Her Scottish Fold Doğuştan Eklem Rahatsızlığı İle Mi Doğar?

Elfffff
Elfffff

5341 Puan

Bu kedi ırkı osteokondrodisplazi isimli bir genetik rahatsızlığa sahiptir. Bu rahatsızlık kemik ve kıkırdaklarda aşınmaya sebep olur. Bunun sonucunda Scottish Fold’lar hayatı boyunca acı çekerler. Bu sebeple Scottish Fold ırkının üretimi etik olmayıp üretilmemesi için kesinlikle satın alınmamalıdır.(SCOTTİSH FOLD KEDİM YOK SADECE MERAK)(Bu bilgiyi bir yerde okudum)

9 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Yanlış hatırlamıyorsam Anadolu kedisi adlı sitenin yazdığı bir yazı bu. O site british shorthair den İran kedisine kadar her türlü ırkı abartılı bir şekilde yerici eleştiriler yazıyorlar. İran kedileri hakkındaki yazılarında ırkın doğuştan engelli olduğu gibi bir ifade vardı. İran oğul annesi olarak asla oğlumun doğuştan engelli ,kusurlu olduğunu kabul etmiyorum. Oğlum gayet hareketli atletik ve sağlıklı bir kedidir. Bence sadece ırkları karalama çalışmasından başka bir şey değil yaptıkları.

Feronia
Feronia

117611

"Bir yer"de okuduğunuz her bilgi doğru değildir.

KedimVar
KedimVar

119251

Hepsinde yok bu hastalık. Mesela benim kedilerimde yok. Doğru eşleştirme olması lazım.

kedici
kedici

1138

Veterinerim tarafından doğrulanmış ve birkaç bilgin tarafından kanıtlanmış ve bu ırkın üreticileri de bunu bilirler,bu kediler o yüzden sakinler ve çok hareket içinde olmazlar kulakları kıvrık olması onun engelli bir kedi olduğu anlamına gelir bir bakımdan

akitalove
akitalove

19709

Aslinda dogruyla yanlis arasinda bi bilgi Scottish Fold ile scottish fold ciftlesirse yavrulari sakat dogar cogu zamanda da ölümle sonuclanir Scottishler baska bir cinsle ciftlestigi takdirde bi sorun olmaz

kedici
kedici

1138

ben o siteyi görmedim ancak çok araştırdım ve heryerde bu şekilde gözüküyordu,kedi sahibi olmama rağmen veterinere de sordum o da kabullendi, hepsinde yoktur tabi ancak ırkların elbet bu şekilde eklem rahatsızlıkları,Munchkin gibi kedilerin çok fazla solunum yolu rahatsızlığı ve aynı şekilde iran kedilerinin de bu rahatsızlığa sahip olduğu kabul edilmesi gerekilen bir gerçek bence,belki sizin kedinizde yoktur belki düşük bir ihtimaldir ancak kabullenilmeli :)

Elfffff
Elfffff

5341

Bir yerxe okuduğum her bilgilinin doğru olmadığını biliyorum! O yüzdem burada fikir alışverişi yapıyorum sayın Feronia

Elfffff
Elfffff

5341

Patipuf diye bir site

NehirC
NehirC

2449

@kedici
Scottish lerin sakin olmasının sebebi bu hastalık değil. Ayrıca her Scottish de sakin değil zaten. :))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4951 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.037 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR