2 Aylık Kedi Aşı Ve Çip Uygulaması Olur Mu?

junie
junie

736 Puan

Merhaba 2 aylık bir kedi sahipleneceğim, veterinere sorduğumda o kadar küçük kediye çip takılmaz demişti ama ne zaman takılır söylemedi. Yeni gelen kararı biliyorsunuz ocaktan önce çip takılmazsa ceza gelecek deniyor. Ve para almak için üstüne düşerler gibi geliyor bu konunun ya da benim şanssızlığımdan bana kesin ceza gelir. Ama şöyle bi paradoks var iç-dış parazit bile yaptırsam bana kimlik oluşturacaklar ama çip taktırmadığım için ne yapacağım. Yeni doğan kedilerin ilk 3 ay içinde çip taktırılması gerekiyor falan deniyor ama el kadar çocuk çipin iğnesinden küçük aşırı saçma bi olay.

7 CEVAP

Baliminannesii
Baliminannesii

13171

3 aylıktan küçüklere zorunlu değil diye biliyorum

amillaaa
amillaaa

12046

Biz iki aylık civarı bir ufaklığı sahiplendirmiştik, klinikten gönderirken çip taktırıp gönderdik. Bir sıkıntı olmadı. Aralık'ın son haftasına kadar falan beklemeyi düşünebilirsiniz belki, o zamana kadar kedi de biraz büyümüş olur.

junie
junie

736

Çip taktırma olayını vergi almak dışında gerçekten evden kaçan veya sokağa atılan yavruların yararına kullanılacaksa mantıklı buluyorum. Eğer ceza uygulanmazsa çoğu kişi taktırmaz burada da tamam ama derdim küçük kediler için bir yaş sınırı olsa iyi olurdu en azından 4-5 aylık gibi. Burada hiç 2 aylık kedisine çip taktıran var mı?

junie
junie

736

Teşekkür ederim o zaman aralık sonunu bekleyip öyle çip taktırayım

Lorelei94
Lorelei94

2708

2 aylik kedime çip taktirdim biraz korktu o da normal ama sorun olmadi daha fazla beklerseniz her seye geldigi gibi ona da zam gelebilir bence aradan çıkarın derim

mehtapkaplan
mehtapkaplan

5436

Bebeklik aşılarının tamamı bittikten sonra takılıyor çip. Biz 3 aylıkken getirmiştik daha çok küçük tüm aşıları tamamlansın sonra takalım demişti doktoru..

ozge1985
ozge1985

2531

İlçr tarım 3 aylık olmadan çip takmadıgını bılıyorum. Oğlusum 3 aydan küçükken aramıstım 3.ayında gel demişlerdi. Suanda 7 aylık hıc sıkıntı yaşamadık. 65 yl ye çip+karne+kuduz olmuştu

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 225 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80151 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR