Kedimin Yaptığı Hareket

NehirC
NehirC

2449 Puan

Kedim patilerini bir aşağı bir yukarı hareket ettiriyor. Masaj yapar gibi bir hareket yapıyor. İnternette arattığımda bunun davranış bozukluğu olduğunu öğrendim. Doğru mu? Doğruysa engellemen gerekir mi bu hareketi yapmasının? Beni rahatsız etmiyor eğer kedim için de sorun oluşturmazsa engellemeyeceğim.

5 CEVAP

NehirC
NehirC

2449

Evet videodaki hareketi yapıyor. İnternete bakınca kötü bir alışkanlık zannetmiştim. İyi olduğunu bilmiyordum teşekkürler. :)

Heiter
Heiter

115202

Kedi için bir sıkıntı oluşturmaz ama sahibinin kıyafetlerini veya evdeki örtüleri emmeye başlayınca (ki aynı zamanda masaj yaptığı için tırnakları ilmekleri söküyor) rahatsız edici olabiliyor. Eğer kalıcı hale gelmesini istemiyorsanız, engellemenizi tavsiye ederim.
Sahibinin saçını emen kedilerden bile bahsedilmişti mesela. Varın siz düşünün gerisini.
Bir de unutmamak lazım, bu bir davranış bozukluğu. Yani olmaması gereken bir şey.

kedici
kedici

1138

bastırıp çekme hareketiyse yani buradaki video gibi ( https://img-s2.onedio.com/id-5397fd5b3451b9d162676fd9/rev-0/w-635/listing/f-jpg-gif-webp-webm-mp4/s-c39d7ffa80e0446479f3cf7438e988138587aacc.webm )
kedilerin çocukluklarından kalma, süt emerken emmeyi kolaylaştırmak için yaptığı yoğurmaya benzeyen ve birçok kedide büyüyünce de koşullu şartlanmaya dönüşen bir içgüdüsel kedi davranışıdır kediniz sizi annesi gibi gördüğü için yapabilir genelde sık sık yaparlar rahat ve güvende hissettiklerinin kanıtı olabilir. Kediniz için sorun yok hatta çok güzel birşey engellemeniz gerekmez :)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Heiter'e katılıyorum ve bence davranış bozukluğunun iyisi kötüsü olmaz, bu olmaması gereken bir şey ,yerinizde olsam kesinlikle engellerdim. Birde yünlü bir şeyin liflerini yutup zarar görme ihtimali de var diye biliyorum

NehirC
NehirC

2449

Yok şu ana kadar hiçbir şeyi emmedi, emeceğini de zannetmiyorum. Birkaç kere engelledim ve mırlamasını kesip yanımdan gitti. Bu belki de bana olan sevgisini zedeler diye düşünüyorum. Bunun için sanırım engellemeyeceğim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 637 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR