Gelişimsel Bozukluğu Olan Kedi Acil Yardım

Dxdxm
Dxdxm

2647 Puan

Merhabalar. Kedim 2,5 ay önce doğum yaptı. 2 yavrudan bir tanesi diğerinden daha az gelişti. Çok küçük çok narin ama iştahı ve enerjisi yerindeydi. Geçen gün diğer yavrunun burun akıntısı sebebiyle ikisini de veterinere götürdüm ve küçük olan yavruda gelişimsel bozukluk olduğunu öğrendim. Yavruyu kaybedebiliriz hazırlıklı olun dendi. Serum verildi. Araştırdığımda solan kedi sendromu diye çıkıyor ve genellikle ölümle sonuçlanabiliyormuş. Kedimi kaybetmek istemiyorum lütfen yardım edin. Çeşitli sebeplerle art arda 3 kedimi kaybettim onu da kaybetmek istemiyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan tedaviyi bilen yazabilir mi


2 CEVAP

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Doğru tanı için tam biyokimya yaptırmanızı ve tomografi çektirmenizi öneririm.
Yıllar önce barınaktan sahiplendiğim ve gelişmeyen yavrunun röntgende arka bacaklarının çıkık olduğu tesbit edildi. Ancak tomografide yavrunun ileri safhada hidrosefali hastası olduğu görüldü.
Umarım yavrunuzun durumu daha hafif ve kısa zamanda tedavi edilebilir bir hastalıktır.

aslihan_e
aslihan_e

128247

Kedide ishal kusma ya da zor nefes alma gibi bir problem var mı? Bu yavru gayet de gelişmiş gibi duruyor kardeşine bakınca. Veteriner röntgen falan mı çekti ne yaptı da böyle bir sonuca vardı? Her yavru aynı şekilde gelişmiyor. Siz onu tavuk göğsü, taşlık, sakatat yani ciğer, kalp, yapabilirseniz işkembe vs. gibi yiyeceklerle besleyin bence kuvvetlenir o. Yani gelişimde sıkıntı varsa genelde sindirim sıkıntısı çekebiliyorlar ve yediklerini sindirilmemiş şekilde çıkarıyorlar ya da ciğerinde sıkıntı olur zor nefes alır, ne bilim kalbinde sıkıntı olur atışında sorun olur vs. neye göre gelişim geriliği tanısı koyuyor? Benim baktığım 4 yavrudan 3'ü koşup oynarken biri daha yeni emeklemeye başlamıştı o bile kardeşleri kadar güçlü bir kedi oldu büyüyüp. Genelde gelişim geriliğinden öleceklerse ilk haftalarda ölüyorlar. Bu yavru kendisini kurtarmış gibi. İştahı enerjisi yerinde diyorsunuz yani böyle bir durumda veterinerin söylediği bana çok saçma geldi kusura bakmayın. Ha testlerinde şu sıkıntılar göründü diyorsa tamam derim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 156 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80104 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR