Ya ben şimdi şöyle düşünüyorum, yıl başına kadar hayvanlara cip takılması zorunlu ya. Ya ben yıllardır besledigim kediyi bunu ben sokaktan yeni aldım dersem yalan söyleyip söylemediğimi nasıl anlayacaklar? Ayrıca biz cipi olmayan sokaktaki hayvanları belediye veterinerine mi emanet edeceğiz? Ben trabzonda yaşıyorum burada eski sokakta baktigim kedimi belediye veterinerine yolladim çünkü arka ayakları tutmuyordu. 11 yaşındayım param da yok yani var ama annem alıyor. Her gün okul çıkışı aradım. 2 gün sonra ö/dü. Neden diye sordum, bacağı mi kırılmış , felç mi olmuş, damarı mi tıkanmış? Bana verilen cevap şuydu "dışkısını bilinçsizce yapıyordu, röntgen makinemiz yok, oyumuz yok,şuyumuz yok. Yanı yavrum pisi pisine gitti ama napayım.her neyse anlatmak istediğim belediye veterinerlerine güven olmuyor. Biz şimdi sadece ev hayvanlarını mi normal veterinerde tedavi ettirebileceğiz?
Belediye Veterinerleri ve Barınaklar hakkında size tamamen katılıyorum. Oraya sağlam girenin cesedi çıkıyor.
Çok derin bir yara.
Kamera yok, denetleme yok, hayvan sevgisi yok, VİCDAN YOK
Sessiz Canların sessiz çığlıklarını duyan yok.
Parayı verirseniz bakarlar merak etmeyin. Biri bakmasa diğeri bakar illâ ki.
Sokak canlarının çipini Belediye Hayvan Barınakları Sokak Hayvanı olarak ücretsiz takıyor. Yani Belediye'ye kayıtlı oluyor.
Sahipli canların çipleri ise özel vetten çok daha düşük ücret karşılığı İlçe Tarım Müdürlüğü'nde takılıyor.
Tedavide sorun çıkmaz.
Ancak klinik çipsiz kediye aşı yapmayabilir
Kendi şehrim için konuşuyorum. Çocuğumu gözüm kapalı belediye veterinerine emanet ediyorum. Takıntılı, kaygılı ve obsesif bir insan olmama ragmen düsünmeden cocugumu bld veterinere götürürüm. Zaten çok özel klinik maceralarımız oldugu icin güvenim belediye veti oldu.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor