Kedimin Ateşi Düşmüyor

Victoriaaaa
Victoriaaaa

573 Puan

Merhabalar 7 aylık blue point erkek kedim var. Kedim bir hafta önce birden halsizleşti ve hemen veterinere götürdüm test yapıldı ve gençlik hastalığı var denildi tedaviye başladık.4 gün globfelle birlikte serum aldı şon iki gün sadece serum aldı. Fakat ateşi hala düşmüyor. 6. Günün sonunda kedinizde fip olabilir dendi ve tedaviye başlamamız gerektiği söylendi. Sonuçları fotoğraf olarak ekliyecegim. Bir kaç kişiye ulaştım sonuçları attım fipten çok kedinizde gençlik hastalığının devam ediyor olabileceği söylendi. Ve bugün le birlikte iki gün daha globfel yaptırdık. Fakat ateşi dün 40.5 bugünse 40 çıktı. Ateş durusucude yapmak istemediker çünkü daha fazla ateş düşürücü yaparsak organları zarar görebilir dendi . Ama dediğim gibi son iki gündür sadece kedime globfel yapıldim sonuçları normal de dediler fip tedavisine başlayalım mı sizce lütfen yardımcı olun


14 CEVAP

Cook
Cook

119166

Alb/glob u 0.9 gayet iyi.Fipte genelde belirleyici budur.Nadiren de olsa 0.8 üzeri alb/glob oranında fip görülebilir fakat bunu genelde nörolojik formda görürüz.Islak veya kuru formda 0.3 0.5 gibi değerler görmeliyiz.Kan sonuçları net görünmüyor fotoğrafta,wbc ve lym nin kaç olduğunu yazabilir misiniz?Bunun dışında referans aralığı dışında bir değer varsa onu da yazın.

Cook
Cook

119166

Gençlik tedavisinde neler uygulandı bu arada?Mama yiyor mu,su içiyor mu,boşaltımı nasıl?Vitamin kompleksi,serum,bağışıklık güçlendirici,antibiyotik neler uygulandı bu süreçte?

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Sokaktan sahiplendiğim yavrunun ateşi de günlerce serum ve ateş düşürücü ye rağmen düşmeyince iki gün peşpeşe kortizon vuruldu ve ateşi düştü.

gece18
gece18

12995

Gecmis olsun. Hangi sehirdesiniz? Bulundugunuz sehirde baska veterinerler var mı? Tek bir veteriner ile sınırlı kalmamalısınız. Baska bir veterinere gidin. Gidemezseniz bile danısabileceginiz sonucları gösterebileceginiz baska bir veteriner olsun. Önüne gelen kedilere fip diyip gereksiz yere tedavilere baslıyorlar.
Fipte kedi yemek yemeyi reddeder öncelikle ıslak mı kuru mu önemli olan bu. Karın sisligi ve nörolojik ayak topallaması yürüyememesi veya kuru da gözlerde silikleşme akıntı gibi belirtiler görünür. Yani ciddi ciddi belirtiler bunlar.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Hayvan Hastanesi veya Veterinerlik Fakültesi daha tecrübeli ve donanımlı.

Cook
Cook

119166

Çocuğun wbc normal,enfeksiyon ya da viral enfeksiyon görünmüyor şu anda,ama lym düşük.Lenfositler vücudun savaşçılarıdır.Yeni viral enfeksiyon atlatan bir kedide düşüş görmesi normal sayılabilir,ama yükselmezse toparlayamaz.Bunun için bağışıklık güçlendirici başlamanız lazım,mama yiyorsa çok güzel gençlikten kurtulmuş sayılır zaten.Hızlı etki eden bağışıklık güçlendirici zylexis var fakat yeni rus ilacı kullanıldıysa zylexis vurulamaz diye biliyorum.Vedanın phytomins for immunsystem ya da zoovitalin umminovital ini önerebilirim ama birkaç gün içinde etki etmesini bekleyemeyiz,uzun vadede etki edebilecek şeyler.Bunun dışında vitamin takviyesi yapabilir misiniz.B vitamini için benexol,c için redoks c verebilirsiniz fakat miligramını mutlaka veteriner ayarlamalı.Ateşe iyi gelebilecek şey su,dehidre olmamalı.Bir şekilde su tüketimi sağlanmalı ys da serum almalı.Serum da vücudu soğutur.Bunun dışında düzenli aralıklarla nemli bezle pati altlarını,kol altlarını, ensesini nemlendirebilirsiniz

Cook
Cook

119166

Fip tedavisi dediği ne anlayamadım veterinerinizin.Gs den bahsediyorsa hiç gereği yok,üstelik bağışıklığı baskılayan bir ilaç olduğu için zararlı da olur şu an.Bağışıklık desteklemeye vitaminlere beslenmesine önem verin bence şu an için

Minigimmm
Minigimmm

11838

coronası olabilir ama değerler fip gibi görünmüyor, gençlik hastalığı ise sıkı bir bağışıklık tedavisi görmeli, son durum nedir ne yaptınız. instagramda gülce__gülce hesabını inceleyin ve vakit kaybetmeden mutlaka whatsApp üzerinden kendisine ulaşın durumunuzu anlatın derim. genclik hastalığından tutun mantarli, fipli kedi sahipleri güler hanımın ürünlerini kullanıp muhteşem geri dönüş yapanlar var. sizede şifa olur inşallah umarım atlatirsiniz bu dönemi, klinikte var mi bilmiyorum yoksa cevre kliniklere soruşturun vetoexpert markasinin vetomune ürününü alip erkenden başlayın bağışıklık için bize çook faydası oldu. umarım erkenden toparlar

Victoriaaaa
Victoriaaaa

573

Yardımcı olucak varsa çok sevinirim gerçekten on gündür maddi manevi çok yiprandik .

Victoriaaaa
Victoriaaaa

573

Öncelikle cevap verdiğiniz için cokcokcok teşekkür ederim. Evet kağıt orjinalinde de çok silik.
Wbc : 6.0
Lym : 0.5
Diğerleri normal aralıkta okuyabildigim.
İlk 4 gün Rus ilaçi globfel dendi ve serum verildi. 4. Günden sonra 2 gün sadece serum verildi. Ama serumluyken geldiğinde cokcok halsiz oluyordu . Bu 6 günlük süreçte kuru mama yiyor fakat sabaha karşı kusuyordu. Ve veterinerden gelir gelmez çişini sarı renkte yapıyordu. Dün ve bugün de benim isteğimle sadece globfel vuruyorlar. Kedi Kuru mama yiyor ( çok iştahlı değil ama yiyor mamasını ) siringayla su iciriyorum ( çünkü şu içmiyor ) .iki gündür kusma ishal hicbirsey yok . Kakasi normal formdaydi .

Victoriaaaa
Victoriaaaa

573

Veterinerimizin söylediği ateşi düşmüyor fip olabilir. Bugün iğneyi vurdururken de bununla gececigini düşünmüyorum dedi. Bende olmadı yarın fip tedavisine başlayalım dedim fakat fip degilae daha çok zararı olmaz mı ? Ateş düşürücü yapar mısıniz dedim yapamayız daha fazla iç organlarına zarar verebilir dedi. İlk goturdugumuzde tam ne verildi inanın bilmiyorum, ama ödeme yaparken serum ve globfelin ücretini ödedim, onun dışında bı ödeme yapmadım.

Victoriaaaa
Victoriaaaa

573

Merhabalar yaşadığım yer küçük ama evet başka veterinerler var.genclik ilacı orda olduğu için oraya devam ediyoruz. Kedimin karnında şişlik yok aksine sarktı bir haftafa çok kilo verdi. Topallama ve dengesizlik de yok. Gözleri ilk 5 gün çok aktı ama şu an durdu akmıyor. Haksızlığı var evet uyuyor birde ayaklarını altına alıp o şekilde durup tüylerini hafif kabartıyor

gece18
gece18

12995

Gençlik ilacı derken? Gençlik hastalığının tedavisi yoktur. Bu yüzden hastalıklardan korunmanın yanı karma aşı olmaktır. Karma aşınız var mı? Eğer aşınız var ise bunu hafif atlatabilir. Fakat yoksa hem serum hemde serumdan takviye alması gerekiyor. Çünkü duruş pozisyonu hiç iyi değil. Acı çekiyor olmalı.
Yakınlarda bulabilirseniz hastaneye sevk edin. Ateşin düşmemesi ciddi bir şeydir.

Victoriaaaa
Victoriaaaa

573

Tabiki de vitaminleri hemen alabilirim. Veteriner bugünden içi fip tedavisine başlayalım demişti ateşi dusmedigi için . Benim isteğimle globfel vuruluyordu. Ne yapmamı tavsiye edersiniz birazdann goturucemm . Mamasını yedi suyunu icirdim kusma ishal yok.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 766 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80459 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR