Kedi Bakmak Dersleri Olumsuz Yönde Etkiler Mi?

Hayaletkiz
Hayaletkiz

1994 Puan

Anket

Kediyi bu yıl almalısın.
(21 oy)
Seneye kadar beklemesin.
(10 oy)
Toplam (31 oy)

Merhabalar. Kedi almak istiyorum. Kedileri tutkunluk derecesinde seviyorum. Apartmanda yaşıyorum ve bahçede beslediğim 15 kadar kedi oldu. Yıllardır kedi hastasıyım. Kedi alacağım ama 7.sınıfa gidiyorum. Bu sene sonu alırsam sekizde derslerimi etkiler mi acaba diye endişeleniyorum. 8.sınıf sonu alırsam ders konusunda sıkıntı o kadar olmaz diye düşünüyorum. Ama sorun şu ki liseyi bayağı uzakta okuyacak gibiyim. Kedimle kardeşim ilgilenir diye düşünüyorum annemin de kedinin bakımını yapacağından eminim. Lakin kedinin benden uzaklaşmasını hiç ama hiç istemiyorum.
Lütfen yardımcı olun.
Ankete cevap yazanlara çok çok çok minnettar olacağım.

13 CEVAP

muffincatt
muffincatt

975

aileniz eğer kediyle yaşamak konusunda olumlu düşünüyorlarsa ve bakımı ya da veterinere götürüp getirirken size yardımcı olacaklarsa evet alın derslerinize herhangi bir olumsuz yansıması olmaz aksine ders konusunda vs.. stresinizi atarsınız onunla vakit geçirirken yani olumlu bile etklier ama kedi bakımı masraflı ve sorumluluk gerektiren bir şey o yüzden eğer aileniz onaylamıyorsa hiç girişmeyin derim

Hayaletkiz
Hayaletkiz

1994

@Kayip @NehirC
Çok sağolun arkadaşlar. Yüreğime su serptiniz. İnşallah babamı bu yıl sonuna ikna etmede etkisi olur. Çünkü derslerime olumsuz etkisi olursa kediyi geri verecekler. :(

Hayaletkiz
Hayaletkiz

1994

@Friolero
Cevabın için teşekkür ederim. Gözüm arkada kalmaz sanırım ama kesin olan birşey var ki o da çok özlerim. Merak eder miyim? Belki. Muhtemelen. Yine de bir dost bunlara fazlasıyla değer diye düşünüyorum. :) Senin gibi yani.:)

Hayaletkiz
Hayaletkiz

1994

@MinelG
Annem de aynı işte. Sanırım onu en çok ikna edecek cevap bu olacak.

Hayaletkiz
Hayaletkiz

1994

Hepinize çooook teşekkür ederim. Babam resmen mucizevi bir şekilde bir anda hiç bir şey demeden ikna olduuuu! Ama tabi tutturmam gereken bayağı yüksek bir not var. Dua edin de tutturayım.

Kayip
Kayip

5038

Bencede olmaz benim taamamen stresimi alip goturuor valla bi insanin evinde kesinlikle baktigi bir hayvani olmali bence

NehirC
NehirC

2449

Bu sana bağlı. :) Ama ben bir kedinin dersleri etkileyeceğini zannetmiyorum. Benim işlerime hiç engel olmuyor. Vete götürmesini vs. ailenin yapar yani sana bakımında yardımcı da olurlarda kesinlikle sorun olacağını zannetmiyorum. :) Yavruyken daha çok ilgi isterler. Ama şimdi alırsan zaten yavruluk dönemi önemli bir yılına denk gelmeyecek. Bence bu yıl alman sorun oluşturmaz hatta iyi olur. :))

Friolero
Friolero

12756

Kediden ayrılacaksan ama gözün arkada kalmayacak şekilde bakacaklarına eminsen sahiplenebilirsin.


Kediden ayrılmayacaksan kesinlikle sahiplenmelisin.


Nedenini söyleyeyim, ben bazen tatile gidiyorum. Kedilerle annem ve kardeşim ilgileniyor. Her dakika görüntülü konuşma halindeyiz. Gittiğim tatilden de bir şey anlamıyorum. Çok iyi baktıklarından eminim ama yine de merak ediyorum sürekli.


Diğer konuya gelirsek, derslerini etkileyecek bir durum yok bence. Mevcut sınav sistemini bilmiyorum ama çok da sorun olmaz. Üstesinden gelirsin.

emrezrtrk
emrezrtrk

13605

Ben suan lise 3 teyimve ingilizce öğretmenliği için hazırlık okuyorum hiçbir sik8nti yaşamadım kardeşinden yardımcı oluyor ve okulumda çok uzak bi sıkıntı yaşamadım

MinelG
MinelG

12959

Ben lise sondayım ve üniversite için hazırlanıyorum ben de korkuyordum aksatmasından.çünkü babam işte çalışıyor eve geç geliyor annem kızı gibi seviyor ama tüylerinden huylanıyor dokunamıyor anlayacağın her şeyi bana kalıyor ama severek ilgilendiğin için hiç yükmüş gibi gelmiyor.Mamasını suyunu vermek tuvaletini temizlemek sadece 5 dakikamı alıyor eve gelip yatana kadar ders çalışmadığım icin 1 saatimi tamamen oyuna ayırıyorum geri kalan zamanımda ders çalışırken yanımda duruyor koşuyor ediyor.Yani yük olarak görmeyeceksen asla zor gelmez :) stresli zamanlarında da yükünü hafifletir

Ssenaa51
Ssenaa51

2833

Ben de kedimi geçen yıl aldım (8.sinif) ilk zamanlarda ben ders çalışırken acaba kaçar mı su anda napiyodur diye aklıma takıldı ama bi süre sonra güvende olduğunu düşünüp ders çalışırken düşünmemeye başladım :) bence hiç bi etkisi olmaz :))

Hayaletkiz
Hayaletkiz

1994

@muffincatt
Cevap verdiğiniz için teşekkürler. Babam sekiz sonunu onaylıyor ama yedi sonunu konuşmam lazım. Annemse biraz titiz. Kedileri sevmesine rağmen evde olunca mırın kırın ediyor. Ama birkaç tatliş fotoğraf gösterince alalım tamam diyor. :)

Hayaletkiz
Hayaletkiz

1994

@Ssenaa51
Umarım bana da etki etmez. :) Ama babam sekiz sonuna kararlı görünüyor. :( Sanırım ikna edemeyeceğim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2752 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.037 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR