Merhaba,
Bir sokak yavrumuz durumu kötü duruyordu. Kan bakıldı. Anemi olduğu teşhisi koyuldu. Zaten hemogram aleti direkt yanda sonuçta anemi olarak çıkardı. Kan yapıcı tedavi başlandı. Anemisi üç gün sonraki testte tekrar ediyordu. 6 gün sonra ise anemisi çıkmadı. Fakat yemek falan yemiyordu. Sürekli yemekten uzakta yatıyor. Serumlarla besleniyor. Tekrar 3 gün sonra test bakıldı yine anemi çıktı. Ateşi arada 39.5-40 derece oluyor. Bu tarz bir sorunla karşılaşan hekim ya da tecrübe edinmiş hasta sahibi var mıdır? Ne yapabiliriz? Başını bile kaldıramaz duruma geldi. Elimizden ne gelirse yapmaya çalışıyoruz ama tıkandık. Çıkmadık candan ümit kesilmez...
Kan paraziti olabilir. Aneminin altında enfeksiyon vb. bir neden yatar, yani anemi ama neyden kaynaklı anemi? Belki de daha iyi bir veteriner bulmalısınız.
Acil tam biyokimya yaptırın.
Böbrek yetmezliğinden kaybettiğim evladıma vet hemogram sonucu anemi teşhisi koyup bu yönde sözümona tedavi ile bir ay gibi çok hayati zaman kaybettik. Ancak ateşi yoktu. O da çok az yiyor ve sürekli yatıyordu
1,5 aylık yavru sokak kedisinin ise günlerce süren 40 civarında seyreden ateşi antibiyotikli vitamin ve mineralli serum ve kortizonla 6. gün düştü. Hemogramda sadece kansızlık görünüyordu.
Yorumlar için teşekkür ederim. Kan alıp biyokimya bakılacaktı ama kan gelmiyormuş. Her yerinden denenmiş. Sararmış artık kan alamıyoruz dediler. Ne yapacağız bilmiyoruz.
Hemovet ve epogen diye ilaçlar varmış. Bunlardan kullanan oldu mu? Etkili olur mu?
Lütfen ehil bir veterinere götürün.
Birçok veteriner damar yolunu bulamadığını itiraf etmektense yalan söylemeyi tercih edyor Bu yüzden bir yavru kediyi kaybettim.
İleri safha kansızlıkta veteriner hergün deri altı enjeksiyon yapar.
Yetersiz beslenmeden dolayı kansızlık çeken sokak kedilerine veterinerden aldığım opticure opti FE+ verdim.
Ancak sizin durumunuz farklı. İlkönce yavrunuzun ileri safhada kansızlığının nedeni teşhis edilmeli ve sonuca göre tedavi uygulanmalı.
Kendisi yemediği sürece serumla beslenmeli.
Evde haşlanmış tavuğu suyuyla püre haline getirip çay kaşığı ile yedirin Yutmazsa boğazından akıtabileceğiniz kıvama getirin. Bağışıklığını güçlendirir
Ayrıca veteriner bağışıklık güçlendirici ve iştah açıcı enjeksiyon yapabilir
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor