Kedimin Mama Seçimi + Geçiş Süreci İle Bilgi??

Zxhrlast0x
Zxhrlast0x

2873 Puan

Merhaba kedim 4 aylık 2 aydır royal canin kullanıyorum ve ND’ye geçicem siparişi verdim (ND ocean) ancak yaş mama olarak ND’nin kitten yaş mamasını bulamadım (balıklı) sadece tr en dyol dan sipariş edebilirim 4 tane konserve almak istiyordum en son kedime normal tavuk haşlayıp verdiğimde ishal olmuştu alerji falandır diye tavuklu yaş mama almak istemiyorum Acana’nın tavuklu balıklı yaş mamasını kullanıcam .. acaba ND tavuklu yaş mama bir şey yapar mı? İshal alerji belirtisi mi (normal tavuk haşlayıp verdiğimde) aslında bende haşlanmış besinler vermek istiyorum ama geçen defasında ishal olduğu İÇİN korkuyorum..

4 CEVAP

Seymaaacaan
Seymaaacaan

123863

Bazı kediler ishale yatkın olabiliyor. Tavuk zaten kimi kedilerde cıvık kakaya sebep olan bir besin ki eğer suyuyla verdiyseniz ishal olması çok normal. İshal olduğu alerjisi olduğunu göstermez. Bir sonraki sefere tavuğun içine pirinç ve patates koyup beraber haşlayıp vermeyi deneyebilirsiniz. Pirinç ve tavuk ishali engeller.
Şayet alerjisi olsaydı tüy dökülmesi kaşıntı vb yapardı

Zxhrlast0x
Zxhrlast0x

2873

Benim kedimde ishale yatkın maalesef en küçük şeyde ishal oluyor sizin dediğinizi denicem konserve yaş mamasında tavuk olsa sorun olur mu peki?

Ysalihoglu
Ysalihoglu

27

Merhaba, kedinizin ishale yatkınlığı varsa nd de ishal veya yumusak kaka problemi yapabilir tabiki denemeden bilemezsiniz bu sekilde problem yaşarsanız içeriği kaliteli az tahıllı bir mamaya geçebilirsiniz daha sonrasında nd balkabaklıya geçid yapabilirsiniz. Yaş mama konusunda ise muhtemelen kedinizin ishal olmasına tavuk neden olmamıştır bağırsak florası tavuğa alışık olmadığı için bağırsakta sindirim gerçekleşmemiş olabilir, çoğu yaş mamanın içindeki et oranı inanılmaz düşüktür o yüzden mama alırken içindeki et oranına bakmanızı öneririm, yaş mama olarak schesir, acana, vet's plus öneririm

Seymaaacaan
Seymaaacaan

123863

Olacağını pek sanmıyorum, ama her ihtimale karşı deneyip gözlemlemekte fayda var. Ayrıca aklınızda bulunsun ishali geçirmek için sade tuzsuz yağsız patates haşlama yedirebilirsiniz ishali kesiyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 217 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR