Sadece Bu Aşıları Yaptırabilir Miyim?

Merhaba, bugün konu açmıştım ve sokaktan bir kediyi kaldığım yere aldığımdan bahsetmiştim.


Kedi evden dışarıya çıkmıyor(çıkmak istese de), şimdi de aşılarını yaptırmak istiyorum fakat öğrenci olduğum için tüm aşılarını yaptırabilecek maddi olanağım yok. Sadece iç-dış parazit ve karma aşılarını yaptırmak istesem veteriner izin verir mi?


Cevaplarınızı bekliyorum, teşekkürler..

6 CEVAP

Ruzgarin
Ruzgarin

696

Belediye veterinerlik hizmetlerini arayın. Aşı fiyatları uygun olabilir

Cennet29
Cennet29

124665

Herkes gücünün yettiğini yaptırıyor. Herhangi bir sorun olmaz veterinerde

cat_expert
cat_expert

12757

Veteriner hekim sizin hangi aşıları yaptırıp yaptırmayacağınıza karışamaz bu tamamiyle sizin tercihiniz.


Kediniz dışarı çıkmasa bile iç-dış parazit ve karma aşı mutlaka yaptırılması gereken aşılardır.


Kuduz aşısı ise yasal olarak yaptırmanız gereken bir aşıdır.


Yani özetle iç-dış parazit-karma ve kuduz aşısı önemlidir.

@Ruzgarin


Sanırım belediyede sahipli hayvanlara aşı vurmuyorlarmış ve benim ikametgahım İstanbul’da olmadığı için bakamayacaklarını söylediler.(Kadıköy Belediyesi)


Yarın başka belediyeleri de arayıp soracağım, belki diğerlerinden yapan vardır.

MarsMaya
MarsMaya

3889

Veteriner aşı için zorlama yapmaz zaten. Kuduzu ilçe tarımda yaptırıyoruz yılda bir defa zaten. Onun haricinde bizde sadece iç dış ve karmayı yaptırıyoruz. Ki zaten geriye mantar ve lösemi kalıyor kedi aşılarında. Lösemi için test vs yaptırmak istemiyorum, vet. direkt istemezseniz yapmayalım diyor zaten riskleri yüzünden. Mantarda kedilerim evden çıkmıyor çok iyi bi savunma olmayabilir bazıları için ama mantar oluşacak şartlara ve hayvanlara maruz kalmıyorlar.

Superisi814
Superisi814

125160

Merhaba,
Sanırım sokaktan bir can sahiplendiniz.
Aşılar için ben lösemi aşısı yaptirmiyorum mesela.Losemi aşısı biraz ağır bir aşı, bedeni kaldırmaya bilir.Fakat bu demek değil ki gereksiz.
Karma aşı zaten şart çünkü havadan bile yakalayabilir.Karma aşısının hangi hastalıklardan koruduğunu araştırabilirsiniz.
Kuduz aşısı için belediyeler yapmaz , sanmıyorum.Ancak buradan öğrendiğim kadarı ile ilçe Tarima yaptırabilirsiniz.Cip ve kuduz aşısını.
İç dış parazit aşısı için ise , yeni sahiplendiginiz için en azından bir kere yaptırın.Sonra hap ile halledebilirsiniz.Hem daha ekonomik , hem bunu veterinerler de yapıyor.
Mantar aşısı zaten kafadan yapılmaz durduk yere .Ayrıca her kedide ise yaramaz, tecrübe ile sabittir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap