Arkadaşla kedimin idrar yollarında sıkıntı var Çok kez tedavi gördü üriner maması bitti 2 3 gun farklı mama vermek zorunda kaldım alamadım. Şimdide idrar az yapıyor ve pipisini yalıyor hep sanırım canı acıyor ama gerçekten şuan veterinere götürecek durum kalmadı durumumuz uzun vadede çok iyiydi şuan bozuldu. Soracağım şey şu kedilere eczanede satılan antibiyotikler de kullanılıyor ama hangisini alıp ne kadar miktar vereceğimi bilmiyorum. Bu konu hakkında bilgi sahibi olan var mı idrar yollarında enfeksiyon vardı.
idrar yolları önemsenmesi gereken bir konu böbreklerlerine kadar gidebilir problem ve ölümcül olabilir allah korusun. lütfen veterinere durumunuzu anlatıp taksitle ödeme yapmak için yalvarın. üriner mamayı ömürlük yemeleri gerekiyor bazı durumlarda ve stabil hale gelene kadar aslında enfeksiyonu sık kontrol ettirmek çok önemli. öyle tedavisini oldu bir iki kez üriner yedi diyip bırakmamak gerekiyor. bizim 1.5 sene oldu enfeksiyonu artı 1 e ancak düştü. başlarda üriner mamaya geçtiğimiz ilk dönemlerde bile arttığı oluyordu. eczaneden alacağınız antibiyotiği bile reçeteyle yazıyor hekim ve oldukça ucuz. kullanmıştık ama doz kilogramına göre hekim tarafından belirleniyor. lütfen geç kalmayın önemseyin gerekirse tüm kliniklere gidip yalvarın. üriner mama kullanması şart şu an.
Acaba onlarda da antibiyotiğe karşı direnç gelişiyor mu? Bu durumun tekrarlamasının arkasında acaba farklı kristaller mi var? Önceden gittiğiniz hekime danışıp yazdırın bence ilacı.
Sonda, antibiyotik iğneler, flagy şurup ve Advance üriner mamayla atlatmıştık. Şurup kilo ml oranını hatırlamıyorum ama ister iğne ister şurup olarak olsun antibiyotik direnci gelişebiliyor. Sık gittiğiniz vetten cevap alamamışsınız daha sık arayın hatta gidin yüzyüze konuşun durumu açıklayın gerekirse çok üzgünüm ama kavganızı da edin. Sürekli gittiğiniz yerse kediniz onun takipli hastası sonuçta maddi olarak büyük küçük her türlü çözümü önerebilmeli.
yazdım ve nedense bir kaç yazmamda görüldü yedim param olsa gidip tedavi ettiririm zaten şuan o kadar zor durumda kaldım ki kedim alıp yapmaktan başka bi şansımda yok her şeye antibiyotik yapıyorlar. Kedilerin idrar yolları için bi antibiyotik buldum ve araştırdım. Onu denerim az miktarda
Ebru Hanım'a katılıyorum. Bir evladımı 16 ay önce böbrek yetmezliğinden kaybettim. Kendimi hala suçluyorum ve çok vicdan azabı çekiyorum. Çünkü bilinçsizliğimin ve bulgisiz/ilgisiz sözümona vetlerin bedelini hem evladım hem de ben çok ağır ödedik. İdrar torbasında kristaller/taşlar enfeksiyona neden oluyor. Kristaller idrar yolunu tıkadığından idrarını yapamıyor. Ve çok geçmeden akut böbrek yetmezliğine, tedavi edilnezse kronik böbrek yetmezliğine sebep oluyor.
Evladımdaki semptomların farkına varıp veterinere götürdükten 3,5 ay sonra kaybettim.
Kristallesme vardı 3 4 kez tedavi oldu antibiyotik tedavisi biktim artık ya niye geçmiyor
Kan testi oldu kaç kez röntgen çekildi iğneler vuruldu tek tedavisi antibiyotik mi bunun
Böbreği şişmişti indi sonra
Sadece 2 gün farklı mama yedi daha önce de böyle oldu mamayla olacak iş mi bu anında
10 yaşındaki kedim idrarını yapamadığından 4 gün sabahtan akşama kadar serum aldı. İdrar torbası yıkandı. Sonda takıldı. Tıbbi üriner mama Virbac 1, 2 yedi. Uzun zamandır virbac 3 yiyor. Çok şükür iyiyiz.
Tıbbi mamayı yemek istemediği süreçte Miamor kedi çorbası çok faydalı oldu.
Flagly içeriğine bir bakın bir çok bakteri ve enfeksiyona karşı etkili veteriner hekim kusması olunca verdi ve geçti bizimkinin ama içeriğine bakın lütfen bu bir antibiyotik 1 ml vermemizi önermişti sabah akşam olarak
Bu arada amoklavin de kullanılabiliyor kedilerde oda etkiliymiş idrar yollarına ama vereceğiniz ölçüyü bilmiyorum işte 0,5 ml ile verin olmadı bizimkiler 1 kg anca idi flagly kullandığımda ama amoklavin daha farklı güçlü bir antibiyotik
Bu arada amoklavin de kullanılabiliyor kedilerde oda etkiliymiş idrar yollarına ama vereceğiniz ölçüyü bilmiyorum işte 0,5 ml ile verin olmadı bizimkiler 1 kg anca idi flagly kullandığımda ama amoklavin daha farklı güçlü bir antibiyotik
Kedinizdeki enfeksiyonun sebebi kristal/taş ise, (oğlumda syruvite kristalleri enfeksiyon sebebiydi) o kristaller/taşlar idrar torbasında eritilmediği/temizlenmediği sürece enfeksiyondan kurtulamazsınız.
Ve evladınıza bu durumda vereceğiniz her antibiyotik hem karaciğere hem de böbreğe zarar verir.
Bir hayvan hastanesi veya hem maliyet hem de uzmanlık açısından Veterinerlik Fakültesi bu şartlarda faydalı olacaktır
Kediniz bol su içmeli.
Hastalığı süresince oğluma 3 saatte bir büyük şırıngayla tavuk suyu ve su içiriyordum.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor