Kedi Aşılarıyla İlgili Bir Sorum Var

Pamulkkk
Pamulkkk

997 Puan

Kedim sadece iç dış parazit aşısı oldu diğer aşıları yaptırmadım çünkü çok pahalı bugünde il tarım ormanına gidip çip taktırıcam bir de istersen kuduz aşısıda yapıyolarmış sorumda şuu diğer aşıları yapmadan kuduz aşısı olsa bir sorun olur mu ki? Aşıların sırası önemli midir

5 CEVAP

Deniz1741
Deniz1741

10927

Çiple birlikte kuduz aşısını da yaptırabilirsiniz. Bir sorun olmaz. Fakat daha sonrasında mutlaka karma aşısını da yaptırın karma önemlidir.

aslihan_e
aslihan_e

128157

Karma aşıyı olana kadar çok dikkat etmeniz gerekli. Yabancı kedilerin bulunduğu yerler, temizlenmeyen veteriner masası ya da sokak kedisi sevdikten sonra yıkanmayan el vs. hep risktir onun için. Gençlik hastalığı aşısız kedide ölümle sonuçlanıyor. Nadiren hayatta kalıyorlar %1'lik oran o da. Karma aşı kuduz aşısından daha önemli kediler için ama risk dışında sırası önemli değil.

aslihan_e
aslihan_e

128157

Yani mesela kuduz aşısı yapılacağı yerde sizden önceki gelen kedilerin biri hastalık taşıyorsa, aşıyı yapan kişi de elini kolunu yıkamazsa o bir risk oluşturur ya da masayı silmeyebilirler. Ortam şartlarını görmedim tabi ki.

Pamulkkk
Pamulkkk

997

Kimse yazmıyor :/

Pamulkkk
Pamulkkk

997

Bugün çip+kuduz aşısını yaptırdım sırası önemli değil ama diğerlerini de yaptırmalısınız dediler. Yazanlara da teşekkürler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 193 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR