Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
Yaklaşık 8 aylık bir dişi kedi buldu abim kendisi üşütmüş öksürğyormuş hep, iğneler ile toparlamış bugünde ilk defa parazit için götürdü ancak dış paraziti ilscından sonra resmen kedinin üstünden parazitler dökülmüş ve iç parazit hapından sonra da kakasında uzun bie solucan gibi birşey bulmuş bu normal mi? Kedi şuan halsizmiş top şeklini almış miyavlıyormuş abimin sesine tepki vermiyormuş, parazitler kaçtığı için böyle şeylerden dolayı acı çekiyor bundan dolayı olabilir mi?
Yoğun iç paraziti olan kediye tam doz ilaç verilmez. Hayvanı zehirlerler ve bağırsak kanamalarına, tıkanmalara neden olabilir. İç parazitler topluca zehirli bir madde salgılarlar. Ancak her veteriner nedense bunu düşünmüyor. Evdeki kedide hadi az parazit var diyelim tam doz veriyorlar, sokaktan gelen kediye asla tam doz ilaç verilmemeli. Bir de üstüne dış parazit ilacı veriliyor ki bu da kedinin karaciğerine yüklenen, etki eden bir ilaç ikisi karışınca iyice ağır gelmiş olmalı. Kedinin miyavlaması da asla normal değil. Rahatlama ya da zararsız olma gibi durum söz konusu değil durumuna bakılırsa. Bundan sonra kedide yoğun ishal oluşabilir. Probiyotik vermek faydalı olacaktır. Kediye 10 gün sonra iç parazit için bu verdiğiniz dozun çeyreğini, ondan 5 gün sonra bir çeyrek daha ve ondan bir hafta sonra da yarım doz iç parazit hapı verin. Şimdi hap kaç mg, kedinin kilosuna göre ne kadar verdiniz bilemiyorum. Hap parazitlerin yumurtalarını öldürmez, onlar 21 gün boyunca çıkmaya devam eder. İlaç verilmezse de yaklaşık 40-45 günde erişkin olup tekrar yumurtlarlar ve kısır döngü oluşur. Bu yüzden normalde 21 gün sonra bir hap daha verilir ancak kediye ağır gelme durumu olduğu için dediğim gibi gün aralıkları ile düşük dozlar verirseniz daha rahat atlatır süreci. Dediğim gibi ilaç tekrarı yapılmazsa iç parazitten kurtulamazsınız.
İç parazit dökülmüş. Hayvan rahatlamıştır , bir zararı olmaz
O uzun solucan gibi şey tenyadır büyük ihtimalle ancak yuvarlak solucan türü de olabilir. Bu tür parazitlere aniden tam doz vermek felce, kör kalmaya daha kötüsü ölüme neden olabilir. İnşallah sizin kedinin başına bir şey gelmeden durumu atlatır. Bu yüzden kedisini kaybetmiş çok fazla insan var. Kedi rahatladı gibi basit bir durum değil yani. Bu tamamen bilinçsiz veteriner hatası.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorŞikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.