Kedim Öldü Neden Öldüğünü Bilmiyorum Bile

Ankarada ki kedim profildeki resmi olan kedim balkondan atlayarak 3 haftadır kayıp.onun düştüğünü öğrenince apar topar gittim.doguda gorevliyim burdada bir kedim var sapasağlamdı.onu evde bıraktım yere baya mama bıraktım su bıraktım.bahce katındayım camdan girip çıkıyor bahcede geziyor.Ankara ya gittim perişan halde kedimi aradım kamera vs izledim bulamadım ve gorev yerine dönmek zorunda kaldım.geldim burdaki kedim de yok. aç kalmış sanırım yerdeki mamalar bitmişti döndüğümde.bu seferde onu aramaya başladım.5 gün sonra kendisi çıktı geldi dünyalar benim oldu.iyiydi gayet.yaş mama yedi ciğer yedi pazar döndü eve pazar pazartesi salı iyiydi.hatta salı günü izin günüm evdeydim.kahvaltı yapacaktim ayağıma dolanıp durdu et istedi bende ciğer verdim.carsamba günü yağmur yağıyordu gelmedi eve gece geldi biraz ıslanmıştı ve cok durgun mutsuz kötü duruyordu biraz şaşırdım ama erkek kediyle kavga etti falan diye düşündüm.ama sabaha dogru camdan tekrar bahçeye çıkmış ev sahibimde görmüş güneşleniyordu ama durgundu seslendim karşılık vermedi dedi.bende dışarı çıkınca düzeldi sandım.çıktığı camın olduğu odaya işemişti ama.ertesi gün gece bir geldi odada yatıyor şaşırdım normalde yanıma koşa koşa gelirdi.gittim kucağıma aldim getirdim salona öyle bitkisel hayata girmiş gibi bakıyordu gözünü kırpmadan duruyordu.2 gun yemek yemedi.sok oldum dizlerime vurdum ağladım ve ışıkları kapatıp uyudum kedim gözünü kapatsin diye ışıkları kapattim aslinda .onu o halde bırakıp uyudum ve ertesi gun sabah işe gittim.o gece yere kanlı işemiş mi ishal mi anlamadım.agzindan ölürken safra gelmiş sarı ve kan vardi sulu kan.caresiz kaldim ki sadece dizime vura vura ağlayıp uyudum.ve onun ölümünde yaninda olamadim müdür izin vermedi.keske sabah işe gitmeseydim.veterinere goturseydim vicdan azabi cekmezdim belki .dogudayim işin ehli veteriner bulmakta zor ama olsun taksi tutup 5 saat uzaktaki Mardin e goturseydim keşke.ama hersey okadar ustuste geldiki sağlıklı dusunemedim bilmiyorum ne halt yedim.


15 CEVAP

gece18
gece18

12995

Çocuk çok belirti göstermiş hareketleriyle, bakışlarıyla “ölüyorum” demiş yine umursamamışsınız. Kedi ya dışarıda olur ya da evde olur. Dışarıya çıkan kedinin başına geleceklerden haberdar olmalıydınız bence. Huzurla uyusun.

Deniz1741
Deniz1741

10927

Öncelikle kedi ya evde olur ya da dışarda olur düşüncesine tamamen katılıyorum. Ev kedisi dışarıya çıkıyorsa bütün risklere açık hale gelir. Kaybolma, kaza, kavga, hastalık vb. Bence de biraz ihmallik var gibi. Doğuda kendimde görev yaptığım için sizi anlamaya çalışıyorum. Çok üzüldüm. Başınız sağolsun.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Başınız sağolsun. Üzüntünüzü çok iyi anlıyorum.
Evimde doğan evladımı 16 ay önce toprağa gömmek zorunda kaldım.
Böbrek yetmezliği son evreymiş.
Özellikle erkek kedilerin idrar yolları çok hassas. Yağmurda ıslandıkları an sıcak ortama alınıp kurulaalı.
Soğuk veya ıslanma nedeniyle çok çabuk enfeksiyon oluşuyor ve bu idrar yolu tıkanıklığına sebep olabiliyor. Zamanında semptomlar farkedilip tedavi edilmezse böbrek yetmezliğine sebep oluyor.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Evladımı yağmurlu veya soğuk havalarda içeri alamıyordum. Sokaktan çok sayıda yavru kedi eve getirmem de onu çok üzmüş. Sokak yavrularının tedavileri için koştururken evladımı ihmal etmiştim.
Biraz kilo vermişti. Götürdüğüm veteriner kansızlık teşhisi koydu ve bir ay gibi çok kıymetli zaman kaybettik. Onu ayrı odada tuttuğum gün çok az yediğini gördüm.
Çok kısa zamanda eridi. Haftalarca her gün serum aldı. 3 farklı veterinerde böbreklerin iflas etmiş olduğunu söyledi.
Renal mamaları işkence yapar gibi zorla kaşıkla yedirmeye çalıştım.
Evladım gözümün önünde eridi ve açlıktan feryatlar içinde öldü.
Sonuç olarak, evladımız dışarıda çıksa tuvalet durumunu, yediği içtiği miktarı da bilmeliyizki çok geç olmadan tedavisini yaptırabilelim.
Bilinçsizliğimin bedelini evladım da ben de çok ağır ödedik.

Benim kedimde zayiflama falan olmadı ama hersey 2 gün içerisinde gelişti.istahida iyiydi yiyordu.bilemedim bir mama aldim hic duyumamis adı omu yapti acaba.ama bu idrar yolu ile ilgili bir şeyse ne bilim istahtan kesilme vs belli bir surece yayılması gerekmez miydi.2 gunde nasil oldu anlamadim.arastirip duruyorum idrar mi yapmis ishal mi anlamadim ama öldüğünde poposunda biraz dışkı vardi ve normal bir dışkıydı hafif cıvık.bana idrar gibi geldi mukuslu kan pıhtılı bir idrar:(

Hayir carsamba geldi durgun mutsuz ben sandim erkek kediyle kavga etti sabahta bahçeye çıkınca bişeyi yok sandim ve gece geldi bitik ölüme yatmış durumda ozaman anladım dizlerime vurdum agladim ama dogudayim tam teşekküllü bir veteriner yok en iyi mardinde var oda 5 saat uzaklikta gece olduğu icin hic gidebilecegim bile aklima gelmedi.gitseydik kurtulurmuydu onuda bilmiyorum.doguda köy deyim her yer tarla bahce ondan birakiyordum cokta mutluydu taa ki carsambaya kadar ne oldu acaba neden öldü kedim.

Fistikpasa
Fistikpasa

12294

Başınız sağolsun. Öncelikle söyleyeyim ki kedi ya evde olur ya dışarda olur düşüncesine katılmıyorum. Eğer bende bir apartman dairesinde yaşamasaydım kedimin dışarda özgürce gezmesine izin verirdim. Fakat burda önemli olan şey biraz ihmal etmişsiniz onu, çok belirti göstermiş. Ama size de hak veriyorum insan böyle durumlarda biraz şaşırıyor eli ayağına dolaşıyor. Biraz da ani olmuş ölümü, sanki bir hastalık kapmış. Aşıları tam mıydı kedinizin?

AyseMia
AyseMia

111367

Otopsi yapılırsa anlaşılır ancak. Çok üzüldüm, bu tür haberler yıkıyor beni. 😞 Başınız sağ olsun, belirti gösterdiklerinde hemen müdahale etmek şart oluyor. Kesici bir alet yutmuş bile olabilir.

İşte lanet olasi bir köy deyim insan hastanesi bile yok ki yakinlarda dogruduzgun hayvana olsun.bide gece olmasi ekstra engelledi.bide acikcasi diger kedimi aramaktan zaten beyin beden mafolmustu.keske ozaman daha duyarli bir arkadasima yazsaydim o bana yol gosterseydi.birine yazdim oda hic orali olmadi en merhametsizine yazmışım.ihmal ettim evet onu ama acikcasi kedimin hasta olduğunu hala düşünmüyorum hasta hayvan az bir istahsiz falan olur.sali gunu ayagima dolanip tezgaha cikiyordu et istiyordu ciger verdim.carsamba gece gelince iste o an onda bir haller vardı.ama sabaha dogru tekrar gidince bende duzeldi sandim sonra gece bir geldi bitkisel hayatta gibi.heryeri buz gibiydi ölüme yatmıştı.icimden bir his kedimin iç kanama gecirdigini söylüyor.agzini burnu tüyleri tertemiz öldü saglikliydi çünkü.idrari kanlı öldü.serefsizin biri tekme falan mi atti acaba .keske gece goturseydim belki ic kanama ignesi vururlardi gercekten korkunc birsey yaptım ve normale donemeyecem hiçbir zaman sanırım.

Benim kedimde zayiflama falan olmadı ama hersey 2 gün içerisinde gelişti.istahida iyiydi yiyordu.bilemedim bir mama aldim hic duyumamis adı omu yapti acaba.ama bu idrar yolu ile ilgili bir şeyse ne bilim istahtan kesilme vs belli bir surece yayılması gerekmez miydi.2 gunde nasil oldu anlamadim.arastirip duruyorum idrar mi yapmis ishal mi anlamadim ama öldüğünde poposunda biraz dışkı vardi ve normal bir dışkıydı hafif cıvık.bana idrar gibi geldi mukuslu kan pıhtılı bir idrar:(

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

İdrar torbasında kristal/taş/kum olan kedi, eğer idrar yapabilirse kanlıdır. Sebebi, kristal/taş/kum, idrar torbasında ve idrar yolunda hasara/yırtılmalara neden olmuştur.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Fotoğrafı bir veterinere gönderebilirsiniz.
Buna benzer kanı veteriner mideyle ilgili bir hastalık olarak değerlendirmişti.
Yazdığınız gibi mana kaynaklı olabilir.
,İmkanınız varsa bir laboratuvarda analizini taptırın ve o mamayı başka canlara yedirmeden saklayın
Mamada sağlığa zararlı maddeler olduğu tesbit edilirse, üretici firma aleyhine dava açabilirsiniz

gece18
gece18

12995

Çok üzüldüm ama artık yapacak bir şey yok. Şunu belirtmeden geçemeyeceğim. Kediler rutinliklerine düşkün hayvanlardır. Eğer dışarı alışmış bir kedi varsa eve kapatılması çok zahmetlidir sürekli dışarı ister. Fakat evde olan bir kedi dışarı çıktığında etrafta tanımadığı bilmediği kokular onlara tehtid olarak gelir ve stresten korkudan hastalanırlar. Mesela köpekler kediler gibi değillerdir. Evde besleyip istenilen anda dışarı çıkarabilirsiniz uyum sağlar. Kedilerin fıtratında bu yok. Tabii ev ve dışarı arası yaşayan kedilerde var.
Şu zamanda kedi viral hastalıkları çok yaygınlaştı. Bir ev kedisini bile baska bir ev kedisiyle yanyana getirmeden sağlık testinden geçirmek zorunda kalıyoruz bulaşmasın diye. Bu hayvanlar acılarını kolay kolay gösteren canlılar değil. İştahlı oynuyor dediğimiz bir kedi bile saniyeler içinde ölebilir. Bu yüzden kedinin sağlığı gelişimi stressiz bir hayatı için en uygunu ev. İletisim ve anlama dilleri koku, sestir. Eve alıştığı kokular onları strese sokmaz. Kim vurdu kimle kavga etti düsüncesi olmaz.

Kedim dışarı alışık aslında çünkü köy gibi bir yerde yaşıyorum tarla bahce heryer.onu alalı 9 ay oldu yolda herkese yalvarirken bulmuştum.yuruyemiyordu ve kalçası hep araba motor yağıydi.tek gözünün beyazi yirtikti kör gibiydi.2 ay sonra aksamaya sonrada hoplayıp ziplamaya başladı.cok mutlu bir kediydi.istanbuldan bir veterinere sordum akşam.yazmis ki mide kanaması geçirdi.acaba ben yokken aç mı kaldida gecirdi.ama ben geldikten 5 gün sonra eve geldi ve yemek yiyordu.neden geçirdi mide kanamasi kafayi yicem gercekten kendimi berbat hayatimda hic olmadigim kadar rezil ve üzgün hissediyorum.kedim neden öldü onu çok özlüyorum daha şimdiden geçen gün mezarını açtım sevdim biraz ağladım özür diledim içim az rahatladı Ogün.ama sonra yine kötüyüm.benim kedim acliktan mi öldü neden öldü

Kedim dışarı alışık aslında çünkü köy gibi bir yerde yaşıyorum tarla bahce heryer.onu alalı 9 ay oldu yolda herkese yalvarirken bulmuştum.yuruyemiyordu ve kalçası hep araba motor yağıydi.tek gözünün beyazi yirtikti kör gibiydi.2 ay sonra aksamaya sonrada hoplayıp ziplamaya başladı.cok mutlu bir kediydi.istanbuldan bir veterinere sordum akşam.yazmis ki mide kanaması geçirdi.acaba ben yokken aç mı kaldida gecirdi.ama ben geldikten 5 gün sonra eve geldi ve yemek yiyordu.neden geçirdi mide kanamasi kafayi yicem gercekten kendimi berbat hayatimda hic olmadigim kadar rezil ve üzgün hissediyorum.kedim neden öldü onu çok özlüyorum daha şimdiden geçen gün mezarını açtım sevdim biraz ağladım özür diledim içim az rahatladı Ogün.ama sonra yine kötüyüm.benim kedim acliktan mi öldü neden öldü

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1210 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR