Proplan Çok Tercih Edilme Sebebi

KravatliKedi
KravatliKedi

26523 Puan

Arkadaşlar ilk kedi sahiplendigimde proplan ve Royal canin markalarının marka büyüsü ve bilinçsiz arastirmasiz tavsiye sonucu ve çok satanlar listesinde hep üst sırada olmasından ötürü tercihim olmustu.


Daha sonra uzun araştırmalarım sonucu kedime et oranı bile belli olmayan içeriği belirsiz bir mama verdigimi anladım acana kullanmaya başladım şuan yeni yeni hilss e geçiş yaptım malum fiyatlardan dolayı.


Sonuç olarak baktığım zaman hala proplan kullanan ve çok kaliteli mama kullandığını zanneden bir insan kitlesi var acaba ben mi yaniliyorum proplan marka sizce kediye verilebilecek bir mama mi ?

11 CEVAP

Rosier4
Rosier4

11687

Hills çok mu iyi güldürmeyin besin değerlerinin oranları bile belli olmuyor içinde ne var belli değil pro plan da en azından ne yediğini neyin ne kadar olduğunu biliyoruz hills de oda yok.

Deniz1741
Deniz1741

10942

Her kediye her mama iyi gelmez. Ben proplan kullanıyorum çok kaliteli bir mama da kullandığımı zanneden tabirinizle insan kitlesinden biri değilim. İçerik okumayı da gayet iyi biliyorum. İçeriği iyi olan Nd acana mamalarının veya hillsi hepsini denedim alacak gücüm de var çok şükür. Fakat hiç biri kedime iyi gelmedi hatta nd mamayı kullanmakta ısrarcı oldum. Geçiş sürelerini de uzun tutmama rağmen ishal veya çeşitli bağırsak sorunlarıyla uğraştım veya kedim ağzına sürmedi. Sonuç olarak proplana geri döndüm ve böyle sorunlarla karşılaşmadım. Demem o ki kendi adıma bize iyi geliyor. Kullanıyorum.

KravatliKedi
KravatliKedi

26523

@Rosier4 sen bişey söylerken bence bı iki kez düşün ikincide de bı elinin altında internet varsa bı aç bak hills kitten yazıp sonra gel burda ne olduğu belirsiz de 😄 üstüne üstlük birde proplan kullanan kişi diyor bunu 😄 sen bı proplanda hangi et ne kadar var yaz sonra burda hills e laf et bak sen zahmet etme ben yazıyorum sana ne var içinde ama bide sen yaz bunu okuyunca olur mu


Toplam Kanatlı Eti % 45, Tavuk Eti % 29, Tavuk Ve Hindi Unu, Mısır, Hayvansal Yağlar, Digest, Mineraller, Balık Yağı, Kurutulmuş Pancar Posası, Keten Tohumu, Sebze Yağı, Selüloz.

Balimlilac
Balimlilac

11274

Bence bu durumun bir kaç farklı sebebi var. Biri, insanların sizin gibi içerik bilgisi okumadan en çok satanlar listesine aldanıp tercih etmesi. Biri, kendi yediği içtiğine bile dikkat etmemesi. Örneğin ben market yoğurdu asla yemem ama bir çok kişi yer, ben market tereyağı kullanmam ama bir çok kişi market tereyağı kullanır vs gibi. Bir diğer sebebi de Marka takıntısı içimize işlemiş yani çok duyulan bir isim ise muhakkak iyidir ve içinde asla kötü bir şey olamaz algısı. Proplan hiç kullanmadım kullananlar için ise bir yorumda bulunmuyorum proplan adını siz verdiğiniz için adını geçiyorum yoksa genellikle her markada bu durumu yaşıyoruz ama sorunuzun benim içimdeki karşılığı bu.

Palyaco
Palyaco

218525

Proplan hiç kullanmadım kullanmamda mama içeriğinde vitamin değerleri cok önemli ve içeriğinde bugday gluteni olmayan mamalar daha iyi tabi proteinde cok önemli mesela 36 ile 38 geçmem ideal protein oranıdır et içeriği en az yüzde 30 olmalı kurutulmuş

simbakedi
simbakedi

136464

kediye iyi gelmesinin yanı sıra purina reklamını çok iyi yapan bir firma olduğu için de bu böyle. bırakın proplanı whiskas bile en çok kullanılan mamalar arasında. ayrıca veterinerlerle anlaşmaları olduğu için de bu kadar yaygın. kalitesiz mama demiyorum ancak benim ilk tercihim olacak bir mama değil. bir dönem kullandığımda da kedime yaramadı. ek olarak tahıllı mamalar daha risksiz olduğu için de bazı yönlerden tahılsız mamalara göre daha öndeler.

Rosier şaka olmalı bu söylediklerin proplan da et bile yok neyi savunuyorsunuz burda anlam veremedim bence siz hayvan beslememelisiniz faydaniz dan çok zarariniz var malesef biraz açıp yabancı makaleler okuyun kedinize mama yerine zehir verdiğinizi anlarsınız günden güne zehirliyorsunuz hayvanı

gece18
gece18

13069

Bu endüstriyel mamaların hiçbirine iyi diyemiyorum ben. Ne üst segment mamalar ne de orta segment mamalar. Her ne kadar üst segment mamaların icerik oranları belli(!) olsa bile ben yine inanmıyorum çok.
Tamamen şans işi. Kediye hangi mama iyi geliyorsa ondan devam etmeli. Şu an mera kullanıyorum memnunum.

erhan354
erhan354

729

hills ile proplan arasında pek fark yok maalesef, ikisinin de içerisinde doğru düzgün et yok. ama dediğinize katılıyorum çok satan mamalardan olmalarının başlıca sebepleri insanların bilinçsiz olması ,veterinerlerin ticari amaçları yüzünden tavsiye etmesi, her yerde (artık televizyonda bile) reklamlarının olması vs vs..

Mmtklndr
Mmtklndr

124224

Kedimi sahipleneli bir ay oldu komşumun tavsiyesi üzerine onun gittiği veterinere bende gittim güvendim aşılarını yaptırdım
hangi mamayı kullanmalıyım diye sorduğumda royal canin hills proplan cevabını aldım ve royal canin sipariş verdim sitedeki yorumlara göre royal caninde tahıl içeriği çok besleyici değeri az diyorlar keşke daha önce bu siteye denk gelseydim daha fazla bilgi sahibi olurdum

Mmtklndr
Mmtklndr

124224

Geçen hafta aşı için veterinere gittim royal canin sipariş verdiğimi söylediğimde çok güzel mama çok doğru bir tercih yapmışsınız mamasını değiştirmeyin dedi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap