Apartmana En Uygun Tür

Veranifer
Veranifer

3905 Puan

Merhaba ben bir köpek sahibi olmak istiyorum bu ilk tecrübemiz olacak ve en büyük faktör apartmanda yaşamamız boyutu çok önemli değil hatta ailecek büyük ırk sevdalısıyız hangi tür almalıyız cins kaygım da yok sokak köpeği de olabilir ama işte en büyük kaygımız çok havlamaması özellikle biz evde yokken evde 3_4 saat yalnız kalması gerekecek o yüzden önerileriniz nelerdir sokak köpeği sahiplenirsem eğitebilir miyiz yavru mu yoksa yetişkin mi yani her türlü önerinize açığım golden ya da labradorlar evde yalnız kalabilirler mı çok havlamadan

24 CEVAP

sekersoytolga
sekersoytolga

1805

Bu tamamen sizin ilgi durumunuza bağlı bi durum. Öncelikle sizin ve aile fertlerinin karakterleri nasıl ? Bunu çözmek lazım,ev halkı genel olarak sessiz sakin herkes kendi halinde oturmaktan mı hoşlanır;yoksa ailecek park bahçe gezmekten mi hoşlanır;ev halkı yüksek sesle mi konuşur yoksa ev genel olarak sessiz midir;eve çok fazla gelen giden misafir olur mu olmaz mı ? Her köpek şahsına münhasır olmasının yanına belli başlı ırk ihtiyaçları vardır. Atıyorum bi husky günde en az 12 km yürümeli koşmalıdır,yada bi golden düzenli olarak taranmalıdır. Benim şahsi tavsiyem büyük ırk köpekler,sebebi şu: kendinizden on kat büyük yaratıklar düşünün. Onların yanında olduğunuz her an onları tehdit olarak görmeniz ve haliyle daha fazla tedirgin olup kendinizi korumaya çalışırsınız. Küçük ırk köpekler de böyle,etrafında bir sürü dev gibi yaratık var. Hele bide tanımıyosa insanları,doğru şekilde sosyalleşmediyse hayvancağız kendisini sürekli tehdit altında hissedicek. Bu da doğal olarak daha fazla havlama,hırlama,kendini koruma çabasını meydana getiricek. Tabi yine belirtiyorum, doğru sosyalleşmemiş bi küçük ırktan bahsediyorum. Şöyle de bi gerçek var,kültürümüzde evde beslenen kedi köpek daha yeni olduğu için bi çoğumuz köpek hakkında doğru bilinen yanlışları yapıyoruz. O yüzden yanlış sosyalleşme ihtimali göz önünde bulundurulmalı. Gelelim büyük ırka,evet daha fazla efor harcayıp koşması oynaması gerekir. Evin içinde koştururken alt komşu aliiioo gece gece bu ne gürültü deme ihtimali daha yüksektir. Ama iki tane büyük ırk köpeğim olmasına rağmen aklıma başka bişey gelmiyo. Başta bahsettiğim gibi her köpek şahsına münhasırdır,karakteri huyu farklıdır. Bu karakteri siz yaratırsınız. Hırçınsa sizin yüzünüzden hırçındır,korkuyosa sebebi sizsinizdir,insanlara fazla samimiyse sebebi sizsinizdir. Herşey sizde başlar sizde biter,hı ırk özelliklerinin bi etkisi yok mu var. Labradorum şımarık,kurdum itaatkar. Golden,Labrador bu ikisi çok güzel köpekler,çok sevimliler falanlar filanlar ama ne kadar büyürlerse büyüsünler genel olarak çok şımarıklar. Bu yüzden de sokağa atılan barınağa bırakılan köpeklerin başlarında geliyolar. Nolur kendinizi iyi analiz edin,köpek ırklarının karakteristik özelliklerini iyi araştırın,ve kendinize en uygun hayvanı bulun. Unutmayın sizinle beraber en az 10 sene yaşıcak bi can olucak. Naçizane bi talep,bi rica petshoptan satın almayın. Barınaklarda bir sürü cins köpek var,petlebi gibi hayvanseverlerin paylaşım yaptığı kayıp köpek gibi sitelerde çok güzel köpekler var. Nolur yuvanızı barınaktaki bi çocuğa açın,sevginizi ona verin. Bakırköy barınağında 3 sene durduktan sonra sahiplenilen bi köpek tanıyorum. Eve gittikten sonra bi anda İngiliz kraliçesine döndü köpecik. Ve İnan’ın barınaktan aldığınız bi köpek hem size hem ailenize daha çabuk alışıcak,hem de daha itaatkar olucak.

sekersoytolga
sekersoytolga

1805

İlk kez bakıcağınız için yavru değil yetişkin tavsiye ederim. Yada en azından 6-7 ay ve üzeri yavru. Çünkü 2 aylık bi yavrunun tuvalet ihtiyacıyla 7-8 aylık bi yavrunun tuvalet ihtiyacı çok farklı olucaktır. 2 aylık yavru tuvsletini tutamaz kasları gelişmemiştir,büyüdükçe kasları gelişir ve tuvsletlerini tutabilme süreleri artar. O yüzden evin içinde sürekli çişini yapsın şuraya alışsın halıya yapmış yatağa yapmış derdiniz çok çok daha az hatta belki hiç olmaz. Bi ikinci tavsiye olarak da şunu söyliyim;büyük ırk olsun küçük ırk olsun farketmeksizin erkek köpeklerde yüksek oranda sokakta yürürken diğer erkek köpeklere karşı bi dayılanma bi güç gösterisi durumu olur. Bu sebeple ısırılan yada ısıran fazlaca köpek biliyorum. Dişi köpek erkek köpeğe göre daha hanım hanımcık evcimendir. Gözü dışarda değil evinde ailesindedir. Yılda iki kez kızgınlığa girer eğer kısırlaştırlmazsa,o regl döneminde ne kanama ne akıntı kolay kolay göremezsiniz bile. Yaklaşık 1 hafta sürer kanama süresi,takip eden 1 hafta 10 gün üremeye müsait dönemidir. Yani toplam senede 1 ay zorluk yaşarsınız belki. Onun dışında ilk kez köpek bakıcak birisi için dişi köpek daha rahat eğitilir,parkta bahçede güç gösterisi yapmaya kalkıp ortalığı karıştırmaz filan. Benim tavsiyem büyük ırk,ve dişi köpek. Ama ortalama ırk özelliklerini öğrenip ona göre karar verip şahsına münhasır olucak köpüşünüzü en az 10 sene zorluk çekmeden yaşıcak karakterde eğitim vermeniz ve davranmanız gerektiğinin,maddi olarak zorluklarının olabileceğinin,bi yerlere gitmek istediğinizde planlarınızı ona göre yapıcağınıızın bilincinde olarak karar verin lütfen

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

@sekersoytolga
Alırsam gelecekte evdeki bütün kedilerim kız olduğundan zaten kız bi köpüşlü sahiplenicektim, kız köpüşün daha sakin olduğunu öğrenince daha bi mutlu oldum (gerçi ben zaten azcık yaramaz bi köpüşlü alırım, tam bana göre :D)

Veranifer
Veranifer

3905

Çok teşekkürler evet sanırım köpekten köpeğe değişiyor aslında terrier almayı düşünmüştük ama çokhavlıyor dediler fakat bizim bi kaç kat altımızda bir hanımefendi oturuyor maltese terrier cinsi köpeği ağzı var dili yok tavsiyeler için yine teşekkürler

ursaminor
ursaminor

116511

Bizim kız da (yorkshire terrier) dışarıdan gelen seslere karşı çok duyarlıdır. Çocuk sesine tahammül edemez, havlar. Sepet insin üst kattan havlar. Komşu cama çıksın havlar. Eve ilk gelene kanı ısınmamışsa gidene kadar havlar. Hep yanında biri olsun kıvrılıp kucağına yatsın ister. Yalnız kalınca (1 saat filan en fazla) depresyona girer. Dışarı çıkmak ister ama merdiven sevmez. Soğukta hemen titrer, akşamına ateşlenir. Yemek seçer. Bir gün sevdiğini ertesi gün sevmez. Masadan yemek dilenir.


Elbette bunların karşılığında trilyon katı iyi yönleri var onlar ayrı. Zorlukları sıraladım ben. Yoksa onun gözlerini kaldırıp sevgiyle bakışı, vurf vurf diye eellerini uzatıp sevişi dünyalara bedel :)

Sevgi_ylzy
Sevgi_ylzy

1918

Bende senin gibi ilk tecrübemiz yaşıyacayın. Çok araştıran biriyimdir apartmana ve aile hayatına en uygun köpeği bulabilmek için çok arama yaptım bir sürü farklı sitede yazılar okudum.

Sevgi_ylzy
Sevgi_ylzy

1918

Ve sonunda hayvanlarla en iyi dost olabilen çocukları seven hem zeki hem enerjik tam istediğim gibi evde yaşamaya uygun bir köpek buldum. Golden retriever almaya karar verdim çok severek bakıcağıma inanıyorum sanalda başarılar dilerim hayvan bakmak konusunda :))

akitalove
akitalove

19709


  1. Katta oturuyorum ve kücük cins bir kopegim var maltese terrier açikcasi evde tek basina kalamiyor surekli havliyor kapiya havliyor yabancilara hayvliyor yetmiyor ıssırıyo aslnda bi kopekten kopege degisiyor sokak kopegide egitilebilir buyuk cinsler genelde daha cok egzersize gerek duyar tanidigim birisinin american cockeri var ve gece isyerinde kaliyor havlama huyu filan yok ilklerde tabi tepki vermis ama sonra dan alismis havlamiyor sesi cikmiyor bence sahiplencegin kopek her ne cins olursa olsun egitebilirsin ister cins dusun ister sokak köpegi :) acikcasi evsiz bir kopegi sahiplenirsen cok sevaba girersin karar senin zaten :) havlama huyuna gelince onu da o konuda egitebilirsin alisacagina eminim umarim kendinize uygun bir patican bulabilirsiniz :)

akitalove
akitalove

19709

Pardon 6. Katta

Heathcliff
Heathcliff

2710

Golden,Labrador,Poodle,English Cocker olabilir cins olarak ama satın almaya karşıyım barınaklarda da bu cinsleri ya da mixlerini bulabilirseniz bulamazsanız bile herhangi bir köpek de size aynı sevgiyi aynı itaati sunacaktır.Köpeklerle ilgili sorunlar genelde insan kaynaklıdır bunu unutmayın.Havlama sorunu genellikle kendi alanı olmayan evde serbest bırakılıp gidilen köpeklerde olur bunun çözümü kafestir yabancı filmlerde görmüşsünüzdür çoğu köpeğin kendine ait alanı ya da kafesi olur.Fakat kafesler biraz pahalı açık söylemek gerekirse. Ya kafes alacaksınız ya da eve geldiği günden itibaren havlamaması için eğiteceksiniz başka yolu yok.Onun dışında küçük ırklar bakım açısından her türlü daha kolay bunu da göz önünde bulundurun.

sekersoytolga
sekersoytolga

1805

@selintuksal kızçeler de yaramaz merak etmeyin siz hiç

sekersoytolga
sekersoytolga

1805

@sevgi_ylzy evet golden ve Labrador çok güzel,hayvanlarla da insanlarla da çok iyi anlaşabilen zeki köpekler. Ama şu an enerjik iyidir ya dediğiniz olayı iyi düşünüp iyi karar vermek lazım. En az 10 sene beraber yaşıcaksınız,ve her gün sabah akşam yürüyüşüydü taranmasıysı kimi insanlar için problem oluyo ve barınaklara sokaklara en çok atılanların başında geliyolar. İyi düşünün iyi karar verin

Veranifer
Veranifer

3905

Cok tesekkur ederim arkadaslar cevaplariniz icin ben kedi sahiplendim abim ise yavru bir cocker kopekle basta problemler yasadik ama gitgide alisiyor havlamamiz var ama azaldi gunluk enerjiyi attiktan sonra misil misil uyuyor

Ssenaa51
Ssenaa51

2833

Merhaba benim de iki tane köpeğim var biri beagle karmasi diğeri ise corgi karmasi (sanırım :D)ve büyük olan köpeğim küçüğe göre daha sakin (kiz) küçük köpeğim aşırı derecede hareketli (erkek) eğitim derken hayır komutu filan onlardan bahsediyosaniz kızlar daha yatkın diye düşünüyorum erkek köpeğe de eğitim verebilirsiniz ama biraz daha zordur :) golden retriever bence gayet iyi :) sokak köpeği sahiplenmeyi düşünmeniz se çok güzel bi duygu ama bence bunun için bahçeli bi evinizin olması gerek diye düşünüyorum :) golden retriever bencee sizin için uygun bir köpek :)

serty32
serty32

70

Apartmanda golden labrador çok zor bunlar büyük köpekler , mini boylara bakmanızı tavsiye ederim mesela biz 6 aylık minyatür pincer sahiplendik köpek değil sanki gelincik havlamıyor hayvan ama çok hareketli yer kaplamıyor tüy dökmüyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2240 Görüntüleme
  • 24 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80606 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR