Çip Takımı Ve Alerji, Lütfen Bakın

Merhaba, bu hafta ilçe tarımda iki kedime çip taktıracağım fakat biraz endişeliyim açıkçası çünkü kedilerimden birinin ciddi bir besin alerjisi var yani genel inanılmaz derecede alerjik bir yapıya sahip. Kedimin çipe kötü bir reaksiyon gösterme ihtimali var mıdır sizce? Ne yazık ki çevremdeki bütün kliniklerde bir takım 350tl civarı, iki kedi için şu an karşılayacak durumda değilim ne yazık ki o yüzden ilçeye gidiyorum. Orada da çok ilgileneceklerini sanmıyorum, siz ne diyorsunuz, ne yapmalıyım, kedime kötü gelir mi sizce?


Ayrıca genel alerji konusunda tavsiyeleriniz var mı? Kedim 1,5 senedir bu durumda artık çok yorgunum, denemediğim mama kalmadı, Proplan, Royal Canin, Exclusion, Bozita, Hills, Brit Care… hiçbirinden fayda göremiyorum. Son zamanlarda iyice azmış durumda kaşıntısı kendisini inanılmaz yaralıyor, çenesi şu an fotoğrafta gördüğünüz halde, kulak çevresi hep yaralı… gerçekten ne yapacağımı şaşırdım şu an en büyük korkum bu çipin kötü bir etki yaratması.


9 CEVAP

GeceFanzini
GeceFanzini

1091

benzer sorunu ben de yaşadım. çok fena kaşınıyor ve kanatıyordu her yerini. Ecosin tablet uyguladım ve 10 gün kadar boyunluk taktım, çok iyi geldi ve artık yarası yok. Veterinere sorun ve araştırın derim. Mama konusunda ben de çok denedim. Bozita hariç, saydığınız tüm markaları denedim Hill's markasının Vet serisi var, sadece veterinerlerde satılıyor. Onun balıklısını 2 ay kadar kullandım. Sonrasında da ND Tahılsız balıklı kısır kedi mamasına geçtim, tüyleri de, derisi de çok sağlıklı oldu.

Sezgek
Sezgek

16545

Çipi bilemeyeceğim ama çiple birlikte yapılan kuduz aşısından alerjik reaksiyon görenler olmuş burda da yazdılar o çok riskli olabilir ben mesela bu sene kızıma iç dış parazit dışında hiç bir aşı yapmadım yapmayı da düşünmüyorum ki iç dış da alerji yaptı ulaşabildiği kadar kaşıdı yavrumun aşısını yaptığı. Yeri kabardı falan arkadaşımdan duydum biraz pahalı ama virbac serisi mi deneseniz çipe gelirse de taktırmaya düşünmüyorum çünkü uygulanabilirliği olan bir uygulama değil ceza falan da gelmez daha yeni öncemizde ki cezaların hepsini affettiler o yüzden çok da önemli değil

oykuyildiz
oykuyildiz

13855

Bana ulaşın lütfen

@GeceFanzini Çok teşekkürler, tableti mutlaka soracağım. Veteriner serisi mamalar karşılayamayacağım fiyatlarda oluyor genelde ama en son çarem bu galiba.

Virbac duydum fakat fiyatı dudağımı uçuklattı resmen, hadi 1-2 kere versem ömür boyu verebilir miyim bilmiyorum… Olmadı deneyeceğim tabii artık. Umarım dediğiniz gibi ceza gelmez, bir an önce kurtuluruz şu muhabbetten çünkü çok endişelendiriyor beni belediyenin saçma bir hatası yüzünden kedimin sağlığını tehlikeye atabileceğim ihtimali.

Catmom777
Catmom777

105394

Orada cip taktiran kisi tam kapatamamislar cip de cikmis yani kendi cikarmis çipi kuduz tehlikeli diyorlar bekleyin biraz kedileriniz hassassa

huqi
huqi

116368

Smokin kedimin 1,5 senedir gıda alerjisi var ve ben de maalesef bu konuda çok çaresizim.
Çip taktırdık hiçbir problem olmadı bence siz de taktırın.
Eğer kedinizin gıda alerjisi varsa mutlaka kliniklerde satılan reçeteli hipoalerjenik mamalardan kullanmanız gerekiyor maalesef.
Fiyatları gerçekten çok yüksek ama ben kedime başka bir kuru mama verdiğimde aşırı kaşınıyor ve kocaman yaraları çıkıyor şu an hill's z/de kullanıyorum. Bugün topkapı Fatih veteriner kliniğinden 1,5 kg mamayı 550 tl ye aldım ama fiyatlar asla sabit kalmıyor, kedime en iyi gelende hill's z/d oldu. Başka bir kliniği de aradım bugün royal canin vardı 2 kg hipoalerjenik mama 890 tl dedi...
Bir de yaş mama almak istiyorum bu aradığım klinikte royal canin vardı sadece 75 tl dedi :(
Yazın royal canin hipoalerjenik mama almıştım evime yakın bir klinikten o zamanda 2 kg ya 740 tl vermiştim. Her veterinerde fiyatlar farklı galiba mutlaka arayıp fiyat karşılaştırması yapmak gerekiyor. Bir de farmina ultrahypo denedim bu da gayet iyi bir hipoalerjenik mama, lezzet olarak en sevdiği farmina oldu. Hill's pek lezzetli değil galiba hiç severek yemiyor.
Çok üzülüyorum ben de çünkü başka hiçbir şey veremiyorum kedime ve aşırı iştahlı bir kedi, dün azıcık tavuk verdim hemen kaşınmaya başladı.
Bir de petlebi de brit care vet serisi satılıyor, hipoalerjenik alıp deneyebilirsiniz fiyatı da çok uçuk değil.

alerjisi olan kediye sonuna kadar çip taktırıp kuduz yaptırmayın. süre var daha haber çıktı türk veteriner hekimlerinden. eğer 31.12 ye kadar veterinere beyanname verdiyseniz süre yok şu an çip taktırmada. ben olsam asla taktırmam çok riskli. bir sürü insan yazdı tarım’da yapılan muamele çok kötü diye. benim 3 kedim var ve taktırmadım şu ana kadar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 401 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR