Üriner Kedi Maması Hakkında

rhyeken
rhyeken

229 Puan

Merhaba kedim,1 yıl içerisinde 2 kere idrar kristalleşmesi sorunu yaşadı, çok şükür erken farkettiğim için atlattık, bir süredir Hills c/d multicare turuncu mama kullanıyorum fakat bu mama inanılmaz pahalandı, üçte bir oranında yine üriner sistem destekleyici başka bir mama vermeyi düşünüyorum, Felicia, Exclusion, Sanabelle, Nature's Variety ve Brit care ürünlerinden hangisini önerirsiniz, görüşleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.

11 CEVAP

Palyaco
Palyaco

218519

Kullancaniz mama 6 6.5 ph değeri olmalı josera alman devini tavsiye ederim ve hergun 40ml kedi çorbası içine biopetaktive tablet urinary ezip çorbasına karıştırın 1 tablet yeterli günlük 30 gün boyunca 1 ay sonra 3 günde bir yeterli

dilanbulent
dilanbulent

17291

Kusura bakmayın 3'te 1 yazmışsınız yeni görüyorum. Gözümden kaçmış :) Yine de atıyorum size mesaj olarak.

rhyeken
rhyeken

229

merhaba, az az ve çok sık idrar yapmaya başladı, idrar renginin de koyulaştığını gördüm, örnek alıp veterinere götürdüm, incelediğinde kristalleri gördük ben de mikroskoptan baktım, çoğunlukla stres kaynaklı olduğunu söyledi, 10 gün boyunca c/d stres kırmızı mama ve C vitamini kullandık, sonrasında normale döndü, takviye olarak Ürinamin kızılcık tablet aldım.


Unique markasını araştıracağım, teşekkür ederim.

Palyaco
Palyaco

218519

Exclusionda tavuklu tavsiyemdir diğer seçenek olarak

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Kabus gibi ve çok kritik bu süreçten geçmiş ve iki kere takılan sonda yüzünden ağır teavma yaşamış kedimi tekrar aynı acıyı yaşatmamak adına uzun zamandır Virbac 3 ile devam ediyoruz.
3 kg'luk paket alıyorum.
Tıbbi olmayan Sanabelle üriner mamayı sağlıklı diğer kedilerim yiyorlar

dilanbulent
dilanbulent

17291

Böyle bir sorun yaşıyorsanız internette satılan mamaları almamalısınız. Sizin sadece veterinerlerde satılan özel mamaları almanız gerekir. Hasta kediler/köpekler için üretilen mamaların internette satışı yasak zaten. İnternette satılan normal bir mamayı almak kediniz için büyük bir risk. Gittiğiniz veteriner kliniğinde belki sadece Hills markasının bu üriner sistem için ürettiği mama satılıyor olabilir, fakat Royal Canin ve Virbac gibi markalar da var. Ayrıca Unique markasının da veteriner serisi mamaları var, saydığım diğer markalara göre daha uygun fiyatlıdır. Unique markasının linkini size atıyorum, sitelerine eklemişler hangi veterinerlerde satışlarının olduğunu. Size yakın olan kliniği bulup iletişime geçebilirsiniz.

Catmom777
Catmom777

105394

idrar kristalleşmesi olduğunu nasil anladiniz belirtileri neler?

Tgckrks
Tgckrks

984

Ben brit care kullanıyordum

Mamanın 6 ph değerinde olması ne demek , aynı sorunları yaşıyorum 1 aydır biourinamin c vitamini tablet verdim mamasını Royal canin urinery veriyorum ama iceriği hiç hoşuma gitmiyor veterinerde sadece o var, maması bitmek üzere almam lazım ama karar veremiyorum evde birşeyler hazırlasam kızılcık ezip içine eklesem daha kötü olur mu ki , suyunu ph 6 _ 6,5 verin diyorlar piyadaki sular hep 7,5 - 8 gibi o nasıl olacak bilen yazabilir mi'?

İdrar yapamayan kedimin tıkanıklığı sondayla açıldı, içeri bir kaç ilaç ve bolca serum verildi. Sonrasında happy Cat urinary ile yola devam etme kararı aldım. Kendisi tıbbi mama olarak geçmeyen market mamalarindan. İçerik olarak fena değil, alman markası. Açıkcasi bütçeme uygun mamalar arasından -sanabelle ve happy cat- uygun oldugu için ve sanabelle koku yaptığı için bunu tercih ettim. Kedimde herhangi bir sorun tekrar etmedi. 3 4 aydır sıkıntısız kullanıyoruz.

Ek olarak kedimi su içmeye teşvik ediyorum. Bizimkiler tabaktan içmeyi sevmiyorlar, bardak tercih ediyorlar. Kocaman ağır bir cam bardağı her gün taze su ile dolduruyorum. Haftada 1-2 kere o koca bardak suya -1 litre vardir- yarım tatlı kaşığı elma sirkesi katıyorum. Asidik yapıda olduğu için biriken taşların cozunmesine yardımcı olacağını umuyorum. C vitamini vermekten çokta farklı değil yani.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 809 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR