Tavuğu Nasıl Pişirip Vermeliyim

Rosier4
Rosier4

11666 Puan

Arkadaşlar marketten tavuk aldım kedime de vermek istiyorum nasıl pişirmeliyim yağsız tuzsuz mu haşlama mı vs bide ne kadar vermeliyim yavru 4 aylık.

6 CEVAP

Ruzgarin
Ruzgarin

696

Haşlayın verin. Ne kadar yiyeceğine zaten ilk beslenmeden sonra karar verirsiniz.

aslihan_e
aslihan_e

128247

Yağsız tuzsuz en iyisi tabi ki, ama bazı kediler çok çok az tuz serpince daha çok sevebiliyor. Yine de tuzsuz vermek sağlığı için daha iyi. Bazı kediler haşlama sevmeyebilir pek, bazıları sever, kedinize kalmış. Derisi varsa kendi yağında da pişirebilirsiniz tencere kapalı halde kısık ateşte. Göğüs olunca haşlama ya da çok az yağlanmış tavada falan pişirilebilir. 4 aylık olduğu için doyana kadar yiyebilir yani çok kısıtlama yapmaya gerek yok gelişme çağı olduğu için. Tabi doymak bilmezse de sınır koymak gerek. Ona göre mamadan da kısabilirsiniz. İshal yapma durumu olursa ben biraz pirinç de atıyorum haşlarken ya da pirinç lapası yapıp tavukla iyice karıştırıyorum ama iyice lapa olması gerek yoksa tanelerden hiç hoşlanmıyorlar.

Cennet29
Cennet29

123873

Ben tavuğun gögüs kısmını tost makinesine yağlı kağıt serip üzerine ince dilimlediğim tavuğu seriyorum. Güzelce pişiyor yüzü hafif kızarınca alıyorum. Kedimin en bayıldığı şekil bu 🤣😂 ama genelde tavuk gögsünü haşlayıp yağsız tuzsuz şekilde suyuyla birlikte veriyorum. Bir porsiyonluk kedinizin yemesine göre ayarlarsınız.

Rosier4
Rosier4

11666

Dediğiniz gibi yaptım arttı buzdolabına koydum kalanı yarında vericem vermeden mikrodalgaya atıp ısıtsam sorun olur mu

Cennet29
Cennet29

123873

Kalan mamayı ısıtıp ılık şekilde verebilirsniz

Ozlemcakil
Ozlemcakil

11639

Çok kucuk parcalara ayirin , ben haftada 1 gun veriyorum icine cok az yani bir ince dilim havuc yada balkabagi 3 yaprak ispanak 1 tek tane de makarnayla haslayip iyice kucucuk parcalara bolum hatta ezip 2 corba kasigi suyundan koyup veriyorum mutlulukta s arhos okuyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 172 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR