Kedim Kabız Mı?

Merhaba daha önce de buraya yazmıştım. Kedim sanabelle mamaya geçtikten sonra kakasını 2 günde bir yapmaya başlamıştı, 1 ay probiyotik kullanmamıza rağmen probiyotiği bırakınca hiçbir şekilde düzelmiyordu. Mamayı da az yemeye başladı, sevmedi. Ben de mamasına biraz bozita kısır geyikli mamadan karıştırdım, biraz daha iştahlı yemeye başladı. Ardından bozitaya alışınca sanabelleyi çıkardım, az miktarda proplan somonlu kısır mamasından kattım. Kedim 1 haftadır her gün kakasını yapıyordu ama son 4 gündür yine 2 günde bir yapmaya başladı. Yapınca da tane tane şekilde kakası. Resmini ekledim, sizce kedim kabız mı yoksa bu normal bir kaka mı? Kakanın yapısı yumuşak-sert arası diyebilirim. Resimdeki açık renkli ufak şeyler çam peleti bu arada.


10 CEVAP

Lorelei94
Lorelei94

2708

Aslinda normal görünüyor kakası. Bir de yaparken izlerseniz zorlanip zorlanmadigina bir bakın derim ozaman daha net emin olursunuz kabiz olup olmadigindan

Ruzgarin
Ruzgarin

696

Bence çok sık mama değiştiriyorsunuz. Kakanın bu şekilde olmaması beklenir.

gece18
gece18

12995

Çok mama değiştirmişsiniz. Bağırsak florasını bozmakla birlikte mide sorunları meydana gelir. Tek bir mamadan ilerleyin.

KimJeongguk
KimJeongguk

122042

Sabit bir mamada kalın düzelecektir sürekli mama değişiminden dolayı olmuştur büyük ihtimalle.

Arzbala
Arzbala

4266

Şu anda benim kedim kabız ve dışkılarken bağırsağının son kısmı makatında çıkıyor malesef 1 aydır uğraşıyoruz çok üzücü bir süreç. Veterinerim bol yaş mama önerdi lifli gıda özellikle hindistan cevizi yağı yedirmemi 1 çay kaşığı. Birde Britcare in Gastrointestinal mamasını aldım şimdilik her gün azda olsa büyük tuvaletini yapıyor ama kakası çok sert ve ıkındığı için bağırsağı çıkıyor dışkılarken umarım yakında sağlığına kavuşur bütün çocuklar.

Arzbala
Arzbala

4266

Bu arada yaptığım en büyük hata çok sık mama değiştirmek oldu ve mutlaka anti hair ball maltını eksik etmeyin

Arzbala
Arzbala

4266

Bu arada kedinizin dışkısı normal felan görünmüyor baya kabız. Hemen çaresine bakın.

Ruzgarin
Ruzgarin

696

Bence Veterinere götürün. İlaç verecektir damla şeklinde. Sonra 2-3 gün sadece yaş mama, sonra yaş kuru karışık, en son tekrar sürekli yaş.

Aslında yaparken zorlanmıyor, kolay yapıyor. Kakası da çok sert değil, çok yumuşak da diyemem, sert parçalar da var, normal olanlar da. Veteriner normal diyor anlamadım. Sanırım dediğiniz gibi sık mama değiştirdim ondan oldu, sabit bir mamadan devam edeceğim

Dün sabah 7'de yapmıştı, bugün akşamüzeri 4 gibi yaptı tekrar

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 280 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80104 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR