bulunmuyor. Sanabelle'nin kısır kedi maması ve No Grain yetişkin kedi maması tahılsızdır, geri kalan diğer mamalarının hepsi ise düşük tahıllıdır. Düşük tahıllı mamaları tahıl olarak pirinç ve pirinç unu içeriyor. Mısır, buğday, gluten gibi gereksiz tahıllar bulunmuyor sadece bir miktar pirinç var. Sanabelle'nin bahsettiğim tahılsız mamaları ise patates ve patates nişastası içeriyor. Yani tahılsız mamalarında pirinç yerine patates tercih edilmiş. Sanabelle uzun zamandır piyasada olan bir marka bu yüzden yanlış veya eski içeriğine bakmış olabilirsiniz, Sanabelle'nin Türkiye sitesinden güncel içeriklerine bakabilirsiniz.


https://sanabellecatfood.com.tr/sterilized/


Sanabelle'nin kısır maması için eksi bir yön olarak şunu diyebilirim, protein ve yağ oranı bence fazla düşük yani bu değerler düşük olduğu için de karbonhidrat oranı fazla olmuş oluyor. Kısır maması dışındaki diğer mamalarında protein ve yağ oranı daha dengeli ve iyi ayarlanmış ama dediğim gibi kısır mamasındaki protein ve yağ oranı bana az geldi. %29 Protein, %9.50 Yağ içeriyor, karbonhidrat oranı yaklaşık %39.2 oluyor. Sanabelle'nin bir diğer çeşidi olan hassas sindirim kuzu etli mamasında ise karbonhidrat oranı %25.9 civarında. Kısır mamalarda karbonhidrat oranı genellikle biraz daha yüksek oluyor zaten bunu biliyoruz, kısır kedilere uygun olması için protein ve yağ oranını düşürüyorlar bu yüzden de karbonhidrat biraz daha yüksek oluyor. Ama burada karbonhidrat oranının bana göre yüksek olması dışında bir başka sorun da mamanın protein oranı. Protein oranı %30'un altında olmamalı. Mamanın kısır kedilere uygun, dengeli olması için protein oranı biraz düşürülse de bu canlılar sonuçta etçil. Karbonhidrat yerine proteine ihtiyaçları var. Genellikle protein oranı kısır mamalarda %32-%36 arasında oluyor, bu değer aralığı normal sayılabilir. Yağ oranı da aynı şekilde Sanabelle de düşük geldi, en azından biraz daha yüksek olması gerekirdi. Ayrıca dediğiniz gibi L-Carnitin ilavesi bulunmuyor (ilave edilmiş olsa iyi olurdu) ve aynı markanın aromaları arasında dönüşümlü kullanmak isteyenler için de eksi bir yönü olabilir çünkü sadece tek bir çeşit kısır kedi maması var. Son olarak Sanabelle hakkında şunu diyeyim, kötü yanlarını yazmış olsam da kedim için uzun süredir Sanabelle kullanıyorum. Fakat kedim kısır değil yetişkin olduğu için kısır kedi mamasını değil de Sensitive Kuzu Etli mamasını kullanıyoruz. Etki olarak da kedime çok iyi gelen ve gayet memnunum olduğum, güvenilir bir markadır. Sadece belirttiğim gibi kısır mamasını beğenmiyorum. Etki olarak kısır çeşidini kullanmadığım için net bir şey diyemem ama uzaktan gördüğüm kadarıyla konuşursam "kısır mama" alacak olsaydım Sanabelle bu listede benim öncelikli tercihim olmazdı. Yoksa kısır maması dışındaki yavru ve yetişkin mamaları gayet güzel, tercih edilebilir, kaliteli içeriğe sahip, önerebileceğim mamalar. Listeden konuşursam yavru ve yetişkin maması alacaksanız öncelikle Sanabelle, kısır kedi maması alacaksanız ise Bozita derim.


Bozita L-Carnitin az içeriyor, kilo aldırabilir diye düşünüyorum demişsiniz ama kilo aldıracağını düşünmüyorum. Az bir miktar olsa da ölçülü şekilde L-Carnitin eklenmiş, mamanın içeriği ve dengesi de kısır kedilere uygun ayarlandığından ölçülü verdiğiniz takdirde kısır kedi mamaları kilo kontrolünü sağlayacaktır. Bozita Kısır Geyikli, Kısır Aktif Kuzulu, Kısır Tavuklu çeşitleri var. Kilo almasını istemiyorsanız aktif kuzulu mamasını almayın derim bu maması yüksek yağ değerine ve kalori değerine sahip, dolayısıyla asıl bu maması kilo aldırıyor. Adında kısır mama geçiyor diye bu mamasını almayın çünkü bu maması çok hareket eden sürekli aktif kısır kediler için çıkarılmış tahılsız maması, hareketsiz ve kilo almaya meyilli bir kediniz varsa kilo sorunu yapabilir. Kısır tavuklu mamasına gelirsek bu mamasında da tahıl kullanılmış. Buğday unu, mısır, pirinç ve mısır gluteni içeriyor. Bu maması için de kullanılmaz demiyorum ama bu üç kısır mama çeşidi arasından geyikli kısır maması ön plana çıkıyor, onu öneririm. Tahıl içermiyor, tahılsız ve içeriği daha güzel. Kalori değeri yüksek değil normal ayarlanmış. Analiz değerleri de hoşuma gitti. Bozita'nın %34 Protein, %14 Yağ içeriği Sanabelle'nin kısır mamasına kıyasla daha güzel, ideal değerlerde ayarlanmış. Başta dediğim gibi kontrolsüz kilo aldıracağını düşünmüyorum ama eğer Bozita'ya geçip memnun kalmanıza rağmen yine de kilo sorunu yaşarsanız Bozita'nın Diet mamasına geçiş yapabilirsiniz. Evet direkt adında kısır mama ibaresi geçmiyor olabilir ama Bozita'nın resmi sitesinde Diet mamasının da kısır kedilere uygun olduğu belirtiliyor ve sitesinde kısır mamalar kategorisi içerisinde yer alıyor. İçeriğine ben de baktım yazdıkları gibi kısır kedilere uygun bir içerik ve analiz değeri var.


Son olarak Britcare'i bu listede ayrı bir yere alırdım çünkü belirtmeden geçilmez ishal şikayeti çok fazla olan bir mama. İçerik olarak, mama çeşidi olarak, analiz değerleri olarak kağıt üstünde güzel gözüken bir mama fakat çoğu kediyi ishal yapıyor. Sanabelle kullanıyorum demiştim bunun öncesinde Acana, Orijen, N&D kullanmıştım uzun süre ve sürekli aynı markanın aromaları arasında dönüşümlü olarak kullanıyordum mamaları. Mamalar arasında ani bir geçiş yapmama rağmen ishal gibi bir durum olmadı hiç, kedinin bünyesine göre değişiyor tabi. Sanabelle'de de aynı şekilde ishal şikayeti yaşamadım. Ama bir ara Britcare kullanmıştım, hassas sindirim maması hafif yumuşak dışkı yapmıştı, başka bir çeşidine geçtiğimde ise çok fena bir şekilde ishal yapmıştı. Öyle ki karnından gurultuya benzer sesler bile geliyordu. Bu zamana kadar ciddi bir ishal durumu yaşamazken bu mama hiç yaşamadığımız bir ishal sorununu yaşattı bize. Sanabelle mamaya geçiş yaptım ve yavaş yavaş ancak toparladı. Bu durum sadece bizde olan bir durum da değil, mama hakkında yazılan yorumlara bakarsanız bu mamada yumuşak dışkılama ve ishal sorunun fazla olduğunu görürsünüz. Fakat tabiki her kedi bir değil, mamanın etkisi her kedide farklı oluyor, eğer illa da Britcare denemek istiyorum derseniz sonradan küçük paketler ile denemeniz daha iyi olabilir. Yani örneğin diyelim Bozita'ya geçersiniz, memnun kalırsınız, ileride rotasyon yapmak isteyip rotasyona eklemek için Britcare mamasını denemek isterseniz 400 gramlık küçük paketleri vardı diye biliyorum onlardan alıp mamasına biraz biraz katarak dışkı durumunu kontrol ederek deneyebilirsiniz belki. Bana kalırsa bu dediğim sebepten ve deneyimimden ötürü Britcare sanırım listede son tercihim olurdu. Risk almanıza bence gerek yok diye düşünüyorum. Bu liste dışında mama almak isterseniz farklı öneriler tabiki yapılabilir ama ben "bu liste içerisinde" "kısır mama olarak" Bozita'yı tercih ederdim. Umarım yardımcı olabilmişimdir, son tercih yine de size kalıyor :)

Palyaco
Palyaco

218519

Brit care en kötü mama ishal şikayeti 10 kediden 8 inde bozita aşırı kilo aldırıyor ve tüy dökümü fena yapıyor sanabella en masumu 3 mamanin içinde ama oda çok iyi deyil parayı hak etmiyor burda fitmin tavsiye ederim kilo yapmıyor tüy kürk kalitesi mukenmel ötesi diski kalitesi 10 numar

ozanesk
ozanesk

1281

3 mamadan da en az 10 kg kullanmış biri olarak kediniz tavuklu mama sevmiyorsa Sanabelle ve Bozita'nın tüm mamaları tavuk ağırlıklıdır, adı geyikli olsa da Bozita'da sadece % 8 geyik eti var, gerisi tavuk.


L - karnitin az denilmiş yukarıda Bozita için ama erkek kedim 6.4 kg'dan 5.1 kg'a indi bu mamayı öğünlü ve gramajlı verince 8 ayda. Kilo kontrolü gayet iyi mamanın. En çok doyuran ama en çok tüy döktüren Bozita idi. Günlük gramajla verdiğimden baya uzun gitti, tek kediniz varsa 7 - 8 ay gider. Karbonhidratı en düşük mama bu 3 markanın kısır serileri arasında...


Sanabelle'de yağ ve protein oranı az ama kedilerim yememezlik yapmadı, sert gelmedi. Diğer iki markanın aksine pirinç içerdiğinden ishal riski düşük.


Brit Care'in tüm çeşitlerini kullandım kısır serisinde, şu an tavşanlı hassas sindirim ve tavuklu üriner mamayı karıştırarak veriyorum tavşanlı az kaldığı için. Başta kakaları ishale yakındı, sonra cıvığa döndü ve alışınca normalden bir tık yumuşak kaka yapmaya başladılar. Kötü kaka kokusu ise bitmek bilmiyor ama tahıllı mamada kullanırken ilk yapışta kokuyordu, o yüzden bunu eksi olarak saymıyorum kendi adıma. ND dışında bu kadar farklı aroma olan bir kısır mama serisi sunan marka yok sanırım ve üzerinde ne yazıyorsa o var, farklı şeyler yok. Arada bir Hill's deneyimim oldu ama dişi kedim tahıllı mama yemiyor, erkek kedime de kilo aldırdı diye tekrar Brit'e döndüm.


Üç mamada rotasyona eklenebilir ama uzun süre kullanacaksanız ve risk almak istemiyorsanız Sanabelle hatta aynı fabrikadan çıkan Nutri Feline'a da bakabilirsiniz. Kendi adıma bir memnuniyet sıralaması yapacak olsam Brit Care = Sanabelle > Bozita olurdu.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Dönüşümlü olarak bir gün Sanabelle Üriner mama diğer gün Bozita hassas mideli kedilere özel mama yediriyorum

Cemalchief
Cemalchief

12176

Brit care dan kedim 1 tane diyorum araya karışan 1 tane bile yese ishal yapıyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 564 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.295 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR