Kısır Kedi Maması Önerisi?

gokhansultan
gokhansultan

13926 Puan

Merhabalar. Kızıma acana pacifica, grassland dönüşümlü kullanıyorum. Daha önce stresten dolayı idrar yolu enfeksiyonu yaşadı 1 hafta tedavi sürecinden sonra düzeldi. 2 hafta önce eve bebiş gelecek olmasından kaynaklı hazırlıklardan stres olup bir seferlik minik minik çiş yaptı 2 haftadır başka hiç bir belirti yok. Belli ki stres yaşadığı zaman hemen idrar yollarına vuruyor kızımın. Şu anda sanabelle urinary kullanıyorum rotasyonda bu bitince 3 kg acana grassland var. Bu da bitince kısır mamaya geçiş yapacağım. Ama karar veremiyorum fitmin, mera, sanabelle, bozita, n&d 5lisi arasında kaldım. İçerik fitmin çok iyi ama bulunabilirlik ve kullanıcı deneyimi konusunda fikir sahibi olamıyorum. Sonuçta ne kadar çok yerde bulunursa indirim yakalamamız o kadar olası oluyor :) Arada rotasyona acana ekleyeceğim. Bu mamaları kullananlardan kullanıcı deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim

6 CEVAP

mmhureyre
mmhureyre

1015

3 erkek kedim var en büyüğü 6 yaşında, neredeyse dogduklarindn beri bnmleler, kısımlar, dr sacchhi, jungle ağırlıklı farklı mamalarla besliyorum, kısır kedilere özel olanlariyla, hiç bir skntilari yok. O kdr phli mamalara hiç gereksinim duymadım. Dr sachhi ve jungle orta derecede iyi içerikli mamalar tavsiye ederim

mmhureyre
mmhureyre

1015

Erkek kediler için uriner sistem sağlığı dh önemli ve bozulunca dh sıkıntılıdır malum. Biz dr sachhi ve jungle ile hiç sknt yaşamadık.

amillaaa
amillaaa

12046

Fitmin'i ben denedim, çok büyük ümitlerle deneyip hayal kırıklığına uğradım. N&D'den Fitmin'e geçince kedimin günlük mama tüketimi ve dışkılama miktarı iki katına çıktı. Bu da mamanın sindirilemeden büyük kısmının sindirilemeden atıldığını yani çok da iyi olmadığını gösteriyor :( İçeriğini beğendiğim başka güzel mamalar da denedim ama hiçbirinden N&D kadar memnun kalmadım, bir aksilik olmadığı sürece N&D'den devam etmeyi düşünüyorum.
Sanabelle'yi hiç denemedim, denemeyi de düşünmüyorum. Aşırı gereksiz abartılan bir mama olduğunu düşünüyorum, içerikleri hiç de muhteşem gözükmüyor.
Mera ve Bozita hakkında ise pek yorum yapamayacağım.
İçerik olarak çok beğendiğim bir marka da Alleva Hollistic fakat Alleva bir süre Türkiye'de yaygınlaştıktan sonra piyasadan çekilmiş gibi, adam akıllı hiçbir yerde bulamıyorum :(

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Dönüşümlü olarak bir gün Bozita kısır kedi maması diğer gün Sanabelle üriner mama veriyorum

gece18
gece18

13011

Kedimi acana ve aromalarıyla büyüttüm. Dökülme veya herhangi bir problem yaşamadık. Aralarına proplan ve hills gibi denenmelik mamalarda koydum onlarda da sorun yaşamadık ama yinede proplan ve hills asla önermem.
Hills inanılmaz dışkısını kokutuyordu, proplan ise kabız gibiydi ama değildi sert oluyordu dışkısı.


Kısırlaştırmadan 1 ay öncesinden mera kullanmaya basladık yetişkin olanından. Paketi açar açmaz kokusuna düştüm. Kendim bile yiyesim geldi. Kedim aşamasız bi şekilde anında yedi ve hiçbir sıkıntı yaşamadık. Kısırlaştıktan sonra veteriner meradan devam edin dedi kısır mamasını aldık. 4 aydan uzun bir süredir mera kullanıyorum.
Kedim seçici bir kedi değil maalesef. Bu yüzden hangi mamaya iştahının kabarıp kabarmadığını anlamam güç. Üstelik mevsim dönemleri bile dahil tüy döken bir kedi olmadı hiç. (Stresli, korkulu, hasta olduğu zamanlar hariç.) Lakin benim en çok tüylerine memnun kaldığım mama mera oldu. Parlıyor ve dokunduğumda elyaf yumuşaklığında.
Dışkılamasıda gayet iyi. Sokakta baktığım asla ama asla hiçbir mama yemeyen dişi kedim var. Evde en güzel yaş mamaları yapmama rağmen, kaliteli yaş mama markaları almama rağmen kuru mamalarıda dahil hiçbirini yemeyen dişi kedim fındıksu meraya hayır demedi.

gokhansultan
gokhansultan

13926

Sanırım n&d ye geçiş yapacağım gibi duruyor yavruyken çok iyi gelmişti kitten maması. Acanadan da çok memnunum ama bizde çok tüy dökülmesi yaptı her çeşidi maalesef. Rotasyona da sanabelle uriner koyarım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 379 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR