Kedi Islak Fip Mi?

Fokunsahibi
Fokunsahibi

843 Puan

Merhaba arkadaşlar, şu son 4 -5 gündür kedimde böyle bir Karın şişliği ortaya çıktı. Bunun ıslak fip olabileceğini öğrendim. Ancak başka sebepleri de oluyormuş.


Açıkçası kedimi hem sürekli kabında duran kuru mama (nd tahılsız kitten), hem yaş mama, hem çiğ et/tavuk, hem kendi yediğim yemek ile beslediğim için bundan kaynaklı mide sorunu olabileceğini düşünüyorum.


Çünkü fip’te görülen denge sorunu, iştahsızlık, saklanma isteği vs. Yok. Hatta ben yemek yerken yine adeta üstüme çöküp yemek istiyor ama tabi vermiyorum. Benimle uyumaya devam ediyor.


Sadece midesinde böyle bir şişlik oluştu. Bu neden olur? Bilgi verebilirseniz veya neleri gözlemlemem gerektiğini söylerseniz sevinirim.


Bir de tabi eğer ıslak fip ise, ne kadar daha yaşar acaba?


6 CEVAP

Cook
Cook

122225

Eğer çiğ et,tavuk gibi şeylerle besleniyorsa parazit olma ihtimali çok daha yüksek.Fipte iştahsızlık,ateş,halsizlik vb birçok belirti görmeniz lazımdı.Aynı zamanda karaciğer problemleri de karında sıvı birikimi yapabilir fakat yine aynı şekilde iştahsızlığı olurdu

Cennet29
Cennet29

124665

Çiğ beslemeyin ve ev yemeğine alıştırmayın. Kuru mama ve arada sırada yaş mama verebilirsiniz. Ztn kuru maması kaliteliymiş. Yavru kedilerin göbeği büyük oluyor şekilsiz kilo alıyorlar. İştahı ve enerjisi yerindeyse sağlık sorunu olduğunu sanmam

Fokunsahibi
Fokunsahibi

843

Çok sağolun arkadaşlar ikiniz de.


Ya zaten beni şaşırtan o oldu. Karnı şişti sadece ama iştahı çok açık. Mutfağa gittim mi miyavlayıp benden önce koşup geliyor.


Kuru mamasını yiyor sorunsuz bir şekilde ve sürekli yaş mama da istiyor. Tuvaleti sorunsuz, kucağıma gelip sarılıyor, iştahı yerinde. Yani hiç bir olumsuz belirti yok.


Sadece karnı şişti ama bir sürü şey verdiğim için oldu sanırım. Dikkat edeceğim bundan sonra.


Çok sağolun arkadaşlar tekrar.

aslihan_e
aslihan_e

136839

İç parazit uygulaması yapılmadıysa yapılmalı mutlaka, 21 gün arayla iki kez, bir de çiğ et veriyormuşsunuz çünkü. Bu yüzden size geçtiğinde kist yapabilecek türde parazit kapmış olabilir ya da kapabilir.

parazit var. çiğ et vermek büyük hata. cidden çok büyük hata. hemen veterinere götürün başka hiç bir şey yapmayın. kedinin karnı çok şiş şu an problem var.

Fokunsahibi
Fokunsahibi

843

Veterinere götürdüm, parazit yokmuş. Sıvı birikmesi dedi baytar. Bana bir tedavi masrafı çıkardı ki evlere şenlik. Neden sıvı birikmiş bilmiyorum ama umarım kedim kurtulur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap