Beagle Beslemek?

harunzkn
harunzkn

173 Puan

Öncelikle daha önce bir hayvan beslemedim çünkü yaşam tarzım uygun mu bilemiyorum. 112 de çalıştığım için nöbet usulü çalışıyorum. Ayda 8 gün nöbete gidiyorum ancak 24 saat. Yani hayvan 24 saat yalnız kalacak. O yüzden şuana kadar emin olamadım. Hala da emin değilim. Yazık etmek istemiyorum hiç bir canlıya. Beagle beslemeyi istiyorum ama yaşam tarzım beagle ya da başka bir hayvana uygun mudur

7 CEVAP

Robin
Robin

2466

Hayvan sahiplenirken böyle ince düşünceli insanları görmek beni sevindiriyor. Seni tebrik ederim bu sebeple.


Sorduğun soruya gelince bence burada kendine şu soruları sormalısın 24 saat çalıştıktan sonra eve gelip ilgi bekleyen köpeğine hoş görülü olabilecek misin? uykusuz olacaksın ve yaptığın iş zor bir iş ayrıca o da ilgi bekliyor olacak gelip seninle oyun oynamak isteyecek veya bir şekilde uykunu kaçıracak dayanabilecek misin?


Köpeğinde 24 saat evde kalacağına göre tuvalet ihtiyacını evde giderecek eve geldiğinde tuvaletini temizleyecek gücü kendinde görüyor musun? ayda 8 gün bir şey değil ancak bunu sorumluluğu 10-15 sene almaya hazır mısın? Köpeğin sen yokken havlayacak komşuların şikayet edecek eğitirsin havlamaz, ama havlamamayı öğretene kadar ne olacak? ev içinde tuvaletini de kendi tuvaletine yapmayı öğretebilirsin ama öğretene kadar geçen sürede ne yapacaksın?


Başka çözümler üretebilme şansın var mı? mesela ilgilenebilecek bir arkadaşın var mı?


Bence senin gibi bir insan köpek sahibi olmalı, ama alacağın sorumluluğun önemi ve şartlar neyi gerektiriyor iyice tartmalısın.

pacmansoy
pacmansoy

560

Ayda 8 gün, yani ortalama haftada 2 gün 24 saat yalnız kalacak. Bir köpeği hele de bir Beagle'ı 24 saat evde yalnız bırakmak gerçekten işkence olur. Öte yandan eğer yıllık izninizi kullanacağınız döneme denk getirirseniz en azından eve ve size alışma sürecini daha sağlıklı atlatabilir. Ama yine de izin bitiminde 24 saat yalnız kalması durumunda özellikle yavru bir köpekte mutlaka ruhsal bozukluklar olacaktır. Yalnızlıkla bağlantılı olarak kakasını yeme, hiç durmadan kendi kuyruğunu kovalama, hırçın davranışlar gözlemlenebilir. Yani normal bir yavru bakımının zorluklarının üstüne (ki insanların çoğu yavruyken tuvalet eğitimi veremedikleri için köpeklerinden vazgeçmekteler) bir de yalnızlık dolayısıyla oluşabilecek davranış bozukluklarıyla yüz yüze kalabilirsiniz. 24 saat nöbete gittiğiniz zamanlarda mutlaka biri ilgilenmeli, 6 aylık olana kadar günde 4 öğün mamasını vermeli ve dışarı çıkarmalı, oyun oynatmalı ve enerjisini attırmalı. Dertleri malesef tuvalet eğitimiyle de bitmiyor. Eğer eve gelen misafirlere ve sokakta gördüğü her canlıya saldırmayan uysal ve ruhsal olarak sağlıklı bir hayvanınız olsun istiyorsanız mutlaka sosyalleştirmelisiniz. Aşıları biter bitmez yavru köpek için dışarı tuvalet eğitimiyle birlikte günde en az 7 kere dışarı çıkmalı. Derseniz ki en fazla 3 kere çıkarabilirim, o zaman "yarı evdeki gazete, yarı dışarı" şeklinde yapar tuvaletini. Ama yine de dışarı çıkışlarda en az bir defasında mutlaka köpek veya çocuklarla ilişki halinde olmasını sağlamalısınız. Bence çok iyi araştırın, karşılaşabileceklerinizin çok azını anlatmaya çalıştım.
Son olarak Beagle bir tazıdır, koşmak için geniş alan ve bol egzersiz ister. Onun yerine bütün şartları sağlayabileceğinizden emin olduktan sonra daha az egzersiz ihtiyacı olan köpek cinslerini araştırın derim. Örnek olarak French Bulldog, Boston Terrier, Maltese Terrier, Pug, Shih Tzu, Minyatür Pincher, Chihuahua, Papillon, Pekinez.

harunzkn
harunzkn

173

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Zaten yaklaşık dört yıldır bunu düşündüğüm için evime bir pet almadım. Şuan için çalışma düzenimin uygun olmadığını düşünüyorum zaten. Tek sıkıntı sadece nöbet günlerim onun haricindeki zamanlarda maddi manevi ilgi konusunda sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Nöbetteyken de arkadaşlarım ilgilenebileceğini söylüyorlar ama gene de bir canlının yaşam kalitesini koşullara bağlamak istemiyorum.

emaarist
emaarist

571

En yakın arkadaşımda beagle köpek cinsi var gerçekten çok tatlılar ve koku duyuları inanılmaz derecede gelişmiş. Beagle cinsi hakkında daha fazlasını https://blog.************/beagle/ burdan öğrenebilirsin.

harunzkn
harunzkn

173

Öncelikle yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Nöbetten geldiğim zaman ilgileneceğimi düşünüyorum sorularınızda kesinlikle çok haklısınız. Bu sorunları aşabileceğimi düşünüyorum. Nöbette olduğum zaman bırakabileceğim arkadaşlarım var. Benim en büyük korkum köpeğin 24 saat yalnız kalması. Yani bir canlıyı evde tek başına 24 saat yalnız bırakmak ne kadar etik. Ha nöbetten çıkınca eminim eve gitmek için can atacağım. Bakımlarıyla ilgileneceğimden eminim. Tek sıkıntım köpeğin ben eve gelene kadar ki yalnızlığı.

Blue
Blue

1701

Şimdi etik olarak olaya bakarsak bu hayvanlar zaten doğal yaşamlarında "yalnızlık" gibi bir kavramdan haberdar değiller. bu yüzden etik bakmak biraz yanıltıcı olabilir. bence düşünmeniz gereken şey kedi veya köpek ne sahiplendiğinizin önemi yok yaşam kalitesini istediğiniz seviyede sürekli tutabilecek misiniz?

acarabi
acarabi

630

Olmaaaaaz. Pacmansoy,un söylediklerini çok dikkate alman lazım. Beagle tazı ve av köpeği temelli olduğu için bırakın sizin gibi çalışma ve nöbet temposu olan birisi, normal çalışma temposu olan kişilerin bile sahiplenirken iki kere düşünmesi gereken bir cinsdir. Bundan beagle kötü, kalitesiz, bakımı çok zor gibi anlamları kesinlikle çıkarmayın. Sadece enerji seviyeleri yüksek ve eğitiminde oldukça kararlılık ve fazlasıyla sabır gerektiren bir cinsdir. Yine de bir düşünün derim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5519 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR