Sizce Ne Yapmalıyım?

Öğrenciyim ve apartta kalıyorum. Sokakta 1 yaşlarında bir dişi tekir buldum, açtı ve susuzdu ve yağmur yağıyordu. Onu kaldığım yere aldım. Yaklaşık 2 haftadır benimle kalıyor. Tuvalet aldım, kum aldım, mama kabı, su kabı, mama vs. her şeyini aldım fakat o dışarıya çıkmak istiyor, kapı önüne gelip miyavlıyor. Sadece bununla kalsa iyi. Gün içerisinde odadaki eşyaları yere atıyor, geçen gün de tabağımı ve bardağımı kırdı. Sanırım bu kedi sokağa ciddi biçimde alışmış ve evde durmak istemiyor ama sokağa da bırakmak istemiyorum çünkü sokakta bir sürü köpek var ve çok yoğun bir yer. Sizce ne yapmalıyım?

4 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136205

kısırlaştırılması gerekiyor bence, yüksek ihtimal kısır değil ondan istiyordur. belediye veterinerlerine götürün. ev kedisi derlerse hastaydı evde baktım tekrar bırakıcam falan dersiniz

Sezgek
Sezgek

16508

Sokağa alışan kediyi eve alıştırmak çok zor oluyor ama ilk etapta kısırlaştırmanız lazım çünkü kızgınlığı geldiğinde o halleri daha da kötüleşecek eşyaları yere atma konusuna gelecek olursak ne yazık ki onun sokağa alışmakla alakası yok onların doğasında var bişileri yere atmak o yüzden masa üstü tezgahta bir şey bırakmamaya çalmışım biblo vs şeyleri de çöm severler patileye patileye atmayı 😅😂 ben kısırlaştırıldıktan sonra dışarı çıkma isteğinin biraz daha azalabileceğini düşünüyorum deşiğiniz gibi sokağa salarsanız ne yazık ki sonu hastalık araba altında kalma ya da köpek tarafından parçalanma

aslihan_e
aslihan_e

128369

Kısırlaştırırsanız belki biraz daha durgunlaşabilir. Onu mecbur kısırlaştırmak gerek yoksa kızgınlığa girerse evi yıkar. Tabi öncesinde aşıları yapılmalı. İyiliği için bırakmayın bence. Bizim sokaktan gelen biri de öyle çıkarmazsanız atarım diye tehdit eder ne bulursa atar. Ortada bir şey bırakmamanız gerek. Balkon varsa tabi file ya da telli, korunaklı olacak, oraya falan çıkarın. Bizimki orda bağırır gelir içeri. Ben sokaktan aldığım bi kediyi depresyona girdi diye gezmesi için sokağa bıraktım, bizim ev ara yerde müstakil, köpek falan da gelmiyordu 1 yıldır, 1 saat içinde köpek sürüsü gelip parçaladı. Kendimi yiyip bitirdim bıraktım diye suçlamaktan. Biraz daha bekleyin alışması için, 2 hafta çok erken. Eğer kızgınlıktaysa da öyle yapıyor olabilir. Benim yine sokaktan aldığım kedilerden bir dişi öyleydi, evde tutamamıştım gitti, benim ailem karışıyor ben tutarım da, 2 yıl sonra döndü. Hayvan sokaktan o kadar nefret etmiş ki şimdi ödü kopuyor dışarı atarız diye, kapıyı açınca saklanıyor. Yavrum kim bilir kaç kez köpekten kurtuldu. O yüzden bence hiç özgürlük falan demeyin. Ha illa bırakacak olursanız da böyle köpeklerin pek görünmediği, müstakil evlerin bulunduğu sakin bir yer olur, öyle bir yere götürün. Orda bile zor da. Yoksa yazık olur. Karma aşısını da yaptırmak gerek tabi, gençlik hastalığı kaparsa ölür. Bence önce bir kış deneyin evi. Tabi kısırlaştırın ilk iş.

blue_hpood
blue_hpood

128183

1 yaşına kadar sokakta yaşamaya adapte olmuş bir hayvanı evde tutmanız neredeyse imkânsız.. arkadaşımın kedisi nohut, hem evde hem de dışarıda dolaşan bir kedi; bir gün bacağı yaralı bir şekilde buldu. tedavisi uzun sürdü, eve getirmek istedi, veteriner bir hafta da evde kalsın dedi. iki gün dayanabildi. bir an bile susmadı, saatlerce kapının önünde miyavladı.. inanın adapte olmuş bir kedi dışarıda daha mutlu olacaktır, sadece besleme yapabilirsiniz. bakabilecek durumunuz varsa barınaktan sakat, engelli veya yaşlı bir can kurtarmanızı öneririm.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 169 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR