Kedimin Aşı Durumu Ve Mama Sorunu

I-EmiN-I
I-EmiN-I

891 Puan

Benim kedim yaklaşık 1.5 yaşında ve ben dün 2. kuduz aşısı için veterinere gittim. Aşıyı yaptırdıktan sonra karneye baktı ve bana lösemi aşısının yanlış yapıldığını söyledi. Öncelikle benim bildiğim kedinin tüm aşıları yapıldıktan sonra her yıl kuduz ve karma aşısı yapılırken, veteriner ise lösemininde her yıl 1 kere yapıldığını ancak ilk kez yapıldığında ise 2 doz şeklinde yapıldığını ve karnede 2 doz yapılmadığı için benden baştan lösemi aşısı yaptırmamı istedi. Bu doğru mudur? Ayrıca ağzına baktığında diş etinin kızarmış olduğunu ve bunun mamasından kaynaklandığını söyledi. Bende Sanabelle'nin kümes hayvanlısını kullanıyorum ve bitmek üzere, sizce hangi mamaya geçmeliyim? Aynı markanın başka çeşit maması(balıklı, diş eti sağlığı vs.) bu duruma yol açar mı?

4 CEVAP

Cennet29
Cennet29

124614

Diş eti kızarıklığı dişlerin kirli olmasından kaynaklanır zamanla diş taşı oluşmaya başlar diş etleri kızarır. İlerlerse diş ağrısı yapar ve kediniz mamasını bütün bütün yutmaya başlar kıramaz kuru mamalarını. Bazı mamalar da ağız kokusu yada diş sorunu yapabiliyor mesela friskies marka diş çürüten bir mama. Mama önerisinde bulunamicam çünkü her mama her kedide farklı etki yapıyor sevdiği aromalı bir mamadan ufak paket alıp deneyebilirsiniz iyi gelirse büyük pakete geçersiniz ztn. Diş eti kızarıklıkları içinde mama değişsenizde geçmicek bence o yüzden diş temizliğine başlamanız lazım. Pristine jel önerebilirim parmagınızla diş eti ve dişlere sürmeniz yeterli.

I-EmiN-I
I-EmiN-I

891

Anladım. Veterinerde mama değişikliği ile beraber crystalin önermişti. İkisi arasında çok fark var mıdır? Bir akrabamda ise bio petactive biodent hexidine varmış, bu sizce nasıl? Ayrıca diş temizliğini hangi sıklıklarla yapmalıyım? Bunun dışında başta yazdığım aşı durumuyla ilgili bilginiz var mı?

I-EmiN-I
I-EmiN-I

891

Arkadaşlar yardımcı olabilecek kimse yok mu?

Cennet29
Cennet29

124614

Crisytalin benim kedimde hiç bir işe yaramadığı için ben pristine jele geçtim araştırabilirsiniz. Kedim diş fırçalatmıyor o yüzden macun ve fırça kullanamıyorum. Pristine jeli parmağımla dişlerine sürüyorum diliyle temizlerken fırçalamış gibi oluyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 197 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR